Reklama

U našich západných susedov odštartovala Sporty TV, dostupná je cez anténu aj u vybraných operátorov

V susednej Českej republike dnes 1. marca 2024 odštartovala nová športová televízna stanica s názvom Sporty TV. Vo vysielaní sa chce zamerať najmä na domáci šport. Vysielanie je dostupné nekódovane (FTA) prostredníctvom terestriálnych vysielačov tamojšieho celoplošného DVB-T2 multiplexu 23 (MUX 23), ktorý prevádzkuje Czech Digital Group. Okrem toho môžu program sledovať od dnešného dňa aj klienti vybraných OTT operátorov ako napr. Lepší.TV, Sledovani TV či Antik TV CZ.
Pokračovanie nižšie:

Nechceme konkurovať veľkým športovým staniciam. Našou najväčšou snahou je podporiť a popularizovať český šport. Najmä ten, ktorý nemá z rôznych dôvodov na televíznych obrazovkách dostatočný priestor. Zameriame sa na domáce ligové súťaže, ženský a mládežnícky šport. Súčasťou vysielania budú ale aj súťaže zahraničné,“ vysvetľuje Jan Smíšek, výkonný riaditeľ spoločnosti Perinvest Group, ktorá je vlastníkom televízie.

Nový športový program ponúkne tiež prenosy z talianskej basketbalovej ligy, cyklistický pretek Tour de Pologne, maratón z Ríma alebo atletický halový míting v Madride. Hlavnými piliermi vysielania budú najvyššie ženské a mužské súťaže v hádzanej, basketbale, volejbale a florbale. Program doplní napríklad aj 2. liga ľadového hokeja, 2. futbalová liga, hokejová extraliga juniorov, tenis, dostihy, americký futbal, curling, baseball, boxlakros, bojové športy, motoršport a ďalšie.

Nekódovane v DVB-T2

Po pridaní stanice Sporty TV je k dispozícii v celoplošnej DVB-T2 sieti MUX 23 celkovo 11 televízií (Nova Cinema, TV Nova, TV NOE, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barradov, Seznam.cz TV, Spektrum Home, A11, Hit TV, Sporty TV), päť rozhlasových staníc (Ukrajinske Radio, Rádio Dechovka, Český Impuls, Rádio Impuls, Rock Zone 105,90) a jeden test kanál (Test-4). Sporty TV vysiela na doterajšej pozícii s názvom Test-1. Všetky televízne a rozhlasové stanice sú šírené nekódovane. U TV je použitý novší video kodek HEVC.

Okrem DVB-T2 multiplexu 23 majú v susednej ČR ďalšie tri celoplošné (MUX 21, MUX 22 a MUX 24) a viacero regionálnych multiplexov. Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Inak toto bol pôvodne zámer aj TV Joj, že budú popularizovať domáci šport, ktorý nemá na televíznych obrazovkách priestor. A ajhľa postupne verejnoprávnej tv kompletne zobrali hokej 😀 A osobne neverím tomu, že sa niekedy na obrazovky RTVS vráti, čo mi je úprimne ľúto. Markíza im zobrala futbal a keď príde na ostatné práva na veľké podujatia ( OH čo TdF) tak aj tie preberú, lebo RTVS nato nebude mať peniaze, keďže cena práv po skončení obdobia vždy stúpne, a potom to môžu rovným koncom zabaliť.

    1. Komerčné tv nemajú záujem popularizovať domáci šport ale ten, ktorý im prinesie viac príjmov čo znamená ms hokej, futbal…
      Ja si myslím, že z toho nevytrieskaju veľa peňazí pretože tie stále opakujúce sa reklamy na rôzne stávkové kancelárie nebudú mať požadovaný efekt. Skôr opačný.

  2. Kedy bude chytať programy Prima SK dva aj Tv Športy na Antik tv. Sk

Komentáre už nie sú povolené.