Reklama

DVB-T: TA3 v HD teraz pre všetkých

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plusteka, operátor Towercom, odkódoval v utorok 2. mája v druhom celoplošnom DVB-T multiplexe (MUX 2) vysielanie spravodajského kanálu TA3 vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4). Jedná sa však iba o dočasné promo vysielanie. Slovenská komerčná spravodajská televízia TA3 bude preto až do konca mája 2023 sprístupnená pre všetkých divákov, ktorí majú možnosť prijímať programy cez anténu bezplatne. Štandardne je pritom vysielanie zakódované systémami Irdeto a Cryptoguard a sprístupnené iba pre klientov platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:

Po odkódovaní stanice TA3 je aktuálne možné prijímať prostredníctvom celoplošných DVB-T a DVB-T2 vysielačov bezplatne všetky tri slovenské spravodajské televízie. V 3. a 1. celoplošnom multiplexe je šírená verejnoprávna RTVS :24, v druhom multiplexe TA3 HD a 1. multiplexe JOJ 24 HD.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Samozrejme Ťa nikto nenúti pozerať TA3. Aká spravodajská tv je teda podľa tvojho gusta? Daj tip. Ďakujem.

    2. zrejme pôjde aj v júni keďže sa blížia voľby

    3. spravodajská TV podľa môjho gusta je TV ktorá sa snaží byť objektívna, vyvážená tak ako nám to sľubovali v 1989 na námestiach.Rozhodne nie poplatná režimu, neobjektívna,jednostranná s dvoma metrami šíriaca propagandu ako sú dnes na SK a vyhadzujúca redaktorku ktorá robí s p. sachsom rozhovor ktorý nie je po chuti mocipánom a ich hlásnym trúbam

    4. To je pravda, stale viac si ludia na smart telke pustia alternativu

    5. Keď čítam, ako niekto s nickom „daňo“ píše o „objektivite“, musím sa rehotať, prepáč. 😀 Pripájam sa k žiadosti, aby si menoval nejakú objektívnu, vyváženú a nejednostrannú spravodajskú TV (alebo iné médium) bez dvojitého metra, nemusí byť ani slovenská… Až sa bojím, čo z teba vylezie. 😀

  1. Diva sa vobec niekto na to.Spravodajske kanaly maju byt volne pre Informacie.Tato Ta3 je horšia ako Regionalne tv.V DVB-T 2 sice pribudaju programy ako po daždi,len s Ceskej a Polskej strany preto maju na Kysuciach pri Makove,Turzovke viac ako 100 programov.Neviem,ale v Cadci na husariku by mali urobit nejaky novy Mux pre Severku,Tv Raj,Tv Doktor,Tv Romania a Kysucku Tv.Alebo by mali v Turzovke na vysielači zapnut a pridat novy MuxTka pre tieto programy.

    1. ako kde a ako kto chytí aj české stanice, problém je s polarizáciou pokiaľ je anténa smerovaná na príjem CZ horizontálu má problém s SK vertikálom a opačne. aj bez toho je značný problém chytať slovenské dvbt2 kôli kopcom. nehovoriac o rušení 31. kanálu Briavou. Severka aj Raj uz išli z vysielaca Krkoškovci Čadca ale Avis to koli financiám už roky neprevádzkuje. iluzia ze to niekto bude robit zadarmo, napriklad TVT od vleku je uplne mimo, TES káblovka nebude posielať svojich zákaznikov ku Plustelke. a KTV nejde ani na ich internetovej stránke. iné je vysielač Zobor s pokrytím vyše 500tis domacnosti, iné chytiť miestami potlačený presah.

    1. No ja ti neviem, TA3 už dávno nesledujem, ale keď som kedysi ešte občas pozrel ich správy, tak to bola kapitánsko-hranatá propaganda. Ale samozrejme, pre nahnedlých fašizoidov je všetko mimo ich dezinfo h@vn@metov „bruselsko-liberálna propaganda“… A nauč sa pravopis, aj bez tohto tvojho štýlu druháka zo špeciálnej ZŠ je mi na grc. Ale z teba.

  2. V článku sa píše „…zakódované systémami Irdeto a Panaccess…“
    Odkedy sa používa Panaccess? Myslel som, že Plustelka používa Cryptoguard.

