Reklama

TV LUX zvažuje o rozšírení svojho pokrytia, do úvahy pripadá aj vysielanie cez satelit ASTRA 3B (23,5°E)

Slovenská kresťanská televízia LUX, ktorá vysiela prostredníctvom káblových rozvodov ako aj nekódovane prostredníctvom satelitu THOR (0,8°W) zvažuje o rozšírení svojho pokrytia. Do úvahy preto pripadá aj satelitná pozícia ASTRA (23,5°E), ktorú využívajú satelitné platformy Skylink a CS LINK. „V súčasnosti uvažujeme o možnostiach rozšírenia nášho pokrytia, no cez satelit Thor plánujeme vysielať i naďalej.“ Povedala pre náš portál SatelitnaTV.sk Ing. Eva Hrešková, PhD. z oddelenia marketingu TV LUX.
Pokračovanie nižšie:


Nekódované vysielanie TV LUX je dostupné na satelite THOR 6 (0,8°W), frekvencii 11 919 MHz, pol. V, môžu ho tak prijímať majitelia digitálnych satelitných prijímačov s možnosťou prijímu danej satelitnej pozície ako aj zákazníci satelitných platforiem DIGI TV a freeSAT by UPC Direct.

V prípade keby TV LUX spustila nekódované vysielanie na satelite ASTRA 3B, by zvýšila svoje pokrytie o 2,3 milióna domácností v Slovenskej a Českej republike, ktoré prijímajú programy prostredníctvom satelitných platforiem Skylink a CS LINK.

O plánovanom vysielaní na satelite ASTRA 3B (23,5°E) hovoril aj generálny riaditeľ TV LUX Ján Buc v relácii Luxáreň, ktorý naznačil žeby sa televízia mohla objaviť aj na satelite ASTRA v septembri 2012. „Pracujeme na tom a prosíme o trpezlivosť, modlitbu aby sa nám to všetko podarilo. Ja tomu verím, že tam budeme.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor (0,8°W)
Frekvencia: 11919 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódované: Nie
Názov: TV LUX
Provider: Telenor

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Babky sa potešia. Aj keď ten kto veľmi chcel už má dve paraboly.

  2. Keď je tam NOE TV môže tam biť aj TV LUX aspoň budu mať veriaci možnosť porovnávať.

Komentáre už nie sú povolené.