Reklama

Slovenský distribútor satelitnej techniky plánuje spustiť satelitnú a internetovú TV službu

Slovenská spoločnosť AB-COM z Topoľčian, ktorá je známa dlhé roky najmä ako distribútor satelitných prijímačov AB Cryptobox, AB Pulse či AB IP Box, plánuje v blízkej budúcnosti spustiť pod svojou značkou televíznu službu. Spoločnosť zaslala už v máji 2023 Rade pre mediálne služby (RpMS) žiadosť o registráciu retransmisie. Mediálny regulátor sa ňou zaoberal na svojom poslednom zasadnutí 21. júna 2023 a na jej základe vydal rozhodnutie o registrácii retransmisie č. TKR/383 s poskytovaním na území Slovenskej republiky.
Pokračovanie nižšie:

Detailnejšie informácie o novej službe ešte nie sú známe. V tejto chvíli sa preto ani nevie, termín jej štartu. Samotná spoločnosť AB-COM sa k tomu nechce vyjadrovať. „Budeme Vás s odstupom času informovať. Máme dostatočný časový priestor na prípravu, spustenie a informovanie. Viac informácií aktuálne nemôžem poskytnúť,“ uviedol pre SatelitnáTV.sk marketingový a produktový manažér AB-COMu Michal Krajčík.

Z informácií, ktoré uviedol AB-COM v žiadosti pre registráciu retransmisie, môžeme vidieť, že programová ponuka plánovej TV služby kopíruje ponuku doterajšej služby Antik Sat (satelit+OTT). Je preto možné predpokladať, že AB-COM bude spolupracovať práve s operátorom Antik Telecom. Košický operátor v tomto momente nechcel spoluprácu potvrdiť, zároveň ju však ani nevyvrátil. Ak sa nám podari zistiť bližšie informácie, budeme o tom samozrejme informovať.

Spoločnosť AB-COM z Topoľčian bola založená v roku 1999. Zameriava sa hlavne na distribúciu satelitnej techniky. V portfóliu však nechýba ani LED osvetlenie, kamerové systémy, zariadenia Smart Home a po novom už aj fotovoltika.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dúfam, že sa v súvislosti s týmto nebude rušiť ANTIK SAT. Ponuka je totiž nápadne podobná, aspoň sa píše na parabole…

  2. No vypadá to tak asi že abcom to úplne prebere od antiku a antik sa bude sústreďovať na iptv no ale dúfame že nie

    1. Virtuálny operátor. To si môže spraviť aj garážová firma. Čo viem, tak Antik ponúkal B2B internetovým providerom.

    2. one: presne toto mi tiež napadlo. Nebol by to jediný prípad u nás – Satro sat takto redistribuoval vysielanie Slizlinku a podobne spolupracujú aj Pomaranč so Slizlinkom.

  3. Antik je super už,iba preto že dal do ponuky Regionalne Tv mal by ich dat viac a pridat dalšie.

Komentáre už nie sú povolené.