Reklama

Orange vyradil z ponuky deväť českých staníc

Klienti Orangeu, ktorí využívajú IPTV a OTT službu pod názvom Orange TV, prišli v tých dňoch o viacero českých programov. Informoval o tom web živé.sk. Operátor sa rozhodol vyradiť z ponuky komerčné programy Prima Zoom, Prima Krimi, Prima Love, Prima Cool, Prima Max, Prima Star, CNN Prima News a verejnoprávne ČT Sport a ČT:D/ČT art. Ako dôvod ich vyradenia uvádza licenčné podmienky.
Pokračovanie nižšie:

Predplatitelia získajú ako náhradu za všetky vyššie spomínané české programy bez ďalších poplatkov balík Discovery Extra, ktorý obsahuje aktuálne šesť staníc v HD kvalite a to konkrétne Travel Channel HD, Animal Planet HD, Discovery Science HD, ID HD, Discovery Turbo Extra HD a Food Network HD. Štandardne pritom za tento balík platia klienti 1,50 € mesačne.

Vyradenie českých staníc sa dotklo iba klientov IPTV a OTT služby Orange TV. Klienti satelitnej Skylink TV pre Orange, ktorú poskytuje operátor v spolupráci s Canal+ Luxembourg, môžu aktuálne sledovať české programy bez obmedzenia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ste ľudia ktorí si myslia že vedia všetko a pritom nevedia čo činia. Môžete riadiť tak amerických blbov.

    1. Kopnúť si do USA v diskusii pod článkom o českých staniciach, ergo mimo tému, je neklamný znak a zároveň povinná jazda všetkých jednobunkovcov a iných dezolátov.

    2. Akeze „ceske“ stanice to vyradili okrem art a sport ? Akyze tie „ceske“ stanice vysielaju obsah?

  2. Tak aj skončíte, na smetisku…dúfam, že to bude rýchla smrť. Prajem vám z celého srdca, aby ľudia hromadne a čo najrýchlejšie začali rušiť zmluvy a odišli inam…

  3. Týmto si Orange veľmi poškodil.Evidentne Markíza aj Jojka si nedokáže diváka prilákať k obrazovkám,takže sa rozhodli pre nešťastné riešenie,ktorým si divákov len nahnevajú a nič sa k lepšiemu nezmení.Zmeny by mali urobit v prvej rade sami u seba a nie to riešiť týmto úbohým spôsobom.Sú potrebné stále nové a zaujímavé nápady a nie primitivné škôlkarské hlúposti.

    1. Obávam sa, že Nekróze a Hnojke kvôli tomu sledovanosť vôbec neklesne. Zaslúžili by si to, ale ovečkám by chýbali všetky tie farmy a horné dolné a nemocnice a iné nezmysly.

    1. Vidiet,ze si obmedzeny,zapozerany sam do seba a keby ta niekto videl mal by pocit ,ze vidi…

    1. Súhlasím s Vašim názorom p.Miroslav. Nie dom odborník na túto oblasť, ale je drzosť tých dvoch úbohých TV , Narkoza a Hnojka , so svojim reklamným vysielanim, občas prerušovanym nejakými filmovymi uryvkami, s ich relaciami či “ pořadmi“ ( prepáčte, v zlosti neviem ekvivalent v slovenčine), pre inak nepouzitelnych“ hercov „, že lobojú u operátorov za blokovania iných.Mali by sa skôr zamyslieť nad sebou, nad kvalitou svojich relácií. Niekedy dabing, ktorý donesú tieto dve TV je hnus.
      A to, že operátor Orange im vyhovel a bez upozornenia….nuz Orange stratil si mnoho klientov, súčasných ale najmä potencionálnych.
      Za moju platbu, teda moje peniaze, mam.právo vybrať si TV program, ktorý ma zaujíma. A to programy TV Narkoza či TV Hnoj, nie sú.
      Alebo sa vraciame do minulosti, teda že nam budú diktovať, čo môžeme pozerať v TV vysielaní a inych blokovať???

    2. Juraj, vdaka ti za radu. Uz som nainstaloval do TV. Decka sa tesia 😉

  4. Ano, česke stanice zakázalu a kto nevie cudzie jszyky ani nepozera tych 150 stanic. Uvazujem, o prestupe inam. A to platim za telku 28 Eur.

