Reklama

Miestny DVB-T multiplex nemá už ani Dunajská Streda

Telekomunikačný operátor AVIS vypol dnes miestny DVB-T vysielač v Dunajskej Strede, ktorý šíril signál na 23. kanáli (490 MHz). Počet aktívnych DVB-T vysielačov, ktoré operátor prevádzkuje sa tak opäť znížil. V tomto roku ide už v poradí piaty DVB-T vysielač, ktorý bol odpojený a zároveň aj demontovaný.
Pokračovanie nižšie:

Do posledného dňa vysielania boli súčasťou miestneho DVB-T multiplexu v Dunajskej Strede dve televízne stanice TV Noe a Régió TV. Obe vysielali vo vysokom rozlíšení (HD) a v kompresnom formáte MPEG-4. Vysielanie nebolo kódované.

Pripomeňme, že od začiatku tohto roka vypol operátor už miestne DVB-T vysielače v Brezne, Podbrezovej, Zvolene, Rožňave a Dunajskej Strede. Nie je pritom vôbec vylúčené, že budú v blízkej dobe vypnuté aj ďalšie vysielače.

Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ved ten nedalo pozerat tak rusil velká javorína any galantu nedá pozerat ten Gerecse rusí

    1. Alebo nech Avis aspoň zverejní, ktoré vysielače sa budú vypínať. Možno by Skratek mohol niečo k tomu povedať tu v diskusii, ak by sa dalo…

  2. Ved tie regionalne a lokalne tv idu cez Antik.Ak nezrušia i tie a možete si ich objednat i na kabelovke.Ale i tak je to Slovensko na mizivej urovni ako Caputova povedala.Tiež vravelo sa ake DVB-T 2 bude a budu sa rozširovat programy a pomaly,len čo sa rozširuju su Češi.

  3. Niekedy veru sa vôbec nedá pozerať len STV1, 2, občas joj ale strašne niečo ruší. Maďarské prijímače vypadávajú

    1. JOJ multiplex vám asi rušia mobilné BTS vysielače (podľa toho ako sa pripájajú a odpájajú mobilné telefóny do siete). Je potrebné dať preč trafo a predzosilňovač z anténnej krabičky a dať do nej symetrizačný člen a na koaxiálny kábel obyčajnú koncovku a vsunúť do televízora.

    2. Pre Signal: Keby to bolo také jednoduché. So zosilňovačom s LTE filtrom: Sila 80% Kvalita 98%, Symetrizačný člen: Sila 5% Kvalita 0%

    3. závisí aká vzdialenosť od vysielača resp. ako je blízko vysielač a aký výkon, výška umiestnenia…

Komentáre už nie sú povolené.