Reklama

Na Slovensku skončila satelitná služba, jej prevádzkovateľ sa zameria na internetovú TV

V týchto dňoch ukončila pôsobenie na slovenskom trhu satelitná služba Fotelka. Jej prevádzkovateľ sa teraz zameria na internetovú TV službu (OTT). Informoval o tom už aj svojich klientov. Vysielanie programov prostredníctvom družice Belintersat 1 (51,5°E) bolo ukončené 1. mája 2023.
Pokračovanie nižšie:

Fotelka využívala na družici Belintersat 1 (51,5°E) poslednú dobu dva satelitné transpondéry s frekvenciami 11 230 MHz a 11 290 MHz. Väčšina programov bola kódovaná systémami Panaccess a Irdeto, niektoré však boli šírené aj nekódovane (FTA). Medzi nekódovanými boli napr. vybrané slovenské regionálne TV, ktoré mohli prijímať diváci aj bez predplatného.

Klienti platformy Fotelka, ktorí sa rozhodnú využívať ďalej internetovú službu, si musia do zariadenia stiahnuť aplikáciu Panaccess PLAY.

Po ukončení Fotelky pôsobia aktuálne na Slovensku satelitné služby Skylink, Skylink TV pre Orange, Antik Sat, freeSAT, Magio Sat a DIGI TV. Záujemcovia o tento druh príjmu si tak majú stále z čoho vyberať. Ich kompletnú programovú ponuku môžete nájsť v sekcii Frekvencie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Jediná výhoda Fotelky přes satelit a plus navíc oproti Antik SAT byly hlavně ty regionálky

    Regio NR – Central
    Regio TN – Považie
    Regio ZA – Severka
    Regio PO – TV7
    s
    Regio BA – TV9 a ještě aj ta
    Romana.

    Dále už jedině to že Arcadia World byla u Fotelky oproti Antik SAT v HD kde jen v SD a že že tam byla JOJ 24 která u Antik SAT do včilška není.

    Tu JOJ 24 by Antik SAT mohl zařadit třeba namísto stanice Šlárg a bohatě tam stačí Senzi. Jinak ČT 24 by měli dát klidně jen do SD a raději překlopit do HD z SD tu stanici Arcadia World nebo případě ČT D/Art.

    Jinak aj ten odpadový Barrandov HD by u Antik SAT bohatě stačil jen v tom SD a HD u této stanice je opravdu mega přepych a úplná zbytečnost. Než Barrandov TV V HD tak to raději do HD překlopit Film+.

    Kdyby Antik´SAt začal sdílet stanice Travel XP HD a Viasat Nature HD, Viasat History HD s Viasat Explore HH tak by to byl další velký bonus navíc díky kterému by dle mne by získali aj další nové zákazníky navíc.

    1. regionalky na satelite su skor zly vtip ako dobry napad, to uz rovno moze vysielat tie videotexty z arabskych satelitov, kde si vies kupit zenu…

    2. Mudrlant Zdenek si snad nemysli, ze prave on patri medzi majoritnych predplatitelov pay-tv 😀

    3. lentak: no to sú potom asi na hlavu aj Nemci, Holanďania, Taliani, Španieli, Portugalci a ďalší, ktorí vysielajú regionálky a regio mutácie VP TV cez satelit. Či?

    4. @Asi že hej to vazne ides porovnavat ten slovensky balast s kvalitnymi regionalkami (ktore zivia staty…) zo zahranicia ? radsej nepois nic…

    5. lentak: áno, prečo by som nemohol porovnávať… A zďaleka nie všetky regionálky v zahraničí živí štát, práveže naopak, väčšina nežije zo štátnych zdrojov (snáď iba regionálne vysielanie verejnoprávnych TV). A okrem toho pointa je inde – divák u nás je zvedavý na to, čo sa deje v jeho regióne, preto asi sotva bude sledovať regionálnu TV z Falcka-Porýnia alebo z Gelderlandu iba preto, že sú kvalitnejšie (nie o veľa). To isté platí aj v opačnom garde. A keďže podstatou regio TV je spravodajské pokrytie regiónu, kritériá kvality sú niekde úplne inde, ako v prípade komerčných TV, takže ten náš „balast“, ako si to nazval, za zahraničím až tak strašne nezaostáva. A keď ich bol ochotný zaradiť nejaký operátor do satelitnej distribúcie, lebo vďaka extra vysokým dátovým tokom na svojich TP (45 MSym/s, 111 Mbit/s) mal pre ne miesto, tak prečo by to mal byť zlý vtip?

