Reklama

Rocková TV Rebel ukončí distribúciu na družici Astra 3B, prídu o ňu aj klienti satelitnej platformy Skylink

Český hudobný kanál Rebel, ktorý sa zameriava na rockovú hudbu, ukončí koncom marca tohto roka nekódovanú satelitnú distribúciu prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Od apríla 2023 budú preto môcť program prijímať už iba klienti vybraných operátorov v Českej republike a na Slovensku. Okrem toho bude stanica šírená aj naďalej nekódovane (FTA) prostredníctvom terestriálnych DVB-T2 vysielačov Multiplexu 24 v rámci Českej republiky.
Pokračovanie nižšie:

Od začiatku sme chceli televíziu Rebel poskytnúť čo najväčšiemu počtu divákov, preto súčasťou jej distribúcie bolo aj satelitné vysielanie. V posledných rokoch však sledujeme, že stále väčšia časť divákov dáva pred satelitom prednosť bezplatnému pozemnému DVB-T2 vysielaniu a IPTV distribúcii, ktorá im poskytuje nové možnosti a väčšiu funkcionalitu. IP operátori navyše svojim klientom ponúkajú televízie v rámci svojich balíčkov spolu s ďalšími službami. Navyše pozemné vysielanie, ktoré je zadarmo v Multiplexe 24 pokrýva takmer 98% populácie ČR. Doba sa mení a s ňou aj spôsoby, akými televíziu diváci sledujú a my sa tejto situácii musíme prispôsobiť a posilniť tam, kde vidíme najväčší potenciál. V súčasnej dobe pracujeme na tom, aby si nás diváci mohli naladiť okrem Multiplexu 24 aj u prevažnej väčšiny káblových a IPTV poskytovateľov. Ako bonus potom pre divákov v tomto roku pripravujeme prechod do HD rozlíšenia.“ povedal dramaturg TV Rebel Josef Hladký.

TV Rebel odštartovala svoje vysielanie v roku 2013. Od samotného začiatku ju mohli prijímať diváci nekódovane (FTA) prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) a teda aj klienti platformy Skylink. Aktuálne je dostupná okrem satelitu aj u slovenských operátorov ako Antik Telecom (Antik TV, Tango TV), Slovak Telekom (Magio TV a Magio Go), goNET (Lepšia.TV), SledovanieTV a ďalších.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na iptv pokračuje, škoda toho satelitu,je to pre nich drahé a v CZ väčšina ide cez dvb-t

  2. 10 rokov mal tuto tv stanicu VO SVOJOM PORTFOLIU SKYLINK a neprispel tv stanici Rebel na jej prevadzkove naklady ani cent. Ak chce mat Skylink nadalej Rebel vo svojom portfoliu, tak nech laskavo plati jej prevadzkove naklady na orbitalnej pozicii 23,5E. To vsak nenazraty Skylink neurobi. Radsej podviha ceny svojim ostavacujim abonentom za abonentov odidenych. Preco by Skylink mal mat niejake vydaje. Skylink potrebuje nenazraty zisk 😀

    1. Kľudne to mohli zakodovať. Ale ako si vravel. Skylink im za to platiť nebude. Hlavne že je TA3 už v kóde od roku 2019.A to im nevadí že im za to musia platiť.

    2. Nic prekvapive, ak by tv stanica Rebel zacala v buducnosti pre abonentov SAT pay-tv DIGI SK vysielat z orbitalnej pozicie 0,8W, podobne ako v DIGI funguje Ocko TV.

    3. Rumburak, veru, pravdu máš, až mi je to divnô. 🙂 Škoda – aj keď mám Antik sat a Rebel tam ide cez net, v rodinnom dome nemá skoro nikto možnosť zabezpečiť si pripojenie cez optický kábel – no a kadejaké LTE, xDSL a FWA pripojenia nejdú vždy dosť spoľahlivo. Satelit je skrátka na telku stále pre mnohých nenahraditeľný.

  3. Veľká reklama ohľadom ich prechodu na vysielanie v českom DVB-T2 – Moja otázka znie, či bude vysielať aj v slovenskom terestriáli??? Keď už sa manažment TV Rebel vykašlal na satelitné vysielanie. Veď mala táto TV dosť dobrú popularitu aj na Slovensku.

    1. Len tak pre informáciu. Majiteľ tejto TV je zároveň prevádzkovateľ DVB-T2 Muxu 24 v ČR.

Komentáre už nie sú povolené.