Reklama

Skylink rozširuje ponuku o nový program v českom jazyku, je v HD

Satelitný operátor Skylink zaradí v priebehu utorka 7. februára 2023 do svojej ponuky televízny kanál s názvom Story 4 vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4), ktorý vstupuje oficiálne po maďarskom aj na český a slovenský televízny trh. Česká verzia programu je šírená prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), z frekvencie 12 109 MHz.
Pokračovanie nižšie:

Stanica sa zameriava predovšetkým na rodinný obsah a programy pre ženy. Diváci sa môžu tešiť na seriály, reality show a ľahké krimisérie,“ informoval operátor Canal+ Luxembourg. Prístup k novinke budú mať klienti satelitnej služby Skylink od balíčka Digital (v SR aj ČR). Pripojené sú dve audio stopy (česká a maďarská) vo formáte MPEG.

Užívatelia zariadení so zapnutou funkciou FastScan nájdu stanicu po dnešnej plánovanej aktualizácii na predvoľbe číslo 61, respektíve v českom zozname na 68. Klienti zariadení bez funkcie FastScan si môžu českú verziu Story 4 naladiť podľa nižšie uvedených parametrov.

Počas písania tejto správy o 11:00 ešte program nebol klientom sprístupnený. Ak sa tak stane, budeme správu aktualizovať.

Doplnené 14:50: Česká verzia Story 4 je už dostupná pre predplatiteľov satelitnej služby Skylink na Slovensku a v Českej republike.

Po pridaní českej verzie Story 4 zostáva v ponuke Skylinku aj naďalej maďarská verzia, ktorá je dostupná predplatiteľom doplnkového maďarského balíka v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4), z frekvencie 11 954 MHz.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen platformy Skylink, aj s technickými parametrami pre príjem, môže nájsť už tradične v sekcii Frekvencie.

Technické parametre pre príjem STORY4 HD:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: H
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: STORY4 HD
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0624 (Irdeto),0B02 (Conax),0653 (Irdeto),181D (Nagravision),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 1801
Audio PID: 1811
Audio stopy: 1811 cze (Mpeg),1812 hun (Mpeg)
PCR PID: 1801
PMT PID: 1800
TSID: 3221
ONID: 0003
SID: 15608
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takže budeme mat na Slovensku a V Česku vlastne verzie Maďarských programov? Som zvedavý čo na to Prima? Kľudne by mohli lokalizovať kanál Prima Zoom do Slovenského jazyka.

    1. A proč ne , já bych vše lokalizoval do sk jazyku a nebo bych si zažádal o Sovenskou licenci v dvbt2 a najíst bych je dal zdarma, free ať jojka s markizou utřou nos a nebudou moci žádat o vyřazení českých stanic na Slovensku.

  2. @Jen tak nápad by to nebol zlý takže uvidíme či prídu aj s TV4, Galaxy4. Aspoň by mali Markíza s JOJ konkurenciu. Mohli by to dať aj kľudne do DVB T2 ako hovoríš.
    Kto vie či to bude aj v Digi alebo v Antiku.

  3. Naozaj nemate co robit? Co tak normalne pracovat a nielen vypisovat same nezmysly 😀

    1. Ale jo , máme co dělat , ale když je čas a třeba potřeba se nějak vyjádřit. Každý má právo na svůj názor a tak nám ho prosimtě neber. Už takhle to není dobrý a pořád může být hůř a proto bych to odlehčil a dál všechny tv stanice do dvbt2 free .

    2. Brumteles: Ty pracuješ o 24/7 bez prestávky? Alebo chceš diktovať, čo majú ľudia robiť, keď majú po robote voľno?

    3. Na film+ neni kebi ze neni tak jeto onicom a AMC tosu naj programi

  4. Na markize a na jojke mam kukat na tie nekonecne dlhe reklamy ked chcu menej ceskych programov.naco budeme na potom kukat.nehovorim keby bolo dalsich 20 schopnych stanic slovenskych tak by mi to bolo jedno.ale napriklad vsetky schopne sportove su prave ceske

  5. Zdravím, České mi nevadia, skôr vadia reklamy, duchaplné seriály z Mexika, a podobne. Na stanici Markíze, TvJoj si jednoducho neviem vybrať, takže vôbec nemusia byť.
    Zaujímavé sú pre mňa dokumentárne, tiež bez reklám /napr. Čt2… /
    Tiež šetríme elektrinu… 1 tv asi 60 Watt.
    Juraj

  6. Mozno to niekoho prekvapi ale ja radsej by vratil ceske programi spet ako madarske. Ked Markiza a Jojka nevedia zlakat divakov tak to je ich problem. A nie stale sa stazuju ze obmedzit alebo zakazat sirenie ceskych tv

    1. Sto percent pravda, keď sa boja l
      Konkurencie nech nejdú ná trh aj ja radšej pozerám české programy aj keď je mi to ľúto ale programová ponuka je pestrejšia a zaujímavejšia.

    2. Ja sledujem najviac zahraničné FTA stanice alebo platené TV stanice. Najčastejšie asi typovo niečo na štýl MTV, nemusí to byť ale MTV, môže byť napríklad aj Deluxe Music alebo 4music, či TuneBox.