  5. Aj ja to mam v baliku, telka, internet a mobil a uvazujem o prestupe. Sklamali

  6. Je to celé choré. Tieto veci sú predsa robené pre ľudí. Markiza a Joj si robia čo chcú kvôli komercii. Správy nepozerám a kvôli filmom mám predplatené CODY. A z reklamy nekupujem nič. Lezie mi to na nervy. A predstavte si funguje to.

    1. ty si cele si platim CODY, vola sa to Kodi a mozes si tak paltit nejaky piratsky pluign…

  7. Toje veru ostuda človek pozeral ceske stanice tam aspoň človek niečo pozeral na Slovensku svoje tie stanice za hovno nič tam není vôbec veru jeto ostuda a veľká možnú sa hanbiť celi Slováci toje ich problém ked tam nič nedávajú Bohumil veru

  8. Ľuďom nemôžu prikázať čo majú pozerať. Markíza a joj nevedia ako prilákať ľudí, tak vypnú stanice, ktoré ľudia pozerajú – to nemá logiku.

    1. Pre nich má. Myslia si, že ľudia budú pozerať ich. Ale prečo neprotestuju pri maďarských a rakúskych staniciach???????? Tie im už nevadia? Tam už nejde o licenciu?

  9. Discovery namiesto českých? Ja osobne chcem české a nie Discovery. Keby som Discovery chcela, tak si ich dávno zabezpečím.

  10. Som zvedavý ako to bude ďalej až zakážu aj české športové programy tak ich úplne odstavim lebo čo robí. Markíza a Jojka je len na Slovensku

  11. Ono sa nič nečakané nedeje. Okolnosti sú dlhodobo známe.
    – priechodnosť slovenských divákov k českým televíziám je jazykovo bezproblémová
    – české kanály preto umelo dotvárajú paletu oficiálne dotupných slovenských kanálov, strata pre slovenské telky je celoštátne nad 10%, čo nie je zanedbateľné číslo
    – vysielacie práva nakúpené pre ČR sa bijú s licenciami získanými slovenskými subjektmi
    – z českých subjektov dali súhlas na šírenie na Slovensku iba na tieto:
    ČT 1, ČT 2 + ČT 24 – na ČT Déčko/art a ČT Sport nikdy nebol daný súhlas z českej strany,
    Prima na slovenskú Prima Plus (+ prípadne CNN Prima News),
    Nova na Nova International a na Nova Sporty,
    Barrandov na kanály Barrandov.

    No a zo strany slovenskej sa niet čomu čudovať: keď si niečo kúpia pre slovenský trh, vynaložia na to financie a pritom to isté im pustí český subjekt nelegálne v ponuke slovenských operátorov, pričom si český vysielateľ tú licenciu zaistil iba pre Českú republiku. No a tomu slovenskému divákovi to je v tej istej základnej ponuke jazykovo bezbariérovo dostupné, v ktorej sú aj slovenské kanály, netreba si ani priplatiť, je to len tak „pustené“ ako „test“.
    Stiahnutie malých kanálov Prima zo slovenských ponúk bolo avizované už pri spustení slovenskej Prima Plus – a to celoplošne. Orange asi nebude jediný. Keby bol, tak to celé nemá význam.

    1. Čiže co by sa muselo stať aby to Déčko mohlo znovu byť dostupné v ponuke orangeu? Česká televízia by musela dat súhlas na šírenie na Slovensku? Prečo dala na Ct1/2/24 a nie na Decko? Tam musí predsa tiež byť rovnaký problém s licenciami.

    2. Prečo chce Markíza a JOJ vyradiť len české stanice? Prečo nie aj maďarské? Veď tu máme aspoň 30% ľudí, čo vedia po maďarsky a aj pozerajú maďarské stanice. Je to nezanedbateľné číslo keď ich ponúka veľa SK operátorov. Ide o princíp – keď CZ stanice porušujú autorské práva, prečo nie aj maďarské. CZ stanice na Slovensku vysielajú už desiatky rokov, prečo to komerčným staniciam vadí až teraz? Proste im tečie do topánok, ale týmto si len pohnevajú divákov. Prečo môže byť voľný pohyb tovaru, služieb a kapitálu, ale pri TV to neplatí?
      Teraz je príležitosť na to, aby sa provideri spojili a vypovedali Markíze a JOJ zmluvy a videlo by sa, kto je silnejší. Len by museli byť jednotní.

