Reklama

Na Slovensku dnes štartuje stanica BBC First. Kde bude dostupná?

Na slovenskom a českom trhu dnes 3. júna 2024 štartuje oficiálne televízny program BBC First. Oznámila to spoločnosť BBC Studios. Novinka má ponúknuť britské dramatické filmy a seriály.
Pokračovanie nižšie:

Kanál BBC First tento rok oslavuje svoje 10. výročie. Za posledných desať rokov svojej existencie si vybudoval silnú pozíciu na trhu a získava si divákov po celom svete. Na obrazovky prináša originálnu, prelomovú a kritikou uznávanú filmovú dramatickú tvorbu prostredníctvom osobitého britského objektívu. Značka BBC First vstúpila prvýkrát na český a slovenský trh v novembri 2023 vo forme videotéky v sieti T-Mobile a Slovak Telekom a teraz prichádza ako samostatný lineárny televízny kanál. Hneď od štartu BBC First bude kanál k dispozícii u slovenského operátora Slovak Telekom, ako aj českých T-Mobile a O2 TV CZ. Obsah bude dostupný v originálnom znení s českými titulkami.

Medzi hlavné júnové premiéry na BBC First patrí Six Four, kritikou oceňovaný štvordielny thriller s Kevinom McKiddom, ktorý sa ponorí prostredníctvom nezvestnej dcéry policajného detektíva do tém únosu, korupcie a zrady. Seriál bude mať premiéru v stredu 5. júna o 21.00 h.

BBC First bude tiež vysielať prvú a druhú sezónu Maigret, s celosvetovo uznávaným hercom Rowanom Atkinsonom v úlohe legendárneho francúzskeho detektíva Julesa Maigreta. Prvý diel strhujúcej kriminálnej série odohrávajúci sa v Paríži 50. rokov bude uvedený v piatok 7. júna o 21:00.

Sme nadšení, že môžeme byť svedkami neustáleho rastu a úspechu našej globálnej značky BBC First v poslednom desaťročí. Neviem si predstaviť lepší spôsob, ako si tento míľnik pripomenúť, než ďalším rozšírením na nové publikum, a to spoločne s našimi významnými partnermi v Česku a na Slovensku, ktorými sú T-Mobile, Slovak Telekom a O2. BBC First predstavuje jedinečnú príležitosť pre fanúšikov britskej filmovej dramatickej tvorby a prináša rozmanitú škálu programu, ktorý zahŕňa ako provokatívne, pútavé rozprávanie a spletité príbehy, tak aj ľahké kriminálne drámy,“ povedal Bartosz Witak, generálny riaditeľ pre strednú a východnú Európu v BBC Studios.

Aktuálny program stanice BBC First bude dostupný v sekcii TV program hneď ako ho budeme mať k dispozícií.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Presne tak,Skylink šetrí kde sa len dá,tiež neverím tomu že by niektorý s BBC kanálov by mal pridať. Optimalizacia satelitnej kapacity znamená podľa mňa výrazne šetrenie a nie pridávanie programov.

  2. Bude aj na Digi cez satelit alebo už satelit rozširovať nebudú?

  3. Dobry den,
    po poslednom preladeni programov Skylink, prestali fungovat nasledovne programy na satelitnom prijimaci:
    Nova Sport 3
    Nova Sport 4
    Prima Max
    na poziciach 103, 104 a 48.
    Mam prijimac Gosat 7060 s Fast Scan, vsetko ostatne funguje.
    Frekvencie a ostatné parametre sú správne.
    Viete mi prosím potvrdiť, že vám to funguje?
    Viete mi poradiť ako postupovať, aby to zase fungovalo.

    1. Ako postupovat? Uplne jednoducho. Vykasles sa na Skylink. Objednas DIGI SK. Antenu natocis na orbitalnu poziciu 0,8°W. DIGI CAM vlozis do Cl slotu tvojho prijimaca a spustis Fast Scan DIGI. Takto sa zbavis Skylink vypalneho 😀

    2. Nechápem prečo pod správou o BBC First riešiš Skylink? Ja som riešil niečo podobné so Skylink ready boxom. Neviem už aká značka to bola. Dnes som to už písal:

      https://www.satelitnatv.sk/2024/05/mate-skylink-a-nefunguju-vam-oddnes-niektore-programy-je-nutne-ich-preladit/#comment-160681

  4. S titulkami sledovať telku?…ďakujem neprosím. Keď bude dabovaná, uvidíme.

  5. Mohli by dať aj dajakú spravodajskú stanicu hlavne na slovensku lebo Renáta predala spravodajstvo za 20 miliónov eur. Tak už žiadne nezostalo.

Komentáre už nie sú povolené.