Reklama

Český DVB-T2 vysielač MUX 24 v Brne zvýšil výrazne vysielací výkon

Začiatkom októbra došlo na Morave k zvýšeniu výkonu tamojšieho celoplošného DVB-T2 Multiplexu 24 (MUX 24) z vysielača Brno – Hády, ktorý šíri signál na 46. kanáli, z doterajších 5 kW na 20 kW ERP. Informoval o tom prevádzkovateľ.

Týmto podstatným navýšením výkonu z lokality Brno – Hády pokračujeme v optimalizácii našej Vysielacej siete 24, v duchu toho čo sme sľúbili našim súčasným aj budúcim zákazníkom a všetkým našim divákom, ktorí sledujú televízne programy šírené v Multiplexe 24,“ uviedol pri tejto príležitosti výkonný riaditeľ Digital Broadcasting s.r.o. Jakub Juhas.
Pokračovanie nižšie:

Multiplex 24 šíri k dnešnému dňu programy Nova Action, Nova Fun, Nova Gold, Nova, Nova Lady, Paramount Network, Rádio Čas, Rádio Čas Rock, JOJ Family, RELAX, REBEL, Televize přes anténu, Šláger original, Šláger muzika, CS Mystery a ABC TV. V niektorých regiónoch sú tiež dostupné vybrané regionálne televízie ako JTV, ZAK TV, rtm plus Liberecko, V1, TV MORAVA, POLAR HD, LTV PLUS,
VS, PRAHA TV, TV BRNO 1, i-Vysočina.cz a Ústecká TV.

Okrem DVB-T2 Multiplexu 24 majú v susednej ČR ďalšie tri celoplošné (MUX 21, MUX 22 a MUX 23) a viacero regionálnych multiplexov. Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ten Pařezův mux 24 sa môže strčiť do… s tými smiešnymi výkonmi vysielačov a ich umiestnením v dolinách. Vysielače Českých radiokomunikací a CDG je iné kafe

    1. Tady někdo evidentně jednu zásadní věc a to tu že ty České radiokomunikace a to CGD je jedna a ta samá firmy. Oběd dvě tyto společnisti vlastní jeden a ten samý zahraniční majitel který v ještě nedávno vlastnil aj Towercom.
      Jinak ty vysílače na vysokých kótach vystavěl ještě bolševik v socialistickém Československu a žádná soukromá firma.
      Ty osobně by jsi pustil na své vysílače s vysokými kótama a mega vysokými stožáry pustil do pronájmu konkurenci a následně tím přišel o potencionálního zákazníka pokud by mu konkurence nabídla nižší cenu při stejném pokrytí.
      Copak na Slovensku jsou bývalé vysílače Avisu kteté převzal Towercom na věžích Towercomu? A nebo další jiné společnosti jako např. ta placená telka v východu taky na věžích Towercomu?

    2. V minulosti šírili FM signál verejnoprávneho SRo okrem Towercomu aj Expres NET k. s. a MOVYS a.s., ale potom neviem, či zmenou zákona alebo ako urobili, že signál može šíriť už len Towercom, čo je z hľadiska cien nevýhodné = Monopol = nekonkurenčné prostredie.

    3. SATELIT
      Práveže tá konkurencia umožnila rozhlasu vyjednávať o lepších cenách. Čo sa aj stalo. Potom sa Towercom snažil konkurenciu eliminovať čo sa do značnej miery podarilo. V DAB+ a dvb-t už nemá konkurenciu, takže sa správa ako monopolista a ceny diktuje on.

    4. Joko, na prijem rozhlasu pouzivam app Radio FM, kde si navolim rozhlasovu stanicu akej krajiny len chcem…Jednoducho, internetove gratis radia pochovaju casom pod ciernu zem vsetky terestrialne aj satelitne rozhlasove stanice.

  2. A preto treba satelit a nemecké stanice,ktorich je dobludu a zdarma a plus sa človek naučí aj nemecky a môžu si pozerať tie kodovane sprostosti sami

    1. Franky, a preto satelitnu televiziu? Nie, postaci obycajna telka smart. Dnes uz ma internet kazdy a v obchod google play je mnoho aplikacii cez ktore vies GRATIS na smart telke prijimat nielen televiziu nemecku ale televiziu celeho sveta, vratane ceskej a slovenskej 😀

    2. Mne satelit vyhovuje. Archív mám na svojom HDD a nikto mi nič neobmedzuje a hlavne ma nesleduje koľko a čo pozerám. Keď začnú blokovať pretáčanie reklám, potom sa možno niektorí spamätajú a vrátia ku klasickému nahrávaniu cez sat alebo terestriku.

    3. Jasne aj takto ako píšeš,len ak máš uz satelit tak len namieris na nemecku druzicu a bez karty, kódovania, mesačných poplatkov,aj bez internetu a sleduješ čo chces

  3. Franky, ked sem pises tak internet mas…Satelit nemam, len parabolicke anteny na prijem druzicovej televizie. Aku nemecku druzicu mas na mysli? Ak pises o Astre na orbitalnej pozicii 19E, tak nemeckych programov tam je gratis na mraky, lenze tento zastaraly sposob prijmu tv vysielania perspektivny nieje. Vesat paraboly a terestricke anteny po domoch a balkonoch panelakov je uz davno neesteticke architektonicke riesenie. Podla mna prijem televizie a rozhlasu internetom je perspektivna buducnost. Otestovat tento prijem si moze teraz kazdy, kto ma smart telku pripojenu na internet…Kto nema telku smart, uplne staci do HDMI vstupu starsej telky zapoijit Homatics Dongle R 4K 😀

  4. No ved sa tyka Brna a nie Frenštatu pod Hradoštem,nebo Frydlantu nad Ostravici.Takto su zapnute,iba Mux 21,Mux 22,Mux 23 a Mux 24 nejde.A zo Svk všetke až tam kde su kodovane tv je zly prijem i ked sme na kopci.

  5. Zatial vsetko podla planu aspon sa eter nazaplni bordelom a ti stastnejsi vo vzdialenosti do 200km od vysielacov mame aspon Cesky terestrial, kde je programov dostatok. Ten 29 kanal po rozbiti sfn na kanale 26 by celkom pomohol lebo tu u mna mi 26 blokuje verejnopravny mux. Inac 33 a 40 na vzdialenost 160km v 100percentnej kvalite.
    Berte si priklad od bratov Cechov ako ten terestrial funguje a ten bordel u nas s towercomu sa konecne cisti…..

  6. Češi ale nejsú ani ti „susedia“ protože sousedi pro Slovensko jsou jedině Ukrajinci, Rusíni, Maďaři, Rakušáci, Moraváci, Slezané (moravské a polské Slezsko) a Polsko. Češi nemožou byt logicky sousedi když na západě má slovensko přímou hranici jen s Moravou a Slezskem protože Čechy kde žijí Češi začínají až za Jihlavou a končí u Aše.

    1. Češi potom susedia s Kysucami, Považím a Záhorím a né s Hornými Uhrami.

Komentáre už nie sú povolené.