Reklama

Magio Sat a DIGI TV aktivovali DVB titulky na všetkých kanáloch Markízy. Ako ich aktivovať či vypnúť?

Operátor Slovak Telekom dnes deaktivoval pre predplatiteľov satelitných služieb Magio Sat a DIGI TV, na vybraných kanáloch skupiny Markíza (TV Markíza, Doma a Dajto), teletextové vysielanie. To slúžilo niečo vyše roka už iba na vysielanie skrytých titulkov, vzhľadom k tomu, že Markíza už teletextové vysielanie od januára 2022 neposkytuje.
Pokračovanie nižšie:



Po deaktivovaní teletextu u vyššie uvedených staníc Telekom okamžite sprístupnil titulky svojim zákazníkom v digitálnom formáte DVB (aj na Markíza Krimi), ktoré určite ocenia najmä sluchovo postihnutí diváci. Pokiaľ sú DVB titulky dostupné k danej relácii, môžu si ich jednoducho spustiť alebo vypnúť pomocou diaľkového ovládania. Na dodávaných boxoch KAON KST B2096, KAON NA 1170 či KAON KST B2046, ktoré využívajú klienti Magio Sat a DIGI TV, sa spúšťajú a vypínajú jednoducho stlačením tlačidla SUB-T na diaľkovom ovládaní. Úplne deaktivovať titulky na všetkých programoch je možné tiež v menu (Menu-Nastavenia-Nastavenia systému-Jazyk). Stačí len nastaviť voľbu „Prvý jazyk (titulky)“ na „Vyp.“. V prípade iných zariadení, ktoré využívajú užívatelia CA modulov, to však môže byť inak. Uvedené by to malo byť v manuáli daného zariadenia.

Zo slovenských programov sú už DVB titulky k dispozícii, pre klientov satelitných služieb skupiny Telekom, na programoch RTVS (Jednotka a Dvojka) a TV Markíza (Markíza, Doma, Dajto a Markíza Krimi). U komerčných staníc TV JOJ k dnešnému dňu DVB titulky dostupné pre klientov Magio Sat a DIGI TV nie sú. Tam sú titulky zatiaľ k dispozícii iba prostredníctvom teletextu.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen platforiem DIGI TV a Magio Sat, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Kedy bude potom aj na Magio IPTV skryté titulky na ( Markíza doma Dajto Markíza krimi ) ?

Komentáre už nie sú povolené.