Reklama

Januárové zmeny a novinky v službe Sledovanie TV

Internetová služba Sledovanie TV rozšírila začiatkom januára 2023 programovú ponuku o štyri nové televízne programy a zároveň zvýšila počet staníc v niektorých doplnkových balíčkoch. Novinkou je tiež rozšírenie doplnkových balíčkov s nahrávkami.
Pokračovanie nižšie:

Začiatkom nového roka zaradila služba Sledovanie TV do svojej ponuky nové programy Home & Garden TV (HGTV) a Food Network, ktoré budú od februára súčasťou balíčkov Štandardný, Prémiový a Mojich 7. V rámci promo akcie však budú až do konca januára sprístupnené pre všetkých klientov služby na Slovensku a v Českej republike.

Premenou prešli aj ďalšie doplnkové balíčky, ktorými si môžu používatelia doplniť základnú programovú ponuku. Významnou zmenou je rozšírenie ponuky v balíčku Mojich 7 o 23 staníc (napríklad HGTV, Food Network, Brazzers Europe, Golf Channel, Film Europe, Fishing & Hunting, Playboy TV a ďalšie). Užívatelia si tak môžu každý mesiac vybrať svojich 7 obľúbených staníc zo 71 možností.

O ďalšie kanály bol rozšírený český aj slovenský balíček Šport+, v ktorom pribudlo hneď 7 staníc: FightBox, Fast&Fun Box, Sport 5, Auto moto sport, Golf Channel HD, Desire a Men.tv. Z balíčka pre dospelých Relaxxx boli odstránené TV kanály Redlight, X-MO a Private TV HD, nahradené boli novými stanicami Desire a Men.tv.

Detský balíček v českej aj slovenskej verzii bol rozšírený o stanicu Nicktoons, slovenská verzia bola rozšírená navyše aj o kanály Disney Channel a Disney Junior. Do Dokumentárneho balíčka pribudol kanál CS History.

Dva kanály, Epic Drama a CS film, pribudli do balíčka Filmový, zatiaľ čo balíčky Športový a Dokumentárne boli rozšírené o stanicu Fishing & Hunting. Obe tieto zmeny prebehli v českých aj slovenských balíčkoch.
Ceny všetkých doplnkových balíčkov aj napriek ich obsahovému rozšíreniu zostali na úrovni cien z roku 2022.

V ponuke naopak skončili stanice ČT3 a Chuck TV, ktoré koncom roka 2022 ukončili vysielanie. Archív vysielania a nahrávky z týchto staníc budú klientom k dispozícii do konca januára 2023.

Nové balíčky s nahrávkami

Zmenami prejdú v blízkej dobe aj balíčky s hodinami nahrávok navyše. Súčasný balíček 120 hodín nahrávok sa za nezmenenú cenu (3,20 eur) zvýši na 300 hodín nahrávok. Po novom ho doplnia tiež dva balíčky, a to 150 hodín nahrávok a 600 hodín nahrávok.

Nahrávať si môžu používatelia akýkoľvek film, program či seriál na dobu až 6 mesiacov. Uložené záznamy sú dostupné z akéhokoľvek pripojeného zariadenia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. SledovanieTV – je špičková televízna služba, ktorá svojou kvalitou ďaleko zanechala konkurenciu. Z jej dielne pochádza aj kvalitná tv služba RiK Plus- ktorá je takmer identická.

  2. Sledovanietv rovnako ako Rikplus- momentálne topky na tv trhu od rovnakého vývojára.

  3. Ja skôr preferujem ANTIK a Kuki TV. ANTIK má takmer všetky CZ programy, čo môžu ísť v SR a iConcerts HD, Kuki má všetky dostupné programy MTV, ktoré pri výbere operátora/kombinácie operátorov požadujem spolu s iConcerts HD. Ideálne je ale končiace Magio IPTV, ktoré má všetky MTV aj iConcerts HD v jednom balíku (XL), len škoda, že končí, tak asi snáď ešte bude možné to aspoň raz predĺžiť teraz vo februári.

  4. Alee,, choďte do ….niekam s takýmito programami, čo takto ponúknuť niečo čo sa da aj sledovať? Nejaký poriadny Športový kanal kde je trebarz aj Liga majstrov;! Ja mam toto vaše Sledovanie tv,,ale len na silu,, bohužiaľ nemôžeme tu mať v bytovke satelit…keby som si mohol vybrať,,tak ste skončili

    1. Ak nechcete sledovanietv.sk tak si môžte dať sweet.tv.

    2. Ak chcete futbal, tak potom je tu Magio Go. Tam je liga majstrov aj Premier League. Magio Go je rovnako cez internet, ako sledovanie TV.