  12. mne stále idú všetky programy Prima v Orange. Len sú na iných pozíciach.

  13. Ľudia nadávajú, že vyradia kanály primy, pritom sú to všetko kanály prešpikované reklamou rovnako ako kanály jojky a markízy, a navyše pri kanáloch primy je v archívoch iptv zákaz pretáčania reklám, v skylinku je to po dobu 3 minút. Prima show, star, krimi, max, love, cool je rovnaký odpad ako markíza, doma, dajto, krimi, joj, plus, wau… jedine prima zoom mala pridanú hodnotu, že sa divák dostal ku kvalitnému dokumentu a aspoň neosprostieval keď už pozeral telku. Čo sa týka českej verejnoprávnej tv, tak čt1 a čt 2 by mali zostať, to čo dáva čt sport dáva aj náš rtvs šport a joj šport, čt:D/art – by ma fakt zaujímalo koľko detí pozerá české déčko a koľko je tu intelektuálov čo pravidelne sleduje art :-D… takže ak to zosumarizujem, z tých vyradených staníc bude škoda len, nech nežerem, dvoch staníc a to je ten spomínaný art a prima zoom… ale ja zas tvrdím, že človek si zvykne a rýchlo zabudne. Čo však sledujem už dlhšiu dobu, tak ľudia pozerajú skôr na kvantitu ako na kvalitu. Mne osobne stačí naša verejnoprávna rtvs, ta 3, čt 2 a nejaký ten šport… viac času na čumenie do bedne nemám…

    1. @ Miro 22.02.2023 o 19:59 :

      Nedá a to kor když neplatíš koncesionářský poplatek České televizi.

      Pokud platíš koncesionářský poplatek tak si musíš jedině pořídit kartu Irdeto Skylink (ještě se u některých prodejců doprodávají) za cenu 499 Kč, následně zaplatit na ni aktivační poplatek 999 Kč, dále podle Skylinku ještě na minimálně na měsíc zaplatit nejnižší balík CS film a až po jeho vypršení teprve možeš požádat přímo Českou televizi přes formulář k převodu na kartu ČT a ta to asi jednou za dva týdny hromadné zasílá tyto žádosti Skylinku a ten je obvykle přes víkend úspěšně převádí k pondělí na karty ČT.

      Další možnost je ta že nějakému občanovi České republiky (nejlépe asi někomu z východu Moravy nebo Slezska) po zhoršení příjmu RTVS na Moravě a Slezsku po poslední přelaďovačce Towercomu nabídneš výměnou kartu RTVS (kterou RTVS výdavala úplně ZDARMA oproti vychytralé ČT) a podobně.

      PS: Možná by sme se domluvili.

    2. Je tu možnosť preklopiť Skylink kartu na „český“ región. Musel by si mať funkčnú kartu od Skylinku, ktorú máš zaregistrovanú na používanie na území SR. Na oficiálnej stránke skylink.sk v zákazníckej zóne je v časti „Kontaktné formuláre“ k dispozícii „Zmena registrácie karty Skylink“. Ak to vyplníš, uvedieš tam nejakú adresu v ČR, tak ti tvoju kartu „preklopia“ na Skylink CZ, takže budeš mať k dispozícii všetky české stanice, vrátane všetkých klonov NOVY a PRIMY. Ale zo slovenských by si chytal už len Jednotku, Dvojku, RTVS 24, TA3, Markíza International, Joj Family a LUX TV. RTVS Šport a Joj 24 myslím nejdú, ale istý si nie som. Mám takto preklopenú „pre istotu“ druhú kartu, ktorú bežne nepoužívam, ale raz ročne jej zaplatím cez SMS balíček na 5 dní, aby mi ju nezablokovali. Vážne uvažujem, že ak Skylink tiež ukončí vysielanie českých programov, tak začnem používať tú s českým regiónom a „slovenskú“ uložím do šuflíka a budem ju udržiavať pri živote raz ročne SMSkami.

  14. Treba vypnut Orange. V tejto dobe ked na IPTV ide vsetko to nema zmysel. Ako vypnu CR stanice v IPTV? TAM SA IM TO NEPODARI. POTOM SA CUDUJU ZE LUDI SHARUJU. HANBA ORANGE!

