Reklama

Štartujú MS v hokeji 2023, TV prenosy bude možné sledovať v TV aj na webe či počúvať v rádiu

V piatok 12. mája 2023 odštartujú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré budú v tomto roku vo Fínsku a Lotyšsku. Vysielacie práva na šampionát má pre Slovenskú republiku RTVS. Verejnoprávny vysielateľ prinesie divákom a poslucháčom nielen atmosféru priamo zo štadiónov, ale pripravil aj bohatý sprievodný program.
Pokračovanie nižšie:

RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov pričom na športovej stanici Šport ponúkne 34 priamych prenosov. Zvyšných 30 zápasov v základných skupinách, ako aj štvrťfinálové duely, ktoré sa hrajú súbežne, ponúkne divákom zo záznamu. Všetky zápasy bude možné sledovať naživo online na webe rtvs.sk a to nielen cez stream RTVS Šport, ale aj špeciálny RTVS Online. Okrem toho sprostredkuje prenosy a aktuálne dianie poslucháčom z MS v ľadovom hokeji vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige tiež Rádio Slovensko. Rozhlasová stanica ponúkne poslucháčom všetky stretnutia slovenskej reprezentácie v skupine a v prípade postupu aj v play off a samozrejme finálový súboj. Zároveň bude poslucháčov informovať aj aktuálnymi živými vstupmi zo všetkých stretnutí základnej i vyraďovacej fázy v oboch dejiskách. Všetky dôležité informácie bude prinášať aj v spravodajských blokoch – Rádiožurnál, v krátkych správach a špecializovaných športových reláciách – Športžurnál. V popoludňajšom prúdovom vysielaní Rádia Slovensko bude hokejový šampionát rezonovať v Téme popoludnia a v priebehu MS dostanú slovo aj hostia z hokejového prostredia.

Všetky zápasy bude v televíznom vysielaní sprevádzať hokejové štúdio Majstrovstiev sveta. RTVS ponúkne divákom priamo z dejiska aj vstupy expertného tímu. Divákom sa budú aj v tomto roku prihovárať Vladimír Országh, Ondrej Rusnák, Tomáš Surový a Rastislav Konečný. Komentátorského postu sa zhostia Pavol Gašpar a Marek Marušiak. Priamo z Fínska sa prihlásia aj reportéri Dominik Križ, Patrik Mitas a Tomáš Zagiba. Zo štúdia v Mlynskej doline sa divákom prihovoria Oľga Konečná a Tomáš Košec, z pozície analytika Boris Valábik a Marián Gáborík. Za Rádio Slovensko bude dianie v Tampere a Rige monitorovať trojica redaktorov: Matúš Čunderlík, Adam Bohuš a Martin Balážik.

Prvýkrát na Majstrovstvách sveta získala RTVS aj pozíciu, ktorú diváci doteraz poznali skôr z prenosov NHL. Je to reportér medzi striedačkami, ktorý je v najtesnejšom možnom kontakte s tímom, a aj keď sa s jeho jednotlivými členmi počas zápasu rozprávať nemôže, tak si môže všimnúť a divákom oznámiť detaily, ktoré ostali prenosovým kamerám skryté. Slovenskú premiéru na tomto poste zažije Ondrej Rusnák.

Okrem priamych prenosov a štúdií prinesie RTVS aj sprievodné relácie. Každý deň počas trvania majstrovstiev sveta sa diváci môžu tešiť na zábavnú talkšou Richarda Lintnera Citronáda. Hneď po nej dostane priestor spravodajský sumár dňa MS v kocke. Novinkou bude relácia V kabíne. Ide o 15-dielny seriál z prostredia slovenskej hokejovej reprezentácie. Divákom predstaví prácu kustódov, masérov, trénerov a hráčov, ktorá často zostáva skrytá pred kamerami.

Prehľady priamych prenosov v daný a nasledujúci deň v TV či na webe budú k dispozícii aj na našich špeciálnych stránkach Hokej v TV naživo či Šport v TV naživo.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Aby sa nezabudlo, tento rok je to pre RTVS rozlúčka s MS v hokeji. 2024 až 2028 už na JOJ Športe.