  3. Ja sa ešte čudujem že vzduch čo dýchame ešte nie je spoplatnený

    1. Ale to se neboj , platí se a bude se platit za vzduch, vždyť už budou na vše povolenky a než se probudíme a ukážeme že takoví směr nikdo nechtěl , tak aby nebylo pozdě. Naši dědové a babičky by nevěřili vlastním očím co jsme vše prodaly cizákům a jak nás jen vykořisťují ve vlastní zemi. Vše vybudovali holýma rukama a co je našeho? Pomalu nic jen dluhy. Či je voda , všech . Kdo ji vlastní ? A to bych mohl psát dál a dál. Našim předkům by byli z této doby smutno a nechtěli by ani tohle vidět jaký tu je bordel a co vše si Brusel dovolí. Tohle už není normální a jestli budeme takto vychovávat vlastní děti aby si mysleli že tohle je normální tak to s námi skončí špatně , jak s Českou Republikou tak Slovenském!!! Už se lidi proberte a věřte nebo nevěřte i bez nějaké EU sme se neměli špatně a žili.jame klidněji bez nějakých příkazů z hora který ani neznají realitu našeho obyvatelstva. Diktát tu už byl , když něco chtějí tak ať maximálně doporučují a dají na vybranou ale aby každý vyšel na vysokou horu a skočil z ní není přeci arternativa ale sebevražda!!!

    2. Jen tak: nože netáraj nezmysly. U nás aj u vás funguje väčšinou práve to, čo kúpil niekto s know-how zo zahraničia, presnejšie zo západu. Za Mečiarovej prichmatizácie sa podniky predávali domácim „podnikateľom“, ktorí všetko rozkradli, vytunelovali a potom to musel zachraňovať investor zo zahraničia, aby tisíce ľudí neprišli o prácu. Napríklad bývalá VSŽ Košice (dnešný US Steel) a tisíce ďalších prípadov. Sťažnosti, aké tu predvádzaš, že nás ‚cizáci‘ vykorisťujú, sú nacionalistické blbosti. Bez nich by si bol na pracáku. A ak sa ti nechce makať u ‚cizákov‘, kto ti bráni zamestnať sa u Čecha? Myslíš, že ten ti dá výplatu za nič, len preto, že ste súkmeňovci? Alebo si zriaď živnosť, firmu, whatever a makaj sám na seba, keď sa ti zdá, že si vykorisťovaný…

  4. Jen tak …..BRAVO. Presne si sa trafil. Princíp kapitalistickej „demokracie“ a prijatia postkomunistických krajín do EU spočíval v umožnení rozkradnutia a následného využívania všetkých dostupných zdrojov. Česi a Slováci nepotrebujú vlastniť a mať zisk z elektrární, plynovodu, oceliarní, vodárni, pivovarov, bank, ropovodu, solivaru atď. Podmienky pri vstupe do EU boli diametrálne odlišné a politici neboli bábkami vychovanými plniť cudzie príkazy.
    TA3 určite nie je vyváženou a objektívnou spravodajskou televíziou a preto by mala zostať naveky zakódovana.

    1. Daňo mi neodpovedal aká konkrétna spravodajská TV mu poskytuje objektívne informácie, len teoretické frázy.
      Teba sa spýtam aký konkrétny „demokratický“ štát by si nám dal za vzor, od ktorého by sme si mali brať príklad?

  5. @joko
    daňo ti odpovedal veľmi presne. To že ty čakáš na nejaký názov TV na SK ktorá je objektívna a vyvážená tak toho sa nedočkáš.Taká konkrétna TV na SK neexistuje .Propaganda ,jednostrannosť, zaujatosť, dvojaký meter ,polopravdy,klamstvá ,manipulácie tečú každodenne už roky z drvivej väčšiny slovenských médií a preto majú stále menšiu dôveru(prieskumy). Kto neverí nech sa zamyslí prečo je to na SK tak ako je a kam sa SK rúti.Samozrejme to vyžaduje aj samostatné myslenie nie len opakovať frázy propagandy kde zýa všetko vždy môžu len tí druhí.

    1. oprava :,. ..kde za všetko, zlé vždy môžu len tí druhí

    2. A to odkiaľ vieš, že tie naše médiá klamú a manipulujú? Odkiaľ čerpáš informácie, aby si vedel porovnať faktické tvrdenia a identifikovať klamstvá a manipulácie, keď všetci klamú? 😀 Neodpovedal si Jokovi, lebo potom by si musel priznať, že podľa teba hovoria praUdu kadejaké dezinfo h@vn@mety – a to sa asi hanbíš, však? Možno to s tebou ešte nie je také zlé, keď sa hanbíš za náklonnosť ku dezinfo scéne… A presne si trafil – podľa takých, ako si ty, môžu za všetko zlé tí druhí. Napríklad médiá, že nehovoria to, čo chceš počuť – takže „logicky“ musia klamať a manipulovať. Chyba nebude vôbec v tebe, kdežeeeee… (irony off).

Komentáre už nie sú povolené.