Reklama

Hudobné stanice Óčko a Óčko Star sa presúvajú na novú frekvenciu (23,5°E)

České hudobné programy Óčko a Óčko Star menia, na družici Astra 3B (23,5°E), technické parametre pre príjem. Dôvodom je zmena spoločnosti, ktorá satelitnú distribúciu zabezpečuje. Vysielanie oboch staníc sa presúva z doterajšej frekvencie 12 168 MHz na novú 12 090 MHz. Po novom budú oba programy na kapacite spoločnosti M7 Group.
Pokračovanie nižšie:

Všetci diváci, vrátane klientov služby Skylink bez funkcie FastScan, ktorí prijímajú nekódované (FTA) programy Óčko a Óčko Star z družice Astra 3B (23,5°E), si preto musia programy naladiť z nových parametrov. V prípade, že tak neurobia, nebudú ich môcť ďalej sledovať. Distribúcia z frekvencie 12 168 MHz bude ukončená v najbližších týždňoch. Zmenu parametrov nemusia riešiť užívatelia Skylinku so zariadením, ktoré podporuje FastScan. V tomto prípade sa zmena prejaví akonáhle operátor aktualizuje zoznam. Do dnešného dňa sa tak zatiaľ nestalo.

Po zmene technických parametrov budú aj naďalej programy Óčko a Óčko Star šírené nekódovane a v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Pre príjem preto postačuje akékoľvek zariadenie s podporou štandardu DVB-S2. Užívatelia služby Skylink s hybridnými boxami či Smart TV, ako aj klienti internetovej Skylink Live TV, môžu okrem týchto dvoch staníc prijímať navyše tiež Óčko Expres a Óčko Black.

V čase písania správy bolo možné vidieť pri logách staníc Óčko a Óčko Star, z novej frekvencie, nápis HD. Vysielanie je však dostupné v SD kvalite a s rozlíšením 720×576 px.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12090 MHz
Polarizácia: V
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: FTA

PIDy:

NázovV PIDSID.PCR PIDPMT PIDAudio
OCKO (TV/MPEG-4)30010776300130003011 cze (MPEG)
OCKO STAR (TV/MPEG-4)31010777310131003111 cze (MPEG)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Strašne veľa reklám na týchto staniciach-nepozerateľné…

    1. Akú máš službu? Tieto stanice nemá každá. Jedine ak satelit tak Magio alebo Digi. Potom už len niektoré IPTV, najlepšie asi Magio a potom sweet tv a kuki, ostatné nemajú všetky. Ja mám Magio po IPTV linke (optika), ale pozor, všetky sú len v balíku XL.

    2. Je tu ešte aj MTV Germany cez Astra 19.2, tam síce reklamy idú, ale oveľa menej ako na Óčko…

    3. Zákazník @ kompletnú ponuku staníc MTV má v ponuke aj OTT operátor RikPlus.

    4. @heňo
      RikPlus nemá MTV Live HD a ani MTV european, teda nemá všetky, to potom môžem rovnako napísať, že ich všetky má aj ANTIK v IPTV, a tiež tieto 2 tam chýbajú. Ja totiž sledujem aj podujatia ako MTV video music awards alebo európske MTV EMA a okrem toho tam idú aj podujatia ako isle of MTV Malta, a tieto idú len na MTV European a MTV Live HD z ako aj iné live eventy. Bolo niekoľko zaujímavých vystúpení live v rámci MTV world stage, tak minimálne jedna z dvojice MTV Live HD a MTV Europe, ideálne obidva. MTV Live HD navyše vysiela aj rockovú reláciu a niekoľko iných špeciálov. Samozrejme rock ide aj na MTV 80s, MTV 90s a MTV 00s. Celkom zaujímavý program má aj FTA verzia MTV Germany, napríklad Alternative nation, RockZone, Headbangers ball, Dancefloor, Party Zone, Chill Out Zone, víkendové špeciály, MTV collection, 3 from 1…

  2. @Zakaznik mam Digi TV a tam sú všetky MTV okrem 1 MTV Live HD, ale tie
    MTV 80s.MTV 90s a..MTV 00s, MTV Hits a Club MTV mam od balíka PREMIUM už cca 2 roky. Občas je to dobre ako kulisa.

    1. MTV 90 ale aj MTV 80 sú peckové stanice, zlaté časy, kvalitná hudba.

  3. trochu mensia mazanica ako na povodnej frekvencii to rozlisenie

    1. Tamto pôvodné bolo fakt otras, teraz je to už lepšie…

Komentáre už nie sú povolené.