Reklama

Telekom pridal do Magio TV zaujímavý dokumentárny program v 4K kvalite a športový v HD

Od štvrtka 1. februára pripravili operátori Slovak Telekom a DIGI TV pre klientov TV služieb viacero noviniek a zmien. Internetové služby Magio TV a DIGI TV, ak aj káblová DIGI TV rozšírili svoje ponuky o dva nové televízne programy – Love Nature a Arena Sport 2. Novinky neobišli ani satelitné služby Magio Sat a DIGI TV, detailnejšie sme sa im už venovali v predchádzajúcej správe.
Pokračovanie nižšie:

Love Nature je dostupný od programového balíka M pre platformy Magio TV a Magio Sat a aj pre program Magio TV Štart Plus. Užívateľom služby Magio TV cez internet (OTT) sprístupnil Telekom Love Nature v natívnom 4K rozlíšení (UHD), vo zvyšných platformách je v HD. DIGI TV zaradila kanál Love Nature do balíka Štandard a je dostupný ako pre predplatiteľov satelitnej, tak aj káblovej TV. Užívatelia internetovej TV budú mať k programu prístup od základného balíka TV M. Vo všetkých službách je v HD kvalite.

Druhou februárovou novinkou v Magio TV a DIGI TV je športová stanica Arena Sport 2 v HD kvalite. Pre zákazníkov Magio TV cez internet je dostupná od programu L a taktiež aj pre Magio TV Štart Extra. DIGI TV sprístupnila program klientom DIGI TV (OTT) od programu TV M. V satelitných službách stanica dostupná nie je.

Programy v 4K

Po pridaní Love Nature do internetovej služby Magio TV ponúka Telekom opäť dva programy v 4K kvalite. Aktuálne sú to Travel XP 4K a už spomínaný Love Nature 4K. Niekoľko rokov bol pritom v ponuke aj športový Eurosport 4K, ktorý však operátor z ponuky vyradil koncom roka 2023.

Programy v 4K kvalite môžu prijímať aj klienti satelitných služieb Magio Sat či DIGI TV. Podmienkou je však, aby mali CA modul a vlastné zariadenie so satelitných tunerom s podporou HEVC/4K (box alebo Smart TV). Prostredníctvom družice totiž vysielajú programy NASA 4K a 4K-HERiTAGE, ktoré sú šírené nekódovane (FTA) z frekvencie 12687 MHz (Pol. V.). DIGI TV ponúka tieto programy aj priamo v kanálovej mape a to na pozíciách 302 a 304. Magio Sat tieto programy v rastri nemá, klienti si ich preto v prípade záujmu musia manuálne naladiť.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen slovenských a českých satelitných služieb, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie. Zoznam staníc každej platformy je navyše usporiadaný podľa oficiálnej kanálovej mapy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mohli by ste napísať, že britské stanice končia na konci tohto roku. Konkrétne 4music, The box, Magic, Kiss a kerrang…

    1. Obrazovo podpriemerne hudobne tv stanice nezaujimaju nikoho…Snad len Teba 😀

    2. Tak myslím že sú porovnateľné s MTV paketom na Astra 19.2, ktorý skončil v 2019 a mal ich aj Skylink, vtedy písali viacerí, že im tie MTV netreba, lebo na 28.2 tam ide toho dosť a zadarmo. To ale postupne prestáva platiť, že sa toho nachádza na 28.2 dosť, lebo potom ostanú len now rock, clubland, now 80s, now 70s a thats 60s…

    3. Orbitalna pozicia 28E nema ziadny vyznam Zakaznik pokial v slovenskych zemepisnych sirkach nemas prijmovu parabolu aspon 2,4 metra. Na tvoju prijmovu puklicu zachytis akurat niekolko desiatok hluposti o ktorych tu neustale vypisujes…Normalne tv stanice z 28E locknem iba s velkou parabolou, aj to iba niekolko hodin zavcas rano 😀

    1. Len pre pripomenutie, 4k kanaly nie je vidiet na mobile a tablete. Su vidiet na smart tv a stb.

    2. Ak máš XL, mal by si mať aj Love nature. Ak používaš FAV zoznam kanálov, musíš ísť do kategórie dokumentárne a pridať do FAV zoznamu. Potom uložiť a následne umiestniť na požadovanú pozíciu v zozname, neobjaví sa automaticky na konci ako u IPTV ak máš vlastný zoznam kanálov a nie ten default.

