Reklama

Nová ochutnávka v DVB-T. Aký TV program bude možné sledovať v apríli zadarmo cez anténu?

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plustelka, ako aj všetkých celoplošných DVB-T a DVB-T2 vysielačov, operátor Towercom, pripravil od konca marca do konca apríla ochutnávku televízneho kanálu z dielne AMC Networks International. V najbližšom období sa môžu diváci, ktorí prijímajú programy cez terestriálnu anténu, tešiť na nekódované (FTA) vysielanie športového programu Sport 2 v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:

Sport 2 HD šíri Towercom v druhom celoplošnom multiplexe (MUX 2), ktorý využíva štandard DVB-T. Vysielanie je však dostupné v kompresnom formáte HEVC (H.265). Pre príjem je preto potrebné zariadenie s podporou tohto novšieho video formátu. Diváci, ktorí majú staršie zariadenie, budú mať iba čiernu obrazovku so zvukom. Po ukončení ochutnávky bude program, ktorý sa identifikuje v prijímacích zariadeniach ako Sport 2 HD HEVC, opäť zakódovaný systémami Irdeto a Cryptoguard.

Počas nekódovaného vysielania sa môžu diváci tešiť napr. na priame prenosy z formuly 1, z tureckej futbalovej Süper Lig, švédskej najvyššej hokejovej SHL, ako aj prenosy z Coppa Italia či Copa del Rey. Vždy aktuálny program staníc môžete nájsť v TV programe.

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Slabé promo – Plustelka zaspala dobu – je to služba bez šmrncu!

  2. A čo sa týka TV – Doktor TV, v Bratislave je na mnohých územiach je nenaladiteľná. Vysielač je niekde na juhu a vyžarovanie je len v oblasti Dunaja. O čom je taký nenaladiteľný signál ktorý nechyti až 75% obyvateľov Blavy na domacich anténach už vôbec. Je to z ich strany šetrenie ako že vysielať len do luftu….

    1. Zle zvolený kanál, ktorý je rušený najmä z Maďarska.

    2. V Košiciach a okolí je to niež nenaladiteľné. Keby to vysielali z vysielača Košice-Dubník, bolo by to oveľa lepšie.

  3. Mali nechat Promokanal strašne slaby signal na ten Mux kde su kodovane programy.Reptate tu nad nejakym Tv Doktor a tu v Za kraji smer Turzovka,Makov či Korna nič nejde ani Tv Raj,Kysucka Tv,Tv Severka,Romania Tv,Turzovska Tv neviem na čo ma potom to mesto vysielač nad Bukovinou ked nie su schopny dat Mestsky MUXTka a dat tam aspon tieto programy zatial.K tomu pridat rozhlasy Frontinus a Rebeca.Tiež by tu mohli konečne zapracovat nad tym.Reptaju,že im prepadnu Eurofondy a ked maju plany tak polovicu podnikatelov zamietli.Slovensko novodobe kocurkovo oproti Cesku cez DVB-T 2 zase rozširia o stanicu tv Naš Region.Na Svk je tolko programoch.Keby chceli už davno vysielaju pre cele Svk.Fakt keby nie Cechov tak tam nič neni.S Poliakmi po preladovani sa tu už nedaju chytnut ich programy ktorych tiež bolo dost.

    1. tebe ta slovencina nieco spravila ? ved si to najprv precitaj, nez to postnes

    2. Towertroll s Neregulačným 14 rokov intenzívne likvidujú DVB-T v Banánovej republike ! ! !

  4. Chcel by som sa spýtať. Všetkým programom čo vysielajú v HEVC, okrem STV Športu mi seká obraz. Neviete v čom môže byť problém. Všetky ostatné programy v MPEG2, AVC aj STV Šport HEVC idú v najlepšom poriadku.

    1. Zdravím , vada může být v set top boxu , co máte za značku boxu ? Jinak někdy je dobrý útlumový článek proti rušení 4 G sítě . Mě to dělal set top box , pořád se to sekalo. Koupil jsem za 600 Kč box strong už i kvůli lepší stabilitě signálu a už je vše v pořádku.

    2. Ja som raz u jedného zákazníka znížil v menu boxu rozlíšenie z 1080p na 1080i a už mu to nesekalo.

    3. Vykusaj lacny box Amiko mini HD Extra, ktory v klude spracuje aj slabe signaly. Pozemne aj sat tv stanice funguju skvelo plynule bez zasekov. Sport 2 HD v terestrike FTA uplne v pohode. S fw 1.5.52 UNI citacka precita RTVS kartu, CT kartu, Antiksat kartu…No, nekup ho za 40,-€.

    4. Okej ľudia, zistil som že je to kvôli tomu že Joj Šport aj Sport 2 vysielajú v HD ako STV Šport, ale na rozdiel od STV Športu (1080p50) vysielajú 1080p25, tj len 25 snímkov namiesto štandard 50tich. Čiže Twrcom, „dobrá práca“

    5. Matem, napriek tomu mne s lacnym Amikom mini combo HD extra, funguje Sport 2 HD v pozemaku plynuke bez zasekov 😀

    6. Drevorubac, ak ten tvoj STB alebo tvoja TV má ten efekt plynulého obrazu, tak si vyhral jackpot, keďže tým pádom je jedno koľko snímkov vstúpi do spracovania obrazu. Ja nanešťastie so Samsungom z 2016 a CI modulom nemám takéto vymoženosti XD