    6. @Asi že hej – vseti vieme co a ako fotelka robila a preco tam Turcani tieto „uz svoje“ veci daval, ak poznas veci okolo neho, tak tu nebude akoze fundovane rypat kamarat…a ten nas balast zaostava technicky, kapacitne, zakladatel lotosu konci cinnost, lebo dosli peniazky a pod. ked bude v tej sfere torsku chodit, tak mozes prist podiskutovat kamarat…

  2. Da sa Fotelka OTT sledovat aj na PC ?, popripadne ako si sluzbu predplatit, dakujem.

  3. @ lentak 02.05.2023 o 14:44 :

    Kvalitní a omezený internet je aj na lazoch a podobně?

    1. jasne ze je, vdak muskovi je vsade, skus pooogoglit,, len neviem preco by mal byt „omezeny“, tyi si nejako „omezeny“ ?

    2. lentak: a ty si si skúšal vygoogliť cenu za ten Elonov Starlink? Skús a uvidíš, že pre našinca je to v princípe nedostupná služba. Takže to, že je všade, ešte nič neznamená.

    3. @ lentak 02.05.2023 o 21:26 :

      Kdyby jsi plně používal mozek, tak by Ti moselo dojít to že ten „omezený“ internet b\l překlep a že sem pochopitelně myslel neomezený když se tu řešíš streamování videa přes internet.

      Když chceš psa zrochat tak si palicu najdeš, že?

    4. na takeho jak si ty bu som si vzal aj budzogan…pises tu roky sprostosti a potom places, ked ta na to clovek upozorni, kvalitny internet vies mat kde potrebujes, len si treba vidiet dalej jak na koniec nosa…

    5. @zdenek
      nič si z toho nerob, na slovensku je veľa takých ,, inteligentov,, preto to na sk ide dole vodou – píš dalej ja si rád prečítam tvoje komenty

    6. No, ak tu niejaky „len tak“ vypisuje o budzoganoch, tak prave na neho treba poriadny budzogan. Pretoze na parabole popisal mnoho klamstiev a nezmyslov prave na moju malickost 😀

    7. no zdeneke je iny lumen a ked ho rad citas, tak by ste spolu amli zacat nevstevovat nejaku moravsku sektu,…

    8. @lentak – to by ma zaujímalo, čo myslíš tým kvalitným internetom všade, „kde potrebuješ“…? Napríklad niekde na dedine v okrese Trebišov? 😀 Myslím za rozumnú cenu, povedzme 25€, nie satelitný za stovku a viac. A mobilný net za kvalitný nepovažujem, v prime time je aj LTE pomalé ako reumatická korytnačka (keďže sa tu bavíme o OTT službách, tak ber rýchlosť v tomto kontexte). DSL na vidieku je tiež čisté zúfalstvo a FWA je dostupné málokde – a tam, kde je, trpí často tým istým neduhom, ako LTE. Takže čakám, poraď niečo!

    9. @lentak – ty sa hlavne staraj o svoju ,,inteligenciu,, (a nie o to či niekto rád alebo nerád číta komenty zdeňka) je vidieť že ju riadne zanedbávaš inak by si tu nevypisoval také chobotiny.

