Reklama

Odštartovať môže nová slovenská dokumentárna TV

Rada pre mediálne služby (RpMS) na tohtotýždňovom zasadnutí udelila licenciu spoločnosti MAC TV, prevádzkovateľovi staníc skupiny JOJ, na celoplošné digitálne vysielanie pre novú televíziu s názvom JOJ Svet. JOJ Group má tak v pláne opäť rozšíriť svoje portfólio o ďalší televízny kanál v slovenskom jazyku.
Pokračovanie nižšie:

JOJ Svet má vysielať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Podľa udelenej licencie sa má zamerať hlavne na dokumenty. Programová štruktúra bude rozdelená do blokov, ktoré sa budú venovať rôznym témam, ako sú príroda, cestovanie, história, zločin, vyšetrovania, záhady, kultúra, veda, technika, životný štýl, vzdelávanie, šport a pod. Oficiálny štart novej dokumentárnej televízie, ako aj zoznam operátorov u ktorých sa nový kanál objaví, aktuálne nie je známy. O podrobnostiach ešte budeme informovať.

JOJ Group má vo svojom portfóliu aktuálne 13 televíznych staníc (JOJ, JOJ PLUS, WAU, JOJko, JOJ Šport, Ťuki TV, JOJ Cinema, JOJ 24, CS Film, CS Horror, CS Mystery, CS History a JOJ Family) a množstvo internetových portálov, vrátane huste.tv či streamovacej služby s názvom JOJ Play.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zas Joj vymyslela telku v ktorej bude plno reklám zas bude to odpad . Ktovie či niečo vyriešil monopolný urad – Štát či preveril , či sa Markíza dohodla s JOJ na obmedzení českých TV, či hrozí im obrovská pokuta lebo ostalo neako ticho .

    1. Plačeš za českými tv… a na staniciach primy nie je plno reklám? Navyše tie sa v archívoch iptv nedajú ani pretáčať na rozdiel od staníc hnojky a narkózy… čt1, čt2 a čt24 by mali zostať… po právnej stránke majú narkóza a hnoj pravdu a my s tým nič neurobíme

    2. Po právnej stránke majú právo? A prečo to právo neuplatňovali hneď od začiatku keď na to mali právo?
      Na čo ešte majú právo? Stále lobujú za rastúci podiel reklamy.
      Markíza a Joj si komerčné stanice, ktorým štát umožnil žiť na Slovensku v pokojnom duopole a teraz sa to vracia. Za tie desaťročia si vytvorili prízemnú skupinu divákov, ktorým nevadilo sledovať stupídny program. Lenže počet týchto divákov klesá a ďalšie generácie divákov už využívajú konkurenciu v elektronickom prostredí. Takže snaha odstrániť českú konkurenciu je kratkozraka, pokles sledovanosti to nezastaví.
      Markíza a joj si neuvedomujú že pokles sledovanosti je daný tým, že je tu nová konkurencia, ktorú nemôžu zastaviť, konkurencii vedia stavať prekážky len v linearnom prostredí, ktorý ale stráca divákov. Ďalším faktom sú programy, ktoré vysielajú pre divákov. V duopole sa kreativita a kvalitný program blížia limitne k nule.
      Som zvedavý ako si poradia so stream konkurenciou.
      V ČR tv staníc pribúda u nás všetko v tejto oblasti stagnuje lebo tu nie je konkurencia. Dnes je trh našťastie otvorený takže ak zakážu programy ČT sú možnosti ako si ich naďalej zabezpečiť. Rôzni podnikatelia budú vedieť ako to vyriešiť, tak ako to vyriešili s Novou, Primou a ďalšími stanicami, o ktoré majú diváci mimo ČR záujem.

    3. Nebuď smiešny Igor 😀
      české televízie si kupujú práva iba pre svoje územie a čo sa týka verejnoprávnej tv, tak tá dala súhlas iba na šírenie čt1, čt2 a čt24… čt sport a čtD/art vysielajú iba preto, lebo to česká strana toleruje… mám 2 karty skylink, jednu sk región a jednu cz región a na tej českej zo slovenských staníc vysiela iba rtvs jednotka, dvojka, rtvs 24, ta3 a to je všetko… dokonca ani rtvs šport tam nie je… na našej idú sesterské stanice primy, čt sport, čtD/art… čo myslíš, že dokedy to bude česká strana tolerovať?