    7. Matem ak si myslis ze Sport2 HD v pozemaku funguje kazdemu so zasekmi obrazu, tak si na velkom omyle. Pretoze zaseky obrazu pozoruju len taki divaci, co si ani nevedia spravne obrazovo nakonfigurovat svoju telku. Inak nepotrebujem nic vyhravat. Pretoze mne stacilo spravne nastavit externe Amiko mini combo extra cez HDMI so svojou telkou Samsung 42″ z roku 2012 a zaseky obrazu niesu pri ziadnom HEVC ani H.264…Nastavitelny efekt plynule obrazu tato telka nema v ponuke, napriek tomu mam obraz plynuly bez zasekov s externym lacnym prijimacom Amiko mini combo extra HD. Externe STB som kupoval prave aj kvoli kodeku HEVC, pretoze moja jedenastrocna telka vie spracovat bez externeho prijimaca iba kodek H.264…

  5. Plus telka je v dnesnej dobe uz nepouzitelna tv … Napr ja mam netflix a rebit … Ked spocitam som na cene pod +telkou

    1. Počítal si do ceny aj cenu internetu? Lebo bez neho to akosi nejde.

    2. dnes ma doma internet kazdy, tak, naco by ho tam pocital ?!!? urcite si ho nedaval len kvoli sledovaniu netflixu…ty ku cene dvbt ratas aj elektriku ? nebudete ludia uz fakt jak naopak

    3. Hedvigo
      Keď cenovo porovnávaš dve platformy, treba započítať platby, ktoré s tým mesačne/ročne platíš. Elektriku platíš u oboch, jednorazové zariadenia k príjmu tiež nemusíš započítavať (box, Cam modul, anténa…).
      Pevný stabilný internet je mimo veľkých sídiel naozaj ešte nadštandard. Asi 20% ľudí používa stále len mobilný net čo na netflix a pod. je nepoužiteľné. Takže nemyslieť si, že to čo mám ja je automaticky štandard, ktorý má 90% ľudí k dispozícii.

    4. Zsolty mas pravdu…Hodne cestujem a viem porovnat. Ohladne NETU Tvoje pismo neplati len pre Slovensko. Trebars v primorskych destinaciach MNE je nezmysel pozerat internetovu televiziu. SAT TV a Terestrika je zatial v mnohych oblastiach Europy stale dominantnou a bude to trvat este hodne dlho, pokial IPTV prerazi na spicu europskej pouzivanosti v sledovani TV 😀

    5. jasne a ked ides na cestu, taak si zabalis zubnu kefku, primerosy a samozrejme sateltny dish, 100m kabla, stb…nebud srandovany…dnes mas hocikde v ramci EU v roamingu neobmdzeny net, pokial si teda neplatis ako kazdy sporenlivy slovak nejakeho operatora 5 sledu, IPTV je davno pred celou satelitnou TV a to o milove kroky, keby si sli teraz naproti tak sa mozno uz ani nestretnu. Bavime sa o kvalite netu, ked uz dnes ti snad nikto pod 10 az 15 Mbit net ani neponuka, samozrejme ked setris aj tu a das si nejakeho suflikara z dediny, co ma tri anteny v celej dedine a shareuje connect co si kupil sam pre seba od nejakeho ISP, tak tam ti urcite patri do ruk len satelit…

    6. Netaraj hedvigo 😀 Nenas ani paru o IPTV v Europe, trebars na Balkane…

    7. hedvigo len melie dve na tri. Pretoze potom by sa uz davno prestali vyrabat cestovatelske autokaravany s natacacou sat antenou na streche. Apropo, ak by si hedvigo nesedel iba doma na zadku pri nete, tak by si videl nedavno v Nire na Caravan Bike Travel sucasne trendy cestovania. Na ziadnom Autokaravane nechybala SAT antena od vyroby.

    8. Aby som to rozsúdil – hedvigo má pravdu v tom, že cenu za net do OTT / VOD služieb nemožno rátať, keďže drvivá väčšina ľudí, ktorí majú net, by mala net aj bez pay-TV služieb cez net. Ale v časti o „IPTV“ (pod ktorou zrejme myslí OTT / VOD) už bohapusto kecá. Viac ako polovica domácností u nás (a dokonca aj v EÚ) nemá kvalitný broadband net – a vôbec nie kvôli tomu, že sú skupáni a žgrloši, ale pre jeho nedostupnosť mimo veľkých sídel. A tak sú odkázaní na mobilný net, ktorý v silnej prevádzke zúfalo spomaľuje, na rôzne lemravé ADSL po 40-ročných drôtoch, kde dosiahnuť 5 Mbps downlink je na oslavu so šampusom, na FWA, prípadne na komunitné WiFi mizernej kvality a podobne. A preto má satelit stále obrovský význam a ešte dlho mať bude. Môžem ubezpečiť, že stále je strašne veľa lokalít, kde o 10-15 Mbps môžu užívatelia iba snívať. A zaujímalo by ma v čom „je IPTV dávno pred celou satelitnou TV“, pretože podľa mňa je to blbosť. Aspoň z pohľadu zákazníka, lebo ak teda rátame výhodu pre satelitných operátorov, ktorí prechodom zo satelitnej na internetovú distribúciu ušetria obrovské sumy za prenájom transpondérov na družici, tak títo výhody pocítia, pravdaže… Presne o tom je napríklad Skylink live a podobne.

  6. Prečo mi ide zvuk a obraz nie ,keď chcem pozerám netflix z telefónu do tv.

    1. Prečo komentuješ správu, ktorú si si neprečítal?

  7. Nevím jakou ochutnávku má operátor na mysli ale AMC není stále odkódovaná.U Sportu2 nevím,nemám nalaďeno.

    1. No predsa Sport 2 „z dielne AMC“ je tá ochutnávka, nie AMC. Čítaj pozorne článok.

Komentáre už nie sú povolené.