Reklama

Tri nové rádiá v rakúskom DVB-T2, vysielajú nekódovane

V rakúskom DVB-T2 multiplexe A, ktorý šíri hlavne TV programy tamojšieho verejnoprávnejho vysielateľa ORF, sa objavili v týchto dňoch tri nové rozhlasové stanice. Ponuka sa môže v jednotlivých regiónoch líšiť. Z vysielačov v hlavnom meste, ako aj v spolkovej krajine Burgenland, ktoré pokrývajú aj časť územia Slovenska, sú to podľa zistení SatelitnaTV.sk verejnoprávne Radio Wien, Radio Niederösterreich a Radio Burgenland. Všetky tri novinky sú šírené nekódovane (FTA) a so zvukom v formáte E-AC3. Pre príjem preto postačuje akékoľvek zariadenie s podporou DVB-T2.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou DVB-T2 multiplexu A je aktuálne 16 programových pozícií z toho sedem rádií (Radio Österreich 1, Radio Wien, Radio Niederösterreich, Radio Burgenland, Hitradio Ö3, radio FM4, Ö3-Visual-Radio), osem televízií (ORF1 HD, ORF2 W HD, ORF III HD, ORF Sport+ HD, ORF2 N HD, ORF2 B HD, ORF1, ORF2 W) a jeden dátový kanál (SRT8506 OTA).

Celkovo je šírených k dnešnému dňu z rakúskych DVB-T2 vysielačov osem rozhlasových staníc. Okrem už spomínaných siedmich v multiplexe A je ešte dostupné kresťanské Radio Maria v multiplexe F. Aj v tomto prípade ide o nekódované šírenie.

Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rakúskú logiku neviem pochopit Co tam visielajú ako kódované na Astra 19.2 ide 90% volne tak naco sú pozemáku zakódované

  2. Trošku mimo tému no skúsim pár hodín do začiatku mužského turnaja a stále nevieme ktorý operátor zaradí stanicu premiér sport3 klasika.slovenako zas je niečím výnimočné ako vždy budeme bez mužského tenisu

Komentáre už nie sú povolené.