    10. @InFernet – pri dnesnej technologii, kedy vies cez vzduch prenasat na zaklade dobre zvolenej technologie aj Gbps, mi pride vyplakavanie ohladom nedostupnsoti netu mimo mesto, ja viem ze ste tu ujkovia (netvrdim, ze si nim i ty), co pamataju este rusa na hranici, ale doba sa meni, vsetko sa hybe milovymi krokmi dopredu. Da sa vyrobit obycajny bod – bod a takto zivit nie jednu, ale aj viacero pripojok, Reagoval som na toho polod3menta, co tu trepe pod kazdym prispevkom to iste dookola ako verklik.

    11. @daro ty sa hlavnej staraj o seba, ked ma reagovat Zdenek, nech reaguje, ty sa staraj o svoju prdel

    12. @lentak: toto nie je vôbec žiadne riešenie, bohužiaľ. Point-to-point spoj musíš na druhej strane na niečo napojiť, umiestniť niekam na strechu mikrovlnnú smerovú anténu a to znamená vybaviť povolenie, platiť nájom a ak ide o licencované pásmo, tak ešte ďalšie – dosť komplikované – záležitosti. Toto súkromná osoba robiť nebude, nehovoriac o potrebe priamej viditeľnosti, ktorá nie je vôbec samozrejmosťou. A firme sa to robiť neoplatí – keď som žiadal Pomaranč, Telekom a ešte jedného menšieho lokálneho ISP, aby mi natiahli optiku ku skupinke štyroch rodinných domov na okraji krajského mesta, iba 60-70m od ich najbližšieho point of presence, odmietli ma, že pre štyroch zákazníkov sa im to neoplatí. Takže podtrhnuté, sčítané: už vidím, ako sa firmy idú potrhať, aby zriadili mikrovlnné point-to-point spoje medzi mestom a obcami… To vyplakávanie nad nedostupnosťou KVALITNÉHO BROADBAND netu na vidieku je bohužiaľ oprávnené a pohŕdavo kvôli tomu niekoho označovať za „ujka“ je dosť nefér. Čudoval by si sa, koľko „ujkov“ už bežne surfuje a chatuje na smartfónoch. (Zdôraznil som slová „kvalitného“ a „broadband“, lebo nejaký ten net na vidieku dostupný často aj je, ale zďaleka nestačí na spoľahlivý streaming.) To už by som skôr bral ako riešenie ten Elonov satelitný net a zdieľať s niekoľkými susedmi. Ani neviem, či to už u nás je oficiálne dostupné.

    13. @Le Fu – konecne clovek, co nieco podstatne povedal, dakujem.

      Osobne mam od dost velkehho hraca na trhu zriadeny P2P cez 60 tky anteny a je to super. Poznam dalsich x y ludi, co takto zasobuju svoju „mini stvrt“ internetom – avsak OK, nie je to pre kazdeho. Mam od Magentovych chlapcov net v malej dedine, dke je 700 ludi a dostavam za necelych 22 eciek TV a net na urovni 30 Mbit, to ti na streaming uplne staci, problem ludi je ten, ze si nedokazu spravit vlasnte domace siete a pozuivaju 20 eurove routre „po babcike“. Zaroven k Muskovi tu je este aj Tooway internet napr. na chate mi urcite nechyba sledovt blbosti z netlixu v 4K, bezny serial na PC si v klude pozries aj na PC v 720 a nemozes ani ceknut, ze to je nepozeratelne. Ludom kuruje a kupuju si do garsoniek 70″ TV prijhimace a potom samzorehjme, ze nic ine ako 4K pre nich nedava zmysel. Na chate mas kukat z okna do lesa na srnky a nie pozerat TV, to si mohol ostat doma sediet pozerat do televizora. Ten vidiek je na slvonsku s netom na tom este dobre, su tu rozvineutejsie krajiny, ktore ti nedaju ani to co ti tu da Telekom ci Orange. Ale v kazdom pripade dakuejm za on point pripsevok – aspon niekto

  4. Ilúzia výberu. Konurencia sa v skutočnosti výrazne znížila.
    Magio Sat a DIGI TV vlastní (Deutsche) Telekom.
    Skylink, Skylink TV pre Orange a freeSAT vlastní nadnárodná korporácia CANAL+.
    Poslednou konkurenciou zostáva slovenský ANTIK s Antiksat. Dúfam, že vydržia.

