Reklama

AVIS vypol ďalší miestny DVB-T vysielač, tentoraz na východnom Slovensku

Počet aktívnych DVB-T vysielačov, ktoré prevádzkuje operátor AVIS sa opäť znížil. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk došlo ešte začiatkom februára k vypnutiu miestneho DVB-T vysielača v Rožňave, ktorý šíril signál na 24. kanáli (498 MHz) s maximálnym výkon ERP v nulovej rovine 500 W.
Pokračovanie nižšie:

Poslednú dobu boli súčasťou miestneho DVB-T multiplexu iba dve televízne stanice – česká TV Noe a miestna RVTV. Obe vysielali vo vysokom rozlíšení (HD) a v kompresnom formáte MPEG-4. Vysielanie nebolo kódované.

Pripomeňme, že od začiatku tohto roka vypol operátor už v poradí štvrtý miestny DVB-T vysielač. Najskôr to bol vysielač v Brezne, následne aj v mestách Podbrezová, Zvolen a zatiaľ posledný Rožňave. Nie je pritom vôbec vylúčené, že budú v blízkej dobe vypnuté aj ďalšie vysielače.

Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Také miestné tv nykto nesleduje zbitocne visielajú milyonkrát len opakovanye

  2. Niekedy Jozef je treba sledovat miestne i regionalne tv nevieš čo tam najdeš pracovne miesta,umelcov ktory vychadza Cd singel,alebo Cd Album tiež podujatia v mestach,alebo obciach.

    1. To áno, žiaľ vysielať regionálky cez DVB-T je nerentabilné. Dnes je všetko už v OTT / IPTV.

  3. To bolo žvástov pri vypínaní analógu, že aké bude DVB-T úžasné, koľko bude staníc, aké pokrytie, prevádzka lacnejšia, ceny lacnejšie pre vysielateľov atď…

    1. Ale veď to bola pravda. V ČR, Poľsku a iných krajinách to tak je. To len my musíme byť iní… 😀

  4. Obrovska skoda, ze dochadza k vypinaniu, kolko namahy bolo pri koordinovani frekvencii, pri montazi vysielacov, udrzba, kupa samotneho vysielaca a dnes vsetko ide do stratena. KSK zrusilo platby regionalkam za vyrobu a vysielanie KSK magazinu, to bol prvy klinec do truhly, ubytok lokalnej a regionalnej reklamy bol druhym klincom, stat nedal do kampane ci uz ockovania, alebo inych kampani ani cent, uplne skoncili kampane statu, to bol treti klinec. No a poslednym klincom budu skrty samosprav, ktore vacsinou lokalky a regionalky financuju . Dielo bude dokonane.

  5. No zrovna v RV mal AVIS vysielač vysoko amatérskej úrovne… Veľmi často som tam chodil, zázrak tej biedne inštalácii,že to vôbec vysielalo… I keď pochybujem, že to vôbec niekto sledoval.. Dvbt je dávno páse…

    1. DVB-T nie je pasé, to len u nás boli od začiatku zle nastavené podmienky a teraz to ešte zhoršila kríza a drahé energie. V iných štátoch to funguje celkom dobre.

  6. Já keby som sa spoliehal na IPTV tak toho moc nenapozerám. Internet od T-comu mi často vypadáva.

  7. DVB – T je doplnkovy sposob sirenia, no poznam vela divakov, hlavne na Zempline, kde je rovina, ze dany system vyuzivaju, hlavne na dedinach a chatach na Zemplinskej sirave. S dosahom 50 km, nameral som vysielanie az v Uzhorode, K: 48. Hlavne seniorom vyhovuje sledovat volne programy. Mne osobne poliaci aj madari az zavideli, ze si v pohode vysielam cez terestrial.

  8. Kamarat byva v Anglicku v Londyne a uz 10 rokov ma ten isty stary DVB T set top box a ma tam 20 volne pristupnych SD programov.Aj ked simultalne ide par programov.Aj v DVB T 2.

Komentáre už nie sú povolené.