Reklama

Telekom dnes začal odpájať na družici jeden kódovací systém. TV služby Magio Sat a DIGI TV budú tak využívať už rovnaké systémy

Slovak Telekom začal dnes s poslednou fázou optimalizácie počtu kódovacích systémov, ktoré reálne využíva na orbitálnej pozícii 1°W. V priebehu dnešného dňa bol preto u vybraných staniciach odpojený kódovací systém Conax (CAID: 0B1C), ktorý využívala ešte pred kúpou DIGI TV služba Magio Sat.
Pokračovanie nižšie:

Klientov služby Magio Sat sa dnešné odpájanie systému Conax v podstate nijak nedotklo, vzhľadom k tomu, že išlo o dlhší a plánovaný proces. Už dávnejšie sa totiž operátor rozhodol, že bude do budúcna využívať iba kódovací systém Nagravision (CAIDy: 1882 a 1886) a to nielen pre DIGI TV, ale aj Magio Sat. Prechod na Nagravision prebiehal preto niekoľko mesiacov. Novým predplatiteľom Magio Sat ponúkal operátor zariadenia už dlhšie iba so systémom Nagravision a klientom, ktorí využívali systém Conax, boli všetky zariadenia postupne vymenené bezplatne. Spomeňme, že CAID 1882 využívajú staršie kartové zariadenia (CA moduly aj boxy), v prípade 1886 ide o systém Nagravision, ktorý podporujú všetky bezkartové zariadenia.

Okrem Magio Sat a DIGI TV využívajú systémy Nagravision (CAIDy: 1882 a 1886) tiež české služby Telly a T-Mobile Sat a to z toho dôvodu, že distribúciu staníc, ako aj samotné zariadenia, zabezpečuje pre tieto dve služby práve Telekom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.