    3. By som chcel vedieť kto toto vymyslel? Pridať 4K, fajn, ale prečo na mobile a PC nedajú aspoň HD?

    4. Pedro
      Dobrá otázka. Lepšia tv, Sledovanie tv a Kuki majú program dostupný aj v mobile a tablete.

  2. V ponuke DIGI TV nemôžem nájsť Arena Sport 2 a Premier Sport 4 nie je ani v HD kvalite.

    1. Arena sport 2 je len cez Digi Go z teda OTT internetovú službu…

    2. Ani u Magio TV Aréna šport 2 nie je na IPTV, ani Magio SAT, len na Magio Go…

    3. Základ ANTIK SAT je teraz v akcii 1 + 1 zdarma za 1.95€ – balík ANTIK SAT začiatok…

    4. Aspon sa kontroluj zakaznik. Skoro kazdy tvoj prispevok je blud a nezmysel. Pretoze ty si internetovu televiziu Magio TV ani len nevidel. Platim si balik Sport Extra a tv stanica Arena Sport 2HD mne v Magio TV dlho funguje…Preco stale iba taras a dristas?

    5. Tak potom Aréna šport zaradili do štandardnej ponuky a doteraz bola len v tom športovom balíku. Si si istý, že sa jedná o arena sport 2? Alebo 1?

    6. Frederik
      ak chceš Premier Sport 4 v 1080 v OTT službe, tak asi jedine v Telly.

    7. Na satelite to majú v SD? Tam je to ale rovnaké pre DIGI aj Telly. Som myslel, že športové kanály v SD nikto normálny v roku 2024 nemôže šíriť.

    8. Platím si DIGI SK a tv stanicu Premier Sport 4 mám v rozlišení HD.

    9. HD v MPEG-4 s 2,2 Mbps. To musí byť teda radosť sledovať.

    10. Vies vobec Nero o tom, ze Bit Rate nieje jedinou a rozhodujucou velicinou ktora ovlpyvnuje vyslednu kvalitu obrazu? Premier Sport 4 HD ma velmi dobry obraz tiez u mna na 75″ 4K UHD placke.

  3. Prečo teda v článku zavádzajú že Arena Šport 2 je aj v satelitnej službe keď nie je? Mali by si to opraviť.

    1. Je v doplnkovej Magio Go, ktorá je súčasťou SAT služby, podobne asi aj Digi Go je súčasťou satelitnej Digi, to si nie som istý…

    2. A je to tam aj písané, že v satelitných službách Magio a Digi nie je, čítaj pozorne…

    3. Zakaznik, preco tu stale vypisujes stale iba svoje domnienky…Nakolko kto si plati DIGI SK vie, ze DIGI GO je sucastou sluzby TV archiv. Sluzba vsak nieje v cene ako v pripade Antiksatu.
      Pretoze u DIGI SK zaplatis TV archiv + DIGI GO = 1,90€/ mesiac.

    4. Asi preto, lebo Digi nemám, mám Magio na IPTV a mám k tomu aj Magio Go, tak som myslel, že podobne to je aj u Digi, nakoľko taktiež patrí pod Telekom.

  4. Bude zaradený program nova šport 5 a 6 do športového balíčka?

  5. To by aj mňa zaujímalo Telekom zatiaľ mlčí ale dúfam že nesklamú

Komentáre už nie sú povolené.