Reklama

AVIS vypol ďalší miestny DVB-T vysielač na východnom Slovensku, údajne iba dočasne

Obyvatelia krajského mesta Prešov a jeho okolia aktuálne nemôžu prijímať televízne programy z miestneho DVB-T vysielača, ktorý prevádzkuje operátor AVIS. Prevádzkovateľ v tomto týždni DVB-T vysielač totiž vypol. V tomto prípade je však podľa našich zistení vysielač vypnutý iba dočasne. Operátor ho plánuje presunúť na iné stanovište a následne by mal byť opäť v prevádzke. Detailnejšie informácie zatiaľ nie sú známe. Ak sa nám ich podarí zistiť, budeme o tom informovať.
Pokračovanie nižšie:

DVB-T multiplex v Prešove, ktorý prevádzkuje operátor AVIS, šíril na 41. kanáli (634 MHz) poslednú dobu tri televízne programy (TV 7 HD, TV Zemplín HD a TV Noe HD). Všetky boli šírené nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-4/H.264.

Pripomeňme, že od začiatku roka 2023 vypol AVIS už miestne DVB-T vysielače v Brezne, Podbrezovej, Zvolene, Rožňave, Dunajskej Strede a Prešove. Okrem vysielača v Prešove sa však v uvedených mestách nikde aktuálne neplánuje ich opätovné spúšťanie.

Zoznam jednotlivých DVB-T/DVB-T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, kde nechýba ani ich programová ponuka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už na Vianoce avizoval na svojom webe hlavný zákazník tohto vysielača – TV7 ukončenie vysielania DVB-T v roku 2023. Momentálne je na tom mieste odkaz na 10 výročie spustenia DVB-T ale v odstavci „Môžete naladiť … “ už DVB-T nefiguruje.

  2. Nebude presunutý niekde vyššie, napr. Stráž, Lysá, Makovica… ? ? ?

    1. Z toho priehradového štvorcového stožiara odkiaľ vysiela Rádio Best FM sa DVB-T vysielač presunie na stožiar Towercomu (vykrývač) alebo na Expres Net alebo na vodojem alebo kde?

    2. @Signal – Keďže Avis patrí Towercomu, tak mi ten vykrývač príde ako logická možnosť. Ušetria groš za prenájom stožiaru. Ale to je len moja špekulácia.

  3. Aj v Košiciach dnes vypol Avis K41, K39 zatiaľ vysiela ďalej

    1. No už ide, ale od obeda naozaj nešiel. Na PC mám USB tuner a cez aplikáciu si viem zobraziť celé frekvenčné spektrum aj s úrovňami signálov. Aktuálne mám na oboch -62dBm, S/N=26dB

  4. Na klokocine ked nevipnú kanál 40 tak ja budem vipnút nepotrebujeme rusit kojál

    1. musi kupit one, vrcekovkovy prekladac z klokociny do madarciny a spat ezas ?

  5. Páči sa mi, že problémy s terestriálnym signálom sa riešia na WEBe SatelitnáTV.sk….

    1. Dobré ráno, stará mama! Tu sa odjakživa rieši a riešil každý spôsob TV a rozhlasového príjmu – satelit, DVB-T(2), DAB(+), FM, DRM, IPTV, OTT, kábelovky, MMDS, MVDS, v minulosti analógové TV, AM rozhlas… Prekvapujúce, však? 😉

    2. Zabudol som na LTE broadcast (eMBMC) a 5G broadcast (FeMBMC). 😀

  6. K41..sú za tým finančné problémy, takže skôr nie ako áno…

Komentáre už nie sú povolené.