Reklama

Rádio Best FM z novej frekvencie (0,8°W)

Slovenská komerčná rozhlasová stanica Best FM je šírená už niekoľko dní, z orbitálnej pozície Thor (0,8°W), na novej frekvencii 12 418 MHz. Vysielanie na doterajšej frekvencii 12 149 MHz zatiaľ pokračuje, názov stanice sa však zmenil na BEST FM (Old). Do budúcna tak možno očakávať ukončenie šírenia z doterajšej frekvencie.
Pokračovanie nižšie:

Rádio Best FM je aj z nových parametrov šírené nekódovane (FTA). Pre príjem sa preto nevyžaduje dekódovacie zariadenie. Postačuje akýkoľvek digitálny satelitný prijímač.

Rádio Best FM je založené na koncepte kvalitnej hudby 60. až 90. rokov a aktuálneho spravodajstva a dopravného servisu. Vysielanie je dostupné pre slovenských poslucháčov z viac ako dvadsiatich FM vysielačov po celom Slovensku, ako aj internetu či družice. Spomeňme, že rádio bolo dávnejšie tiež súčasťou digitálneho vysielania DAB+ a to nielen na Slovensku (MUX AVISu), ale aj v Českej republike (MUX RTI CZ). Aktuálne už však vysielateľ šírenie prostredníctvom DAB+ nevyužíva.

Nové technické parametre pre príjem BEST FM :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12418 MHz
Polarizácia: V
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: BEST FM
Provider: Telenor
Video formát:
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: –
Audio PID: 3435
Audio stopy: 3435 und (MPEG)
PCR PID: –
PMT PID: 0834
TSID: 0020
0NID: 0070
SID: 7517
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skôr by som čakal, že sa aj Best FM presťahuje na Astru 3B.

    1. Když sa stěhuje jenom na jinou frekvenci z té samé družice, tak sa asi v dohledné době nebude stěhovat k Towercomu na družicu 23,5°E

    2. @Zdenek –
      No veď presne to som tým myslel. Trochu ma to prekvapilo.

Komentáre už nie sú povolené.