Reklama

Poľsko: TVP Kultura a TVP Kobieta už iba v DVB-T2

V januári 2023 ukončil poľský verejnoprávny vysielateľ TVP (Telewizja Polska) šírenie staníc TVP Kultura a TVP Kobieta v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4) v DVB-T multiplexe 8. Dôvodom je ukončenie zmluvy medzi vysielateľom a operátorom Emitel, ktorá sa týkala šírenia staníc práve v tomto multiplexe. Zmluva predĺžená nebola a z toho dôvodu už preto nebude možné ďalej prijímať tieto stanice prostredníctvom vysielačov daného multiplexu. Oba programy budú preto šírené už iba z DVB-T2 vysielačov multiplexu 6 a to v HD kvalite v kompresnom formáte HEVC.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou DVB-T2 multiplexu 6 sú okrem staníc TVP Kultura a TVP Kobieta ešte aj TVP Rozrywka, TVP Dokument, TVP Nauka, TVP World a TVP Polonia. Všetky vysielajú v kompresnom formáte HEVC a HD kvalite. Programy TVP1 HD, TVP2 HD, TVP3, TVP Historia, TVP Sport HD, TVP Info, TVP ABC 2, TVP Historia 2, TVP Kultura 2 sú šírené v multiplexe 3, ktorý ešte vysiela dočasne v staršom štandarde DVB-T. Okrem toho je ešte v prvom multiplexe šírená tiež detská stanice TVP ABC. TVP tak využíva celkovú kapacitu dvoch terestriálnych multiplexov (DVB-T2 MUX 6, DVB-T MUX 3) a čiastočne má ešte aj kapacitu v DVB-T2 MUX 1.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ABC 2,TVP Historia 2,TVP Kultura 2 ,len z internetovým pripojením .

  2. Tuším to majú v HBBTV tak ako ma ČT druhý športový kanál na pre prenosy ČT SPORT PLUS.

    1. Nie tak celkom. V muxe sú normálne pozície tých staníc. Len potrebuješ pre sledovanie internet a HbbTV. Ak toto máš, po prepnutí na kanál sa spustí automaticky stream.

Komentáre už nie sú povolené.