    3. Koho zaujimaju ceske sat tv stanice, tak nech si zaobstara CT kartu & Prima kartu a nemusi mesacne platit nikomu nic 😀

    4. Prima karta sa dá zaobstarať v predajni Orange. A teraz vážne, Prima karta bola kedysi podobne ako karta ČT preregistrovateľná tak, ako Skylink karta. Ale potom, čo Prima aj Nova začali vyberať poplatky od operátorov tak, ako u nás (ale nie som si istý, či vyberajú), tak sa prestala ponúkať možnosť preregistrácie na Prima kartu. Existujúce karty sú ale naďalej funkčné a podporované. Nové už ide preregistrovať len na ČT kartu. Existujúce karty sa teda predávajú na čiernom trhu (bazáre), kde sa dajú kúpiť…

    5. @signal, kedysi ju niekto ponukal na Aukru za 500,-Kc…Tak som ju kupil a funguje mi stale spolahlivo 😀

    6. Co to dristas Zakaznik? V CR je aukro ofiko bazarovy predaj podobne ako bazos…

    7. To čierny trh som myslel zo srandy, nakoľko to nie je nákup karty u oficiálneho predajcu, ale od niekoho iného, kto ju už má, samozrejme toto pravdepodobne nie je načierno predávať takto kartu, ale srandoval som o tom, preto aj smajlík na konci 😀

    8. Milan
      Gro celej veci je v tom, že české stanice nemajú vysielacie práva pre slovenský trh. Markíza a joj len využívajú danú situáciu a podnikajú právne kroky, aby ich šíreniu zabránili práve preto aby si zvýšili sledovanosť. A či sa ti to páči alebo nie, tak sa im to docieliť podarí. Ich záujem vlastne ani nie je ich vypnúť úplne, len obmedziť časť programov, čo napr. znamená, že na čt 2 pôjde nejaký zahraničný film a Slovák bude mať čiernu obrazovku a dostupná bude iba vlastná tvorba čt.

    9. Anonym
      Situácia je zložitejšia. Treba sa pozrieť na dôvody prečo to robia naše komerčné stanice až teraz.
      A či niečo podobné robia komerčné stanice v ČR,Pol,Hun,Aut. A ak nie tak prečo.
      Týmto krokom Markíza priznáva, že cíti zníženie sledovanosti lineárnych kanálov, ktorú nekompenzuje rast sledovanosti Voyo. To isté zrejme cíti aj Joj Group. Ja si myslím, že pokles sledovanosti spôsobil vstup medzinárodných internetových služieb (netflix, Disney…) na náš trh. Správanie divákov sa mení a toto naše komerčné stanice nezvrátia. Napr. veľké filmové štúdiá si vytvorili svoje platformy, kde ponúkajú svoju produkciu a to je pre napr. Voyo či Joj play nevýhodné. Takže títo zahraniční producenti sú najväčším postrachom a konkurentom Markízy a Joj. To čo sa snažia teraz robiť je len spomaliť pokles sledovanosti, ktorý ale tak či tak príde. Ak sa im to podarí presadiť tak zvýšia počet predplatiteľov zahraničných poskytovateľov ott služieb. Dnes je jasné, že verejnoprávne tv sú vyhľadávané práve pre minimum reklám. Takže ak zamedzia príjmu programov CT na Slovensku je pomerne ľahké sa k týmto programom dostať. Satelit ani dvb-t nezastavia.
      Čo sa týka vysielacích práv. Zahraniční držitelia filmových práv o nič neprichádzajú, ak za rovnaký film dostali zaplatené vysielateľom v ČR, Poľsku, Maďarsku, Rakúsku či Slovensku. Oni sa už dnes sústreďujú na svoj biznis v ott, tam im tečú celosvetovo väčšie výnosy.

    10. Súhlasím a to o čo sa pokúšajú JOJ a Markíza na Slovensku určite nie je konkurencia, ale cielená likvidácia konkurencia !
      Namiesto skvalitňovania obsahu preferujú viac reklamy a čo je najhoršie aj peňazí od operátorov !!!
      Pokiaľ ani zahraničné CZ/HU súkromné a naviac platené stanice preferujú reklamu, tak nevidím žiaden dôvod na vyraďovanie a skôr som za balíčkovnie a každý bude pozerať to čo chce a nie to si praje hnoj a narkóza!!!

    11. Pardon sa ospravedlňujem za preklep v prvej vete malo byť konkurencie a nie konkurencia

  7. Pouzivam STB AX 4K-BOX HD61 Combo s dvomi CAM SACHTAMI a jednou UNi citackou. V prijimaci mam naraz zasunutu RTVS kartu, CT kartu, Prima kartu s ktorymi prijimam SK&CZ /23,5E/ pay-tv gratis + sat orbit FTA a k tomu SK terestiku FTA. Viac nepotrebujem…Platim sice slovenske koncesie. Napriek tomu mam slovenskych, ceskych, svetovych tv stanic dostatok a ziadnu dalsiu platenu televiziu nepotrebujem 😀

    1. mam IPTV, nepaltim nikomu nic a mam vsetko co potrebujem 🙂 koncesiam sa zial nevyhnes, jedine, ze si doma zrusis odber elektriky 🙂

  8. Diváci sa môžu tešiť na reality šou a ďalšie ducha plné krávoviny, takže vlastne zasa nič

  9. Koncom mesiaca príde Canal + Action HD. A zároveň tam bude aj live prenos zo všetkých zápasov na raz. Čo do teraz bol na Canal+Sport 2 HD. Dúfam že príde aj Canal + HD, Canal + Film HD.

  10. Akože načo nám je ďalší kanál typu doma, prima love, wau? Prečo konečne nepridajú do ponuky niečo čo naozaj vyplní prázdny priestor v ponuke? Napr. crime&investigation, veď zmluvu so spoločnosťou majú (history HD…), keď sa už nedohodli s discovery.

  11. Zdravím, webové stránky televize CANAL+ jsou již v přípravě! https://www.canalplus.cz/

Komentáre už nie sú povolené.