    1. V auguste mi končí viazanosť, končím s nimi i ja, chcem české programy späť!! Nemám na toto slov..

    2. Nie. Človek bude VŽDY chytrejší a VŽDY o krok vpredu ako firmy.
      Jednoducho si nájde CZ občana, ktorý mu predá kartu, každý rok zaplatí poplatok a je vybavené. To že sa to nesmie, je druha vec…
      Jeden bude spokojný, že si financne polepší, druhy bude spokojný, že ma opäť svoje české stanice. Len to bude teda drahšie. A ten tretí? Markíza a JOJka stale nebudú spokojni :)))

  15. orange poskytoval všetky menované stanice cez externú spoločnost linkstation, kazdy zakaznik podpisoval na dané stanice samostatný dokument s touto spoločnosťou, takže možno lobing markizy a jojky zabral tam a nie priamo u orange.

  16. Markíza a Jojka si myslia,ako keby im patrilo celé Slovensko.

  17. Pred týždňom ma otravovali z Orange, medové motúzy pod nos dávali, ( nemam uz viazanost k nikomu) ako sú
    fajnovi, chrumkavi.
    A toto urobia???
    Orange, zbohom!!!
    A divim sa operatorom, že vôbec uvažujú o týchto obmedzeniach…, platim si to, čo chcem pozerať…alebo zasa súdruhovia z Narkozy ci Hnojky s Francúzskom nam budu prikazovat čo za svoju platbu mám pozerať v TV….vitajte v komunizme …

  18. Prepáčte,ale nemám nič proti Maďarskej,Nemeckej a ďalšich tv,ale prečo práve vypli České. Nie každý človek rozumie inrj reči a práve tu čo ovládame všetci tak vypnú. Markíza a Jojka sa už nedajú pozerať. Rozmýšľam,že asi s Orange skončím a budem hľadať operátora ktorý bude poskytovať naďalej programy,ktoré Orange vyplo. Mohli by ste sa hanbiť. Už som roky v Orange,ale toto ma dostalo. Markíza a Jojka sú asi pánom sveta. Vypnite aj ďalšie zahraničné programy. Bude näm stačiť jednotka a dvojka.

    1. Žiadny operátor nemá v oficiálnej ponuke kanály, ktoré vypol orange, operátori ich šíria lebo nad tým majitelia vysielacích zatvárajú oči. Ak markíza a jojka pritlačia, tak ich vypnú rovnako ako v roku 2017 všetky novy. A čím sa líšia kanály novy a primy od kanálov jojky a markízy? Až na prima zoom je to rovnaký odpad. ČT 1, ČT 2 a ČT 24 operátori v oficiálnej ponuke majú a tieto kanály orange nevypol. Bude vám chýbať ČT:D/art? Na art sa aj dalo občas niečo pozrieť, ale nebolo toho až tak veľa, žeby to bola nejaká významná strata pre slovenského diváka. Fakt by ma zaujímalo koľko intelektuálov denne sleduje čt art 😀 No a ešte tu máme barrandovy – ten skutočne nepozerateľný odpad snáď nepotrebuje žiadny komentár. To má vôbec aj nejakú sledovanosť? Na našom trhu sú pozerateľné iba naše a české verejnoprávne televízie, samozrejme mám na mysli stanice, ktoré sú bežne dostupné v najnižších balíkoch.

  19. Aj mne stále idú všetky Prima stanice v Orange, tak o čom to tu všetci píšu ?

  20. Kedy bude Jojka alebo Markíza vysielať operu Modrofúz?Nikdy,ale vypli aj Arte,v deň keď sa mala vysielať na Arte!
    To je cenzúra,aká bola za komunistov,len teraz to nie je z ideologického dôvodu,ale z dôvodu ziskov z reklám.
    A názvom Na nože má oklamali iba raz!
    Myslia si že s radosťou budem pozerať seriály kolom dokola 5 rokov?(Dva a pol chlapa)napr.Keď nedokážu Čechom konkurovať,tak nech to nerobia!