    1. to nevadí, kedže spadnú do B kategorie tak bude aj tak menší záujem

    2. Konkurencia je dobrá vec, takže budeme môcť porovnať kto to vie robiť lepšie. Aj keď Joj na to sama nemá kapacity zadá výrobu externej firme a stiahne si z RTVS pár ľudí, zrejme aj moderátorov/komentátorov.
      RTVS ušetrí pár €, ktoré môže investovať do programu, techniky, nákupu práv…

    3. A klesne sledovanosť, lebo JOJ šrot nejde voľne cez anténu….

  2. Ja som dnes hokej počúval v aute cez rádio. Toto určite Joj neposkytne.

  3. Podľa mňa budú hokejové MS zápasy aj na hlavnej stanici Joj, lebo tá je FTA dvbt,nielen na Joj Šport,ktorá je platená.

    1. Môže sa celkom ľahko stať, že v tom čase už budú všetky stanice Jojky kompletne zakódované a spoplatnené. Rovnako, ako je to už pekných pár rokov v prípade skupiny Narkóza.

  4. Kto sa ma divat na hokejove deticky bohatych rodicov…Len sa opytajte stareho Slafkovskeho kolko € musel investovat do svojho syna aby sa dostal tam kde je 😀

    1. Predstav si, že niektorí bohatí ľudia zbohatli poctivo. Dokonca ich je oveľa viac, ako tých nepoctivých, aj keď u nás je rozšírený a populárny nepravdivý mýtus, že čo podnikateľ, to zlodej. A nie je nič zlé na tom, keď investujú do športovej kariéry svojich detí. Keby tí hokejisti nedreli na tréningoch a nemakali na sebe, nič by nedosiahli ani s peniazmi od rodičov, ani bez nich. Ak ťa hokej nebaví, nepozeraj ho, to je v poriadku. Ale nezhadzuj tých, čo na sebe pracujú, nezáviď a nebuď zlomyseľný.

    2. Dobre som si prečítal tvoj komentár a píšem o tebe, práveže. A o zlomyseľnosti, ktorá z tvojho príspevku trčí ako rúra zo steny.

    3. Nic si nepochopil…Pretoze pises o sebe! Moj prispevok je o tom, ze v minulom rezime bolo vychovanych mnoho SK hokejistov ktori sa presadili v NHL po prevrate v CSSR. Teraz? Hokej hra len ten, koho rodicia maju peniaze a podporuju financne klub a trenerov. Taky rodic co plati synovi iba clenske a kupuje synovi hokejovu vybavu moze mat aj dvakrat vacsi talent ako hrajuce deti a treneri ich nechaju sediet… Jednoducho klubovi treneri nechavaju sediet na lavicke vychovavanych hracov ktorich rodicia nemaju € prispiet na financovanie klubu. Ako sa maju mnohe hokejove talenty bez penazi presadit? Nijako…Do reprezentacie uz nizsich vekovych ketegorii sa nedostane nikto, co nema peniaze. Jednoducho, hokej sa bez penazi hrat neda. Preto pisem, ze aj v repre su len deticky bohatych rodicov 😀

    4. Skus sa opytat brankarskeho Cervika kolko potreboval jeho ocinko €, aby dostal dorasteneckeho synceka na dva roky do Kanady. Myslis, ze len tak z becka Slovana sa dostal do repre? Nie, za dva roky v Kanade sa Cervik nieco naucil, to vsak nestalo pat korun…

  5. Inak zápasy, ktoré nejdú na RTVS šport, môžu niektoré z nich ísť na nemeckom Sport 1 de…

    1. Zákazník: podľa toho nicku „Belehrad99“ odhadujem, že to bude kremľobot, ktorý sa nevie zmieriť s tým, že na MS si nemôže zahrať ‚Ouečkin‘ & co. A tak zhadzuje celé MS… 😉

    2. @belehrad – súhlas, tá úroveň je rok od roku slabšia a ešte keď je to politicky manipulované je to hnus

Komentáre už nie sú povolené.