Reklama

DVB-T: TV Považie prešla na HD

Regionálna televízia Považie začala dnes šíriť svoj program prostredníctvom DVB-T vysielačov vo vysokom rozlíšení (HD). Zmenu môžu zaznamenať diváci, ktorí prijímajú signál z DVB-T vysielačov v troch vybraných mestách. Ide o miestne DVB-T vysielače operátora AVIS v mestách Trenčín (40. kanál), Považská Bystrica (40. kanál) a Žilina (25. kanál).
Pokračovanie nižšie:

S prechodom na HD došlo okrem zmeny obrazového rozlíšenia tiež k zmene kompresného videoformátu a to z MPEG-2 na MPEG-4 (H.264). Okrem toho sa zmenil aj názov, v zariadeniach sa bude stanica po novom identifikovať ako Povazie HD. Doteraz bol pritom používaný názov TV Povazie.

TV Považie je regionálna televízia zameriavajúca sa na Trenčiansky kraj. Vysielanie je dostupné 24 hodín denne a diváci v ňom nájdu aktuálne informácie z diania v regióne. Hlavné spravodajské relácie sa opakujú dvojhodinovou periodicitou, ktorá začína párnou hodinou. Ostatné relácie sa vysielajú aj viackrát denne , podľa atraktívnosti a cieľovej vekovej skupiny. Každý dvojhodinový blok je zakončený krátkym infotextovým vysielaním.

Kompletný zoznam DVB-T vysielačov, aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Keby v Dvb-T 2 Aspon pokryli i zvyšili silnost signalu aspon po Turzovku,alebo Makov.Akože pokryju Žilinu a smer dole zase nič ako keby sme tu prisambačku na Kysuciach boli utlačovani Ani Tv Raj,Tv Severka,Tv Romania,Ttv,Kysucka tv a teraz toto zase nejde nič ani z toho vysielača čo tu kto pisal s Cadce sa neda chytnut ani jeden program kde su tieto niektore tv programy

    1. V inom príspevku nadávaš na sk dvb-t tak čo sa divîš? Nie si v pokrytí lokálnych muxov len celoplošných, ktoré Ti nevyhovujú. Ale veď máš české dvb-t 2 tak to je celkom ok. Východná časť republiky je na tom ešte horšie ak nepočítam lokálne platené Tčko.

  2. Akože kto tu nadava,ja som len pisala,že je tam oproti Cechom strašne malo našich programoch.Je to ubohost tato krajina upada chcelo by to tu na Svk aspon nejakeho človeka tipu S.Gomez ktory by to tu vytiahol tu ekonomiku lebo ona tiahne pomaly celu Usa.Snad sa niekto taky najde a ja ho doslovne i poznam.Takže dufam,že sa mu to predovšetkym podari.

    1. Aké chcete tv môže dať len Markíza a ťa nedá len za eurá smola

    2. Ja v MT som rad, ze tymito lokalkami mi tu nezarusia 40 kanal z Brna-Kojalu. Len nech to ostane v PB,TN,ZA…

  3. Nemám signál z vysialača Avis TT. Neviete, čo sa stalo?

  4. Vy ste mi tu zvaz slovencinarov normalne – vam by mala stacit verejnopravna Dvojka a tam urcite najdete nejaky obsah o gramatike a pravopise – lebo napr. „silnost signalu“ je ulet z inej dimenzie

Komentáre už nie sú povolené.