Reklama

Film Europe Channel na Skylinku, pripravuje sa Magio Sat, možno bude aj v Digi TV

Prvý európsky filmový kanál Film Europe Channel, ktorý spustil svoje vysielanie vo štvrtok 17. novembra 2011 by sa mal v najbližšej dobe objaviť aj v  satelitnej platforme Magio Sat. Informoval o tom novinárov  Ivan Hronec, generálny riaditeľ Film Europe Media Company v piatok 18. novembra 2011 na tlačovej konferencii, ktorá sa konala v hoteli Kempinski v Bratislave.  „Sme na Skylinku a v IPTV zatiaľ exkluzívne v Slovenskom Telekome, kde pripravujeme aj satelitnú distribúciu. Zároveň sme sa dohodli aj na VOD službe a spustení VOD spolupráce s VOD servisom  Magio.“
Pokračovanie nižšie:


Spoločnosť Film Europe Channel aktuálne jedná aj s platformou DigiTV o zaradení svojho programu do ponuky. „Čakám už len na jednu SMSku, buď áno, alebo nie.“ Povedal exkluzívne pre náš portál SatelitnaTV.sk generálny riaditeľ Ivan Hronec, ako ďalej dodal Film Europe Channel by sa mohol do budúcna objaviť aj na satelite Eurobird 9A (9°E) v rámci platformy Hello HD pre maďarský trh.

Okrem slovenského a českého trhu by sa mohol dostať Film Europe Channel vďaka simulcryptu na satelite Astra (23,5°E) aj na bulharský trh prostredníctvom platformy Satellite BG.

Tlačová Konferencia Film Europe Channel
Tlačová Konferencia Film Europe Channel

Film Europe Channel nezačal vysielať náhodne 17. novembra 2011. Presne pred 22 rokmi bol slogan poďte s nami do Európy.  „Ja som si dovolil po 22 rokoch tento slogan premeniť na realitu tak, že s najväčšou radosťou, hrdosťou, šťastím a entuziazmom prezentujem Film Europe Channel ako prvý európsky kanál, ktorý cieľavedome programuje len európsky film „, povedal Ivan Hronec prečo práve začal vysielať jeho nový filmový kanál 17. novembra.

V digitálnej televízii Magio sa nachádza Film Europe Channel vo filmovom balíčku. V platforme Skylink je možné program prijímať ako samostatne voliteľný prémiový program za mesačný poplatok 2 €, alebo ako súčasť nového prémiového balíčku Film Europe + CS TV (Film Europe Channel, Kino CS, Doku CS a Muzika CS) za 4,90 €.

Pre mňa je ešte stále vysoká. Ja ešte chcem ísť trošku možno menej.“ Komentoval zverejnenú cenu za Film Europe Channel v platforme Skylink Ivan Hronec. Ako pre náš portál ďalej prezradil: „Ja som chcel aby to bolo 1 €„.


 

Grafiku pre Film Europe Channel pripravilo kreatívne štúdio Oreo „Robili sme vo Full HD a v takýchto veciach, ktoré na slovensku nie sú ešte bežné, preto bolo veľmi veľa by som povedal časových stresov pred spustením„. Okomentoval grafickú prípravu Martin Hudák zo spoločnosti Oreo.

Mohlo by vás ešte zaujímať