Reklama

V najbližších týždňoch bude možné v DVB-T2 naladiť nekódované vysielanie hudobného kanálu

V období od 30. júna do 31. júla 2023 pripravil operátor Towercom v terestriálnom vysielaní novú ochutnávku. Nekódovane bude vysielať pre všetkých, ktorí majú možnosť prijímať programy zo štvrtého terestriálneho multiplexu (MUX 4), hudobný kanál MTV00s v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4).
Pokračovanie nižšie:

MTV00s prináša vo vysielaní iba hudbu z prvej dekády nového milénia. Kompletný program stanice môžete nájsť v sekcii TV program.

Počas písania tejto správy bola už stanica MTV00s šírené nekódovane (FTA) s obrazovým rozlíšením 720x576px.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Neviem prečo volna telka nema viac hudobnych programoch aj v baliku platenych vidim u Antiku Mtv,Hits,Club,00,80,90 no chybaju Mtv Dance,Mtv /2 Rock,Punk a dalšie ktore su dostupne na Astra 2 mali by ich zaradit i tel operatori do ponuky.

    1. Tak MTV Dance neexistuje, bolo nahradené club MTV v roku 2020, rovnako MTV 2 (neskôr MTV Rocks) bolo nahradené v októbri 2020 MTV 90s, rovnako pred časom skončili aj VH1 a VH1 classic – boli nahradené MTV 00s a MTV 80s. Rock bol začlenený do programu MTV Live HD (dnes MTV Live, bez HD v názve). Na Astra 2 (28.2E) idú britské verzie MTV, briti aktuálne nemajú už ani club MTV – majú len MTV UK (odlišné od MTV Europe/Global), MTV Hits (odlišná od našej verzie), MTV Music (u nás nie je dostupná ani neexistuje európska verzia), MTV 90s verzia pre UK, odlišná od našej európskej), MTV 80s UK (odlišná od európskej verzie), a MTV Live (rovnaké ako aj u nás). U nás sú tieto – MTV Global (Europe), má aj CZ titulky, MTV Hits (európska verzia, nie UK), club MTV (bývalé MTV Dance), MTV Live (rovnaká ako v UK), MTV 00s (bývalá VH1 Europe), MTV 90s (odlišná Európska verzia, nie UK, bývalá MTV Rocks), MTV 80s (európska verzia, odlišná od UK, bývalá VH1 classic), Nick music (bývalá MTV Music 24, pozor nie MTV music UK) – pozor táto Nick music je len vo Freesat na Thor, ktorý čoskoro končí. Potom je ešte FTA dostupná aj MTV Germany z Astra 19.2E. z rockových sú však na Astra 2 (28.2) dostupné Kerrang a NOW Rock. Tanečné je tam Clubland znovu sa však jedná o FTA programy a nejedná sa o programy MTV, ako to bolo spomínané vyššie. Asi teda až tak nemá niekto prehľad. A inak z týchto MTV programov ANTIK nemá len MTV Global (Europe) a MTV Live (HD), ostatné má. UK verzie nemôžu byť na SVK a MTV Rocks alebo MTV 2 a rovnako ani MTV Dance už niekoľko rokov neexistujú ani v UK verzii ani v európskej verzii.

    2. A inak k tomu ANTIK TV – dá sa rozšíriť o satelitné programy z pozícií 28.2, 19.2, 13 a 16 – pomocou multi LNB cez DiSEqC prepínač. Treba len ANTIK nano 3s alebo podobný hybridný prijímač. Navyše nemusí byť ponuka ANTIK SAT, môže byť aj internetová ANTIK TV ponuka. Satelitné programy je možné do ANTIK nano 3s doladiť bez ohľadu na variant ANTIK TV, musia však byť z niektorej z pozícií – Astra 28.2E, Astra 19.2E, Hotbird 13E alebo Eutelsat 16E, v ANTIK nano 3s sú totiž iba tieto v ponuke a nie je možné doplniť ďalšie pozície.

    3. Teda v prípade záujmu nie je Kerrang, Now rock a Clubland problém doladiť z Astra 28.2 – teda stačí len satelitná anténa s LNB bez motora a vhodný hybridný prijímač. Ostatné britské spomínané MTV na Slovensku nie je možné sledovať, a ostatné okrem MTV Live HD a MTV Europe/Global sú v ponuke. V prípade záujmu je možné doplniť cez 2 LNB a DiSEqC prepínač aj MTV Germany z Astra 19.2 a tiež aj Deluxe Music programy – Deluxe Music, Deluxe rock, Deluxe rap, Deluxe Dance, a Deluxe Flashback. V tomto prípade by asi boli najzaujímavejšie práve Deluxe rock a Deluxe Dance asi, nakoľko sa spomínalo MTV Rocks / MTV 2 a MTV Dance…

    4. Inak v DVB-T je pomerne málo miesta na viacero programov, na to je potom už lepší satelit alebo IPTV/OTT internet TV (napríklad ten ANTIK TV).

    5. Lucia K
      Skús sa spýtať tv operátorov prečo nezaradia spomínané hudobné stanice z Astra 28,2°E do ponuky. Tipnem si dve odpovede:
      1. čisto hudobné kanály sleduje len minorita zákazníkov= tento typ programov im prinesie minimum nových zakaznikov
      2. vlastník daných staníc nedá povolenie na šírenie u nás
      Naviac tá obrazová kvalita je tristna, môžu si podať ruku s Očkom.

    6. Tak nie vlastník družíc ale skôr samotný vysielateľ. Ak nemá licenciu oficiálne aj pre naše územie.

  2. Ešte vysiela Mtv Tress ale,len po Amerike Centrala Miami Florida v Španielčine no može byt,že tieto stanice ukončili vysielanie.

    1. Tak jasné, už rozumiem, MTV 2 existuje aj to MTV 3 alebo MTV Tres či ako sa volá, ale je to už len v USA, inak MTV Dance myslím v USA ani nebolo. Ale ak sa niekto pozrie do programu (EPG) na MTV 2 US, tak asi sa ho ani neoplatí u nás zaraďovať, okrem toho že ani zaradený byť nemôže. MTV Tres neviem presne, môžem skúsiť pozrieť, či ešte existuje, a aký má teraz program (EPG).

Komentáre už nie sú povolené.