Reklama

V DVB-T sa objavilo nečakane vysielanie novej TV, vysiela nekódovane a prináša najmä dokumenty. Kde si ju môžete naladiť?

Pred niekoľkými hodinami sa objavil v DVB-T nový televízny program vo vysokom rozlíšení (HD). Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk obohatil operátor AVIS ponuky takmer všetkých svojich miestnych DVB-T vysielačov po celom Slovensku o slovenskú Spark TV.
Pokračovanie nižšie:

AVIS šíri Spark TV vo vysokom rozlíšení (HD). V čase písania správy vysielal program v kompresnom formáte MPEG-4 s pripojenou jednou audio stopou vo formáte MPEG 1. Vysielanie Spark TV je k dispozícii divákom s obrazovým rozlíšením 1920×1080 px a čo je najzaujímavejšie, je dostupné nekódovane (FTA). Pre príjem preto postačuje akékoľvek zariadenie s podporou štandardu DVB-T a kompresného formátu MPEG-4 (H.264). Programová pozícia má názov Spark promo. Celkový dátový tok je približne 5 Mbps.

Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk si môžu program Spark TV od dnešného dňa naladiť diváci prostredníctvom DVB-T vysielačov v mestách a ich blízkom okolí: Michalovce (48. kanál), Levice (30. kanál), Liptovský Mikuláš (23. kanál), Košice (39. kanál), Trenčín (40. kanál), Žarnovica (41. kanál), Nové Zámky (47. kanál), Žilina (25. kanál), Nitra (40. kanál), Banská Bystrica (44. kanál) a Bratislava (26. kanál). Kompletný zoznam DVB-T vysielačov, aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače. Aktuálne nie je program dostupný ešte v Považskej Bystrici a okolí. V tomto prípade bude pridaný neskôr. Budeme o tom samozrejme na webe SatelitnáTV.sk informovať.

Spark TV odštartovala 15. marca 2023, kedy nahradila doterajšiu UP Network, ktorá prinášala od svojho štartu v roku 2017 výlučne iba programy zamerané na letecký priemysel. Spark TV ponúka pre divákov najmä dokumentárne programy v slovenskom jazyku, nechýbajú však ani diskusné relácie. Kompletný program na 14 dní dopredu je k dispozícii v sekcii TV program.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Unás tesedikove nenaladíte Ani jeden miestní dvbt nové zámky rusí mattersburg heuberg na kanál 47

  2. Na 25 kanále ZA síce naladilo Spark promo,ale programy nehrajú.Momentálne parametre 64 Qam,GI 1/8 FEC 5/6.

  3. Po úprave antény,programy hrajú.Doteraz mi to hralo aj v horizontále.

  4. Bratislava 26 tiez nenaladím tam ide silní visielac Gerecse

  5. Ked nieco unás spravia tak nie tak abi aj dalo pozerat diakovciah neide vóbec uz trikrát som ladil tv a nic uz aj orf1 orf2 naladil len ten nie

  6. Ak je pár vysielačov zarušených inými vysielačmi a tým sa zásadne mení pokrytie a dostupnosť signálu, tak ako vysielateľ by som určite do toho nešiel, ak by som mal za šírenie platiť.

  7. A Jahôdkovo K41 furt nič ? ! ?

    Hlavne, že 3. najväčšie mesto…

  8. Ked uz nemajú volné frekvencie preco ne visielá na vhf pásmo ako aj polsku majú visielac na vhf pásmo

    1. Keby vysielali vo vhf (dvb-t,dvt-2) tak by si na tv nenaladil.Dvb-t je od 21k.Jedine ze by si chcel analog

    2. DVB-T je aj na vhf pásme, mám set top box, a je tam aj vhf pásmo, druhá vec je, že napokon bolo pridelené pre DAB. Ale minimálne staršie set top boxy (a asi aj nové a tiež TV) majú aj toto pásmo, hoci sa na ňom DVB-T u nás nikdy nevysielalo, v Poľsku asi možno áno, ale u nás nie, neznamená to, že prijímače hd nepodporujú…

  9. Žiaľ ani v partizánskom sa nechytáte na dvb-t signál a to je pre región škoda,,

  10. Pán primátor to zariadi, zaviesť to sem nariadi, zlý signál to nahradí. veď odkedy on vo funkcii je mesto pekne prosperuje,,

  11. Odpoveď na Dubnik: vysielanie z neho by stalo viac ako 10.000 euro mesacne, v minulosti sme mali zaujem taktiez, satelit je lacnejsi. Kazda stanica v DVB-T je prinosom pre urcitu skupinu divakov. Naplnit komplet a vysielat.

  12. BA 5 (K26) Spark TV na izbovú anténu plný signál. TV Bratislava bol, len čierny obraz. TV Doktor funkčné aj Noe TV…:)

    1. Je to biedne s touto krajinou, keď tu každý druhý občan využíva ešte aj vcelku pozitívnu správu na demonštráciu svojej žlčovitej politickej zaujatosti…

    2. Veru na zaplakanie s politikou… Škoda,že Avis vysielače majú slabý výkon, mohli by pridat “ pár kW“susedné krajiny nerešpektujú výkony na náš úkor…..nikto to nerieši.

    3. Dušanko, to Avis využíva kanály susedných krajín, pretože tie naše si všetky zarezervoval Towercom.

  13. zda sa, ze dokumenty su len zastierka a je mozne ze je to televizia platena politikmi na ich propagaciu, kedze sa tam hojne zobrazuju poslanci hlasu v politickych jednostrannych diskusiach bez oponentury, je mozne ze to platia oni z bohvie akych penazi

    1. To fakt? Ja tú TV nesledujem, ale to by bola aká drzosť, pokiaľ je to naozaj tak… Na druhej strane by to vysvetľovalo, ako to, že je tá telka zrazu zadarmo v DVB-T. Kedy vám dal niekto niečo len tak zadarmo?

  14. Komentujte obsah, pokrytie, parametre a nepolitikarčite. Nech to plati ktokoĺvek, zaklad je, že vysiela . Ak chcete vlastnu telku, nech sa pači, licencia stoji par euro , a vysielajte.

    1. No veď obsah sa tu komentoval, bohužiaľ sa tentoraz týka politiky. A pokiaľ je to skutočne dôvod, prečo je tá TV zrazu FTA, je to tiež relevantné pre diskusiu. A pokiaľ sa to tu nezvrháva na nenávistné výpady a propagandu (aspoň zatiaľ ale nič také nevidím), tak je hádam ok dotknúť sa aj politiky v týchto súvislostiach, podľa mňa…

  15. Preto ide fta volne lebo nedá naladit unás aj visielanie vizerá tak ako parlament pozrite cesku alebo madarsku kolko programov tam majú unás len na plakanie

Komentáre už nie sú povolené.