Reklama

Sledujte bezplatne dokumentárne stanice z dielne Viasatu, šírené budú dočasne nekódovane v DVB-T2

Počas prvého mesiaca roku 2023 pripravil operátor Towercom pre všetkých divákov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény, dve ochutnávky. Od 2. do 16. januára bude šírený nekódovane najskôr program Viasat History a následne od 16. do 31. januára Viasat Nature. Oba programy sú šírené v rámci 4. celoplošného DVB-T2 multiplexu v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4).
Pokračovanie nižšie:

Po ukončení ochutnávky budú programy zakódované systémami Irdeto a CryptoGuard. Prístup k ním tak budú mať naďalej už iba predplatitelia terestriálnej platformy Plustelka s aktivovaným balíčkom Plustelka Štandard.

Viasat History ponúkne v januári napr. nový dokumentárny seriál Prekliatie mŕtveho muža: Stratené španielske zlato, kde sa bývalý zápasník MMA a terajší lovec pokladov Kru Williams, mladá domorodá bádateľka Taylor Starrová a jej otec Don Froese pripoja k ostrieľanému lovcovi legiend a Adamovi Palmerovi, aby konečne vyriešili záhadu Slumachovej stratenej zlatej bane.

Viasat Nature zavedie svojich divákov v januári na Veľký bariérový útes, ktorý je tak trochu svojou vlastnou planétou. Domov tú má viac ako 9 000 známych druhov, vrátane korytnačiek, žralokov, jedovatých morských hadov, pestrofarebných červov a veľkých rias. Tieto druhy sa navzájom ovplyvňujú s korálmi a vytvárajú zložitý a zároveň krehký ekosystém, ktorého prežitie je navzájom od seba závislé. Lenže korále a teda aj všetky organizmy, ktoré sú od nich závislé, sa dnes nachádzajú vo vážnom ohrození. Vo vizuálne dychberúcom seriáli budú môcť diváci sledovať vedcov, ktorí sa v priebehu piatich rokov snažia vyvinúť prevratné technologické riešenia na záchranu útesu pred znečistením.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2 môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Že „zlatého dolu“, to zabolelo v oku. Zlatá baňa, po slovensky. Opravte si to.

Komentáre už nie sú povolené.