Reklama

Rakúsky operátor ORS testuje vo Viedni nové DAB+ vysielače MUX II a MUX III

V susednom Rakúsku spustil tamojší operátor ORS, podľa zistení SatelitnáTV.sk, vo Viedni prvé technické testy pripravovaných DAB+ vysielačov regionálnej siete MUX II a druhej celoplošnej MUX III.
Pokračovanie nižšie:

V čase písania správy sa multiplexy na kanáloch 5C (178,352 MHz) a 10B (211.648 MHz) identifikovali pod názvom PTT ensemble (Ensemble ID: F123) a šírili dve programové pozície PRBS 1 (SID: F003) a PRBS 2 (SID: F005). Vzhľadom k tomu, že sa jedná iba o testy môže sa ponuka kedykoľvek zmeniť, prípadne môžu byť vysielače kedykoľvek vypnuté. Oficiálny termín spustenia je naplánovaný na 21. júna 2024.

Podarilo sa vám naladiť testy nových DAB+ vysielačov na kanáloch 5C a 10B na Slovensku? Podeľte sa s ostatnými so skúsenosťami v komentároch pod správou.

Vždy aktuálnu ponuku DAB+ či DVB-T/T2 multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Áno potvrdzujem príjem v BA. Obe frekvencie šíria dva dátové kanály teda bez zvuku. Signál je slabší než 5D a 11C. Tipujem výkon do 5kW.

  2. Potvrdzujem aj ja v Petrzalke, ale signal velka bieda. 5D mam plny signal z Kahlenbergu a celkom slusny aj 11C z DC Tower, ale tu je to bieda. To nebude ani 5kW, alebo to skusaju z Liesingu alebo Arsenalu, ktore mam v zakryte.

  3. Signál 5C aj 10B som naladil aj na kopci na Kysuciach nad 800m,ale z 5-prvkovú anténu +20dB dab zosilňovač .10B je slabší ako 5C na 10B stále ide po miernom nasmerovaní aj TELEKO z Olomouca.5D a 11C pre porovnanie idú aj na teleskop.

  4. Idem viskúsat aj tesedikove lebo 5D Tu ide naplno niekedi viem naladit aj city mux

Komentáre už nie sú povolené.