    4. Jurajko
      Ceske Tv to nemusia tolerovat, je im to jedno. Komu to vadi je Markiza a JOJ. Mne vadi to farizejstvo, ze im to zacalo vadit az teraz, ked sa im znizuje sledovanost, resp. prijmy z reklamy a chcu stale viac. Preco netlacia na vypnutie madarskych stanic kde je situacia s pravami rovnaka? Preco mozu vysielat v rakuskych kablovkach nemecke (aj komercne) programy?
      Co sa tyka Skylinku. Preco by nemal poskytovat CZ programy, ktore na Slovensku poskytuje aj konkurencia? Na Slovensku napr. nevysiela ceska TV Seznam, vsetky ceske Novy, Prima…

    5. A hlavne TV Angelika, ako prvá odišla z antény DVB-T a teraz vyplakáva, že nem má sledovanosť! ! !

  2. Joj a Markiza je Americko – Kanadský filmový odpad . Po právnej stránke pravdu nemaju , do verejnoprávneho sektoru sa stareť nemaju súkromné media . Sukromne médio sa má stareť do sukromníka . Joj a Markiza sa bojí konkurencie . V tomto kapitalizme je moderné sa oháňať licenciami . Na Slovensku žijú aj český občania a nie su zvedavý na Americko – Kanadsko – Slovenskú Joj a Markízu teda komerčný hnus .
    česká a slovenská vlada by mala zasadnuť a urobiť zákon v ktorom by bol oddelené súkromné médio od verejnoprávneho média
    CT 1 , CT 2 , CT art , CT sport , CT D , CT24 , RTVS 1 , RTVS 2 , RTVS sport , RTVS 24 – TO JE verejnoprávna kvalita .

    1. Medzi SR a ČR stále platí dohoda o kultúrnej spolupráci. Týka sa televízneho vysielania, ale len verejnoprávnych televízií.
      Zrušenie (zákaz) vysielania ČT1 a ČT2 by bolo porušením tejto dohody a zároveň končením kultúrnej spolupráce medzi štátmi.

  3. Redakcia odkedy Ťuki TV patri pod JOj Group. Mam dojem ze to nie je ich TV ak sa mylim sorry 🙂

  4. Konečne stanica s obsahom v slovenčine ktorý tu chýbal. A ak by aj primy prestali vysielať, podľa mňa už máme slovenských staníc s vysielaním rovnakého obsahu celkom dosť. My doma sa napríklad sa k primám už ani nedoprepíname. A niekde som to čítal, že väčšina domácností pri prepínaní pri desiatom programe už ani nepokračuje. Stále bojujeme za slovenčinu v programoch, tak myslím, že je dôvod sa z toho tešiť.

  5. Jeden operátor sa vyjadril, že ČT vypínať nebude! Neviete ktorý? Skylink?

    1. Skylink (M7 Group) zabezpečuje SAT kapacitu pre ČT takže ich vypnúť nemôžu. Maximálne môžu urobiť geoblokaciu na SK kartách keď o to relevantný subjekt požiada. Podobne ako sa to už stalo s ČT šport, a po pár mesiacoch to vrátili späť, keďže konkurencia to tiež neurobila.

    2. ČT by nemal vypínať nikto.
      Programy ČT sú na Slovensku šírené v súlade s medzištátnou dohodou o kultúrnej spolupráci medzi ČR a SR.

  6. V pripade CT by to nemalo zmysel, nevysielaju nic subezne, maximalne s STV. Zato primy a novy to je to iste co joj s markizou len v inom case to vysielaju.

    1. ČT má u niektorých športov nakúpené rovnaké práva ako Joj (napr. Vlhová) preto bol už raz poprask s vypínaním ČT šport na Slovensku.

    1. JOJ Svet bude vysielať aj cez anténu v DVB-T. Nie je ale známe, či zadarmo alebo v rámci Plustelky.

    2. Ziadne novovytvorene kanaly nebudu v rezime FTA. Vytvaraju sa preto, aby generovali prijem, to bez abonencie nie je mozne. Takze aj JOJ Svet so svojim kontentom bude plateny (nepocitam bezplatne promo pri spusteni sluzby). Samozrejme nevylucujem, ze stanica bude zaradena do zakladnych platenych balikov operatorov.

    3. Napriklad Antiksat balik Zaciatok, odkial zmizla tv stanica Arena sport 2…

    4. Igor uvidíme ako bude vysielať Joj Svet,či bude platená a či zadarmo,úprimne bývam v dome a nestíham pozerať ani programy Rtvs a Joj 😀

    5. Arena sport 2 vám funguje cez IPTV – teda cez ANTIK box poprípade aplikáciu v Smart TV alebo cez mobilnú aplikáciu ANTIK TV? Nejde cez satelit vôbec alebo len v základe? Ide niekomu vôbec cez satelit? A ide vám aspoň v IPTV aj so základným balíčkom? Ak ide v IPTV a nejde cez satelit skúste napísať na:
      antiksat@antik.sk
      Prosím napíšte tam, oni to opravia.

