Reklama

Predplatitelia platformy Skylink prídu v týchto dňoch o českú TV stanicu, ktorá v iných satelitných službách nebola

Na družici Astra 3B (23,5°E) ukončí už o pár dní distribúciu český kanál Rebel, ktorý bol šírený nekódovane (FTA). Dôjde k tomu na základe rozhodnutia samotného vysielateľa. Ten sa totiž rozhodol, že svoj program bude od apríla 2023 šíriť už iba prostredníctvom vybraných káblových, IPTV a OTT operátorov. O satelitnú distribúciu na vlastné náklady už záujem nemá. Množstvo divákov tak o tento český program príde. Dotkne sa to všetkých, ktorí program sledovali prostredníctvom družice Astra 3B, vrátane klientov platformy Skylink.
Pokračovanie nižšie:

Spoločnosť Canal+ Luxembourg, ktorá prevádzkuje platformu Skylink, už v tomto týždni vyradila Rebel zo zoznamu FastScan, ktorý využívajú najmä zariadenia s certifikátom Skylink Ready. Kanál sa nachádzal v slovenskom a českom zozname na programovej pozícii číslo 145, ktorá je aktuálne neobsadená. Rovnako tak zo zoznamu vypadol aj detský nekódovaný kanál Nickelodeon Ukraine Pluto TV (predvoľba 510), ktorý je šírený z pozície Astra 19,2°E.

Aj keď Skylink stanicu Rebel vyradil zo zoznamu FastScan, vysielanie na družici Astra 3B pokračuje, dostupné by malo byť však už len do konca marca 2023. Od apríla bude preto Rebel iba v ponukách TV služieb vybraných operátorov, ako aj v českej DVB-T2 sieti 24.

Aktuálne majú Rebel v ponuke zo slovenských operátorov napr. Antik Telecom (Antik TV, Tango TV), Slovak Telekom (Magio TV a Magio Go), goNET (Lepšia.TV) a SledovanieTV.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen platformy Skylink, aj s technickými parametrami pre príjem, môže nájsť už tradične v sekcii Frekvencie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Prečo bola? Veď nekončí. Skylink má tiež OTT. Keď budú chcieť, môžu ju pridať tam.

  1. Veľká škoda,ale ešte tuším Rebel ide na sat.Fotelke a čo sa týka toho Tv Doktora,Avis povypínal skoro všetky vysielače a teraz bude akurát na tej hrstke,čo im ostal,na satelite nebude…. ?

    1. kto by platil za uplink takeho obsahu ? podla mna len nejaky clovek, co nevie co s peniazmi alebo taky, co potrebuje peniaze niekadial prehnat

  2. TV Rebel už včera ukončila vysielanie na družici Astra 3B. Chcel som si včera zapnúť TV Rebel, ale už ju odstránili z ponuky Skylink.

  3. Samozrejme neoplati sa vysielat stanici ktoru nikto pomaly nepozera.A ten Cesky Mux 24 je tak drbnuty,že nie u nas na Svk to nedojde ako Mux 21,Mux 22,Mux 23 ale to nejde ani v niektorych Ceskych mestach a obciach.

    1. Nikto nepozerá?
      Poznám ľudí vrátane mňa, čo mali tento program zapnutý skoro vždy!

  4. @redakcia, panimate dost neaktulany zoznam stanic pre iptv/ott slzubu anitk tv, bolo by to refreshnut

    1. a to je taky problem kliknut na Kontakt a napisat email ?

  5. ANTIK satelitnú tv neodporúčam je to podvod !!! Pár staníc ide cez satelit a ostatné cez internet!!! Ak chcete satelitnú tv tak od od niekoho kto neklame !!! Ale internetovú tv majú dobrú

    1. 😀 😀 😀 vsetko mas na ich stranke rozdelene podla toho, co vies ako prijimat, nikto nikoho neklame, len asi nevies hladat informacie spravne, ale osocovat z klamstava niekoho kvoli svojej neznalosti veci, tak to ti ide naramne, sarcastic clap clap clap

    2. Podvod to určite nie je, ale ja tiež nechápem zmysel hybridnej televízie od Antiku.

    3. podla mna to je jednoduche jak facka od otca, ked prides domov prvy raz naslopany…nemusis mat na druzici x y stanic, mas tam zaklad a plus to, co ludia najviac potrebuju, plus to vies skrz iptv doplnit o ten balastm pre ktory si vela ludi kupuje motor…dnes ma doma kazdy uz celkom obstojny net = vie to pozerat bez najmensich prekazok, zaroven ides cez vikend na chalupu, kde nemas tanier,a le mas net, beries skinku a frcis, ronvako to mas s dovolenkou, takze vyhody hybridnej televizie existuju

    4. Aky podvod staci poriadne citat ponuku. Myslim ze je to naj poskytovatel tu u nas na slovensku. A ak niekto nevie citat jeho problem. Ukaz mi tu na SVK kto je najlacnejsi a da ti zakladnu TV za 2 ecka. Je akcia na raz toklo mesiacov.

    5. Presne, ako píše siZABIL. Len upresním, že tie najsledovanejšie stanice sú na satelite a zvyšok cez net je balast typu regionálky a okrajové žánre, ktorý väčšine klientov ani nebude veľmi chýbať, pokiaľ nemajú dosť kvalitný net na sledovanie OTT TV. Ďalšia možná výhoda hybridnej TV je v tom, že tie 2-3 prípady ročne, keď tanier na 20 minút zakryje búrkový mrak a ani 200cm dobre nastavená parabola nechytí nič, vykryje príjem cez net. Mimochodom, Antik to má v ponuke uvedené veľmi prehľadne, ktoré stanice sú šírené len cez net a ktoré cez satelit a zároveň aj cez net.

    6. Nadpis článku evokuje, akoby bol (už v minulom čase) ten program kedysi šírený v rámci služieb Skylinku, čo nie je pravda. Rebel na Astre 3B bol FTA služba, ktorú mohol prijímať každý, nielen klienti Skylinku. A platil si distribúciu sám. Trochu ma toto skresľujúce podanie faktov ruší, aj keď neobviňujem redakciu zo zlého úmyslu.

Komentáre už nie sú povolené.