    1. Všetko, čo si napísal, je pravda – okrem toho slovíčka „výrazne“. V skutočnosti sa konkurencia znížila len nepatrne, lebo Fotelka nepredstavovala pre ostatných sat. operátorov žiadnu významnú konkurenciu. Ani z hľadiska počtu klientov, ani ponukou služieb, ani cenovo. Marketing nulový, človek ani nevedel, či ešte stále vôbec fungujú. A len tak na okraj – tiež držím palce Antiku. Fotelka si mala brať od nich príklad, ale teraz už je to jedno.

    2. Asi že hej, myslel som to všeobecne (tak je to napísané aj v článku).
      V minulosti boli DIGI TV, Orange a freeSAT samostatní operátori. Dnes sú to len „značky“ v rámci dvoch monopolov (dominantných operátorov).
      Televízne vysielanie sa nebezpečne monopolizuje. A to nie je dobre.

    3. No veď v tom zlučovaní značiek pod menší počet vlastníkov som Ti dal za pravdu. Ale nenazval by som to monopolizáciou – stále tu máme troch hráčov na trhu a ani jeden nemá také dominantné postavenie, aby sa dalo hovoriť o monopole. V skutočnosti ide o konsolidáciu trhu – totiž na takom malom trhu, ako je Slovensko, sa 6 až 8 hráčov (v minulosti aj Flix, samostatné Digi, Freesat a Orange sat) alebo ešte viacerí, ak rátame aj OTT služby, nemohli dlhodobo uživiť. Zatiaľ čo OTT operátori aspoň ušetria na distribúcii (nemusia platiť za kapacitu na transpondéroch – ale na druhej strane je pokrytie OTT služieb závislé od dostupnosti broadband netu), satelitní to majú ťažšie a všetci nemohli prežiť. Dúfam len, že Antik neskončí podobne.

  5. Funguje vam na Antiksate tv stanica Arena Sport 2 ? Od 1.5. mam namiesto Arena Sport 2 ciernu tmu. Ostatne stanice v baliku „pre zaciatok“ funguju. V tomto najlacnejsom baliku 0,99€/ mesiac, mi teraz funguje tiez Love Nature HD a National Geographic Channel. Arena Sport 2 je vsak hlucha slepa…

    1. Mne tiež nejde. Skúsil som ju aj nanovo naladiť.
      Takže chyba nie je u Teba.

    2. Tak neviem kto ma chybu. Pretoze na oficialnej web stranke Antiksatu tv stanica Arena Sport2 je stale zaradena v najlacnesom baliku „zaciatok“. No, v tomto baliku z Eutelsatu nefunguje.

    3. Skús im napísať, či sa pozrú na to, prečo to nejde.
      antiksat@antik.sk

  6. @ Drevorubac 03.05.2023 o 11:19 :

    Ale současný balík „Začiatok“ a původní balík „Pre začiatok“ který se už od 1. marca 2022 nenabízí sú dva odlišné balíky co se obsahu týče.

    1. To viem aj bez Teba Zdenek. Obidva baliky ponukaju tv stanicu Arena Sport 2 a nefunguje vsak ani v jednom z tychto paketov. V baliku “ ZACIATOK“ mi okrem tv stanic z balika „PRE ZACIATOK“ funguju tv stanice JOJ Sport HD, JOJ Cinema HD, AutoMotorsport HD, Prima plus HD, Nova internacional HD, AXN, Arcadia aj docasne akciove gratis tv stanice Love Nature HD, National Geographic Channel. Napriek tomu je u mna tv stanica Arena Sport 2, v obidvoch balikoch hlucha slepa. Ak nieje chyba u mna, tak potom kde?

  7. Pre redakciu! Služba fotelka je aj v
    aplikáciach v smart tv. Samsung LG.v mobile. Službu fotelka nájdete v smart tv alebo v mobile ako Bromteck.

Komentáre už nie sú povolené.