  7. Keď sa budú od 2024 do 2029 vysielať Majstrovstvá sveta v hokeji namiesto RTVS na platenej JOJ Šport, tak budú cez anténu v DVB-T2 odkódované zápasy? Lebo na RTVS išli v DVB-T voľne.

  8. No konečne niečo normálne od JOJ po JOJ ŠPORT.Za doku kanál im dávam palce hore.Uvidíme s čím príde Markíza na budúci rok asi prídu až 3 stanice vid článok na mediaboom.sk
    Markíza Film by mohla byť.Ale bez Novy od kedy nie je na SK som si zvykol zvyknem si aj bez Primy a TV Barrandov ten mi chýbať.Nebude posledné roky tam nič nedávajú iba sami soukup.
    Skôr mam rad dokumenty a šport ako reality šou.Na komerčných staniciach a tie nekonečné dlhé seriály.

  9. Miki Mouse
    Kto vie možno to dajú počas MS v hokeji 2024 zdarma ako Promo od Plustelky.
    Ale necháme sa prekvapiť.

  10. Prima Zoom,Joj Svet bude určite dobra tv ak pojde volne,ale ak ju zase daju do Mux1 strašne zly a slaby prijem,mali by ju dat k JoJ,Wau,Plus,Sport 2 a Ta3. Niekedy vysielala tv stanica Nautik dokumenty no zanikla.Keby Ceske Tv programy nevysielali pre Svk tak tam pomaly nič nejde.Okrem toho v jeseni po RTVS Sport,Čt Sport,TVP Sport pojde pod skupinou A11 i A11 Sport volne.

  11. Mohli by zakúpiť práva na MTV, podobne ako to mala Nova v 2009-2013. Detskú stanicu už majú – Jojko, športovú tiež – JOJ šport, aj spravodajskú – JOJ 24, teraz spustia dokumentárnu – JOJ svet, a majú tiež filmovú – JOJ cinema. Majú aj niekoľko všeobecných, chýba im ešte hudobná TV, a to by mohla byť znovu Slovenská alebo Česko Slovenská MTV, ak by chceli, bolo by to ideálne. Len neviem, či chcú ísť do niečoho takého ako pred viac ako 10 rokmi išla Nova. Ale mohlo by niečo také potom nasledovať. Po spustení JOJ svet. A formát MTV CZ / SK / CS by mohol byť niečo medzi touto predošlou MTV CZ 2009-2013 a súčasnou MTV Germany. Rozhodne by však nemala vyzerať ako MTV Europe CZ, to by to spúšťať ani nemuseli…
    PS: ešte k MS v hokeji – JOJ môže dať zápasy Slovenskej reprezentácie na hlavnej TV JOJ, ktorá ide FTA v DVB-T (iba SD) a aj v HD v plustelke a navyše vo väčšine základných balíkov operátorov, vrátane Skylink aj ANTIK SAT vrátane pôvodného pre začiatok. Ostatné by mohli dať na platenej JOJ šport. Finále by mohlo ísť tiež na TV JOJ.

    1. To samozrejme nie je žiadna info, že by mali spustiť aj MTV, len môj názor, že by tak mohli urobiť, všetky ostatné žánre už majú, teda je to tak trochu aj mojím želaním…

    2. MTV by bola zbytočnosť, sledovanosť by bola minimálna.
      Šláger a Senzi pre dôchodcov sú dostupné. Mladšie generácie si nájdu svoju hudbu na YouTube, nebudú pozerať na „guláš“ videoklipov v TV. Internet urobil z MTV okrajovú záležitosť. Veď základná MTV už hudbu ani nevysiela.
      Možno niečo v štýle iConcert, Stingray Classica, či Mezzo, by malo význam. Teda koncerty a nekomerčné hudobné štýly. Niečo, čo nie je na internete ľahko dostupné. Ale to sú dosť „exluzívne“ záležitosti.

  12. Dufam ze tam nebudu tocit dokolecka 100x opakovane len 2.sv. vojnu ako na Viasat History na NGC ako keby ziadna ina historia ani neexistovala. Na tych dvoch dokumentarnych staniciach sa uz neda nic pozerat co by clovek uz 15 krat nevidel.

Komentáre už nie sú povolené.