  21. Ja som spokojný s Plustelkou a tam Prima Cool ešte funguje.
    V prípade TV JOJ a TV Markíza – prestal som na nich míňať elektrinu za ich reklamy. Aj tak od operátorov berú peniaze za obsah, tak by som tú ich „kvalitu“ na mieste operátorov hodil do samostatného balíka s cenou od 8€ hore….. Nech vidia či má tá ich „kvalita“ nejakú hodnotu…. Aj JOJ Cinema vysiela v SR s českou licenciou a všetky CS stanice Joj – nechcú si ju vypnúť v SR?

    1. Platit Plustelku? Vsak to je self-inflicted trauma 😀 Kazdy racionalny clovek radsej zaplati paket „Vsetko“ od Antiksatu. Pretoze tam ma za menej penazi viac muziky…

    2. @ každý rozumný človek má Cardsharing ! :D. : D : D

    3. Co to zas dristas Slovaku? Pri cenach Antiksatu je nacierno Cardshare stale drahsie ako oficilana abonencia ktorehokolvek paketu pay-tv Antiksat 😀

    4. Si zapotil Slovaku 😀 Akekolvek Share je drahsie ako ktorykolvek ofiko balik Antiksatu…

    5. Môžes si meniť nick Kežmarčan koľko chceš,platím isto menej ako ty za Antik a mám všetko. 😀

    6. V dobe Skylinku, Share od rusaka z ukrajiny za 5,-€/ mesiac, vyznam malo…Teraz ked za ofiko balik „VSETKO“ od Antiksatu zaplatis 5,95€/ mesiac, ziadne dosekane Cardshare vyznam nema. Slovak iba melie dve na tri!

  22. Všetci operátori a satelitné spoločnosti, by mali spojiť sily a vypnúť markízu a joku! Až dovtedy, pokiaľ nedostanú rozum!!!

    1. TV Angelika a TV Hnoj sa už budú len prepadávať do horúcich pekiel… Ečte aby sa Angelika nem vrátila na anténu… len už bude nem skoro…

  23. Vlado , suhlasím , že všetci káblový operátori a satelitné spoločnosti a aj terestrická platforma Plustelka , by sa mali dohodnúť a formou protestu vypnuť Tv Hnojku aj s Tv Angelikou a mali by si odsledovať či ludia chodia si pýtať aby zapli Hnoj a Angeliku , že ju chcu pozerať no a ked bude malý záujem hádam prestali by diktovať čo maju , ake české Tv operátory šíriť . Vy čo máte Orange Tv hromadne odhlasujte ich tv službu .

    Dosahujú vysokú sledovanosť

    České televízie dosahovali v druhom polroku 2022 na Slovensku súhrnný trhový podiel 12,23 percenta v cieľovej skupine 12-ročných a starších. Vyplýva to z peoplemetrových výsledkov sledovanosti, ktoré má Živé.sk k dispozícii od PMT/Kantar Media a zverejňuje ich s výslovným súhlasom realizovateľa merania.

    To sa dvom najsilnejším slovenským komerčným televíziám nepáči – a preto by aspoň časť ich vysielania pre slovenských divákov chceli nechať obmedziť.
    Televízie boli asi dohodnuté

    Obe komerčné skupiny – Markíza a JOJ – boli s vysokou pravdepodobnosťou dohodnuté na spoločnom postupe, keďže poslali obdobné oznámenia. Prvá z nich poslala výzvu k menším kanálom Prima a JOJ pridala aj kanály Českej televízie a Barrandova. Tie Markíza v liste nespomína.

    Markíza a JOJ priamo nevyzývali operátorov, aby úplne vypli spomínané stanice. Chceli, aby od dnešného dňa začali operátori blokovať filmy a seriály, na ktoré majú práva oni. Providerom chcú na pravidelnej báze posielať zoznamy titulov, na ktoré vlastnia práva pre Slovensko – a chcú, aby v tom čase blokovali tieto kanály.

    Zatiaľ nie je známe, že by k tomu nejaký provider pristúpil. S výnimkou Orangeu, ktorý ich úplne vypína.

    Celá téma je zamotaná, v prehľadnej podobe otázok a odpovedí sme vám priniesli všetky informácie v jednoduchej podobe:

  24. Prečo nevyradili francúzke , nemecké stanice veď za české stanice každý mesiac platíme

  25. Je mi z toho velice smutno.Sme Československa rodina pozeráme české programy á ďalej . ,..,

Komentáre už nie sú povolené.