Reklama

TV LUX oslávi svoje štvrté výročie spustením vysielania cez satelit ASTRA 3B (23,5˚E)

Televízia LUX oslávi 4. mája 2012 štvrté výročie začiatku samostatného vysielania. V deň výročia pribudne ďalší dôvod na oslavu. TV LUX začne vysielať aj prostredníctvom satelitu Astra 3B na pozícii 23,5˚E. Doteraz televízia vysielala cez káblové spoločnosti, internet a cez satelit Thor 6, prostredníctvom ktorého bude vysielať i naďalej. Vďaka vysielaniu cez Astru rozšíri pokrytie signálom približne na 80% územia Slovenska.
Pokračovanie nižšie:


Vysielanie cez satelit Astra je pre nás splnením ďalšieho sna. Doplnili sme možnosť sledovať TV LUX pre ďalšiu veľmi významnú skupinu divákov ,“ konštatuje riaditeľ Televízie LUX, Ján Buc. Práve rozšírenie pokrytia do každej domácnosti si dal za jeden zo základných cieľov pri nástupe do funkcie riaditeľa TV LUX v júli 2011. Ján Buc dodáva: „Je to pre nás zároveň výzva k zodpovednosti pokračovať na ceste skvalitňovania vysielania po technickej i obsahovej stránke. Chceme byť naďalej nástrojom šírenia duchovných hodnôt, formovania a povzbudzovania veriacich, aby sme žili autentické radostné kresťanstvo hlboko zakorenené v Kristovi.

Vysielanie TV LUX cez Astru vítajú aj majitelia televízie, LUX communication a Konferencia biskupov Slovenska. „Veľmi sa teším, že TV LUX začne vysielať aj cez Astru, iste prinesie úžitok ešte väčšiemu okruhu divákov a verím, že si získa aj mnoho nových priaznivcov,“ uviedol arcibiskup Stanislav Zvolenský, zodpovedný za mediálne projekty pri Konferencii biskupov Slovenska.

Tomáš Straka, výkonný riaditeľ LUX communication, ktoré je spolu s Konferenciou biskupov Slovenska vlastníkom TV LUX, dodáva: „Vysielanie cez Astru je výsledkom štvorročného úsilia o sprístupnenie obsahu vysielania TV LUX všetkým, ktorí majú oň záujem. Aj vďaka podporovateľom a členom Klubu priateľov TV LUX má šancu byť toto široké pokrytie udržateľné.

TV LUX je slovenská katolícka televízia, ktorej cieľom je produkovať kvalitný program so zameraním na duchovné a ľudské hodnoty. Usiluje sa na Slovensku budovať televíznu alternatívu, ktorá svojim divákom ponúka spravodajstvo z diania v Cirkvi, publicistické relácie, relácie pre deti a mládež, večerné filmy, katechézy, liturgie, priame prenosy z Vatikánu a ďalšie duchovné programy.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 168 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie

(TV LUX)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.