    3. Nechápem prečo si potom nekúpiš magio go balíček sport za 9 eur a mozes sa zomsporru, ligy majstrov a všetkých top líg aj zblázniť.. alebo si kúpiť magio go komplet za obdobnú cenu ako prémiový balíček sledovanie tv a tam to všetko je. Načo ti bliakas kto ma s čím ísť kam?

  5. Služba je to dobrá aj s dobrým výberom programov, len škoda, že na športy je satelit, alebo káblovka topka, IPTV na športy stále nedorástla.

    1. To ani nie je IPTV ale internet TV, IPTV ako to považujeme je skôr ako káblovka – pôvodná Slovanet TV, Magio IPTV (nie Go), pôvodná Orange TV cez kábel a podobne, ostatné sú internet TV. IPTV ide len po vlastnej sieti operátora, internetová TV ide aj mimo vlastnej siete operátora. To je ten rozdiel. Inak aj internetová TV je dobrá na šport. Konkrétne Magio Go. Inak jediná klasická káblovka cez DVB-C je UPC, a potom lokálni operátori niektorí, ale prechádzajú na IPTV alebo internet TV postupne tiež, UPC ešte ostáva v DVB-C zatiaľ…

    2. Alebo áno, presne OTT je inak oficiálny názov/skratka pre túto internetovú TV. A áno je rozdiel medzi IPTV a OTT.

    3. Tak už chápem rozdiel medzi IPTV a OTT. Žiaľ mám zlú osobnú skúsenosť s OTT, skúšal som najmenej štyri služby a buď je obraz slabej kvality (slabé rozlíšenie), alebo keď už je obraz krásny tak sa mi zasekáva, preskakuje každých 10 sekúnd a to som skúšal na dvoch rozdielnych TV. Má niekto podobnú skúsenosť? Internet mám optiku 100 Mbps.

    4. Ja mám tieto služby::
      Satelit:
      ANTIK SAT – pôvodný pre začiatok
      FTA stanice z pozícií 28.2E – 5W (mám motor, používam Ab Cryptobox 752 HD Combo)
      IPTV:
      Mám Magio IPTV variant XL (pôvodná Magio IPTV, už sa novým nepredáva, mám aj Magio box s HDD)
      OTT:
      Mám Magio Go k Magio IPTV, mám k tomu v prenájme aj Magio Go box
      Mám aj ANTIK TV balík k satelitnej ponuke ANTIK SAT, používam ANTIK nano 3s (mám ho napojený len cez internet)

    5. PS: mám ešte aj kartu od RTVS…
      A teraz spokojnosť s jednotlivými službami:
      ANTIK SAT cez satelit (Ab Cryptobox 752 HD Combo):
      Väčšina TV staníc ide zväčša OK, niekedy pri zhoršenom počasí mi to vypadne, zväčša v lete, keď sú búrky. Inak v pohode. Občas je problém s nejakou TV stanicou, že napríklad nemá normálny obraz, je do zelena a rozpixelovaný, stáva sa to len sem tam, a trvá to max niekoľko hodín. Toto som si všimol asi 2x tento rok, pričom len raz na hlavnom kanály (JOJ Plus), a raz na menej sledovanom kanály (Arena sport 1). Okrem toho to ide OK. Raz som ešte zaznamenal rozpad obrazu z aj keď signál bol OK, to bolo okolo veľkej noci tento rok, ale to ešte dolaďovali veci po prechode na HEVC, posledné mesiace to ale ide úplne OK. Dlhodobé výpadky som nezaznamenal. Ešte som si všimol, že transpondér s JOJ šport, Eurosport 1, RIK a šláger premium je asi pomerne plný, a niektoré programy majú nižší dátový tok, niekedy sa obraz trošku rozpadne pri rýchlej scéne, ale nie je to veľmi viditeľné. Minulý rok to však išlo lepšie, pravdepodobne to doriešia. Ostatné programy bez problémov. Akurát filmbox a filmbox stars má inú verziu, než pre ČR a SR a teda ide len v originálnom znení (zväčša Angličtina), inak OK. Chýbajúce SK a CZ kanály si viem doplniť cez FTA z 23.5E (Noe, óčko, óčko star, rebel, relax, můj región, TV 8, RTVS 24 v HD kvalite a prípadne ďalšie. Chýba snáď asi len JOJ 24.
      Karta RTVS a FTA stanice cez satelit (Ab Cryptobox 752 HD Combo):
      Kartu RTVS som využíval najmä na RTVS šport zo začiatku do zariadenia na ANTIK SAT a RTVS trojku, ktorá po opätovnom obnovení do konca v novembri nebola v ponuke ANTIK SAT. Aktuálne RTVS karta sa požíva len v prípade výpadku ANTIK SAT signálu pri zhoršenom počasí, ak nevypadol signál aj z pozície RTVS karty. FTA stanice idú rovnako bez problémov. Musel som však raz reklamovať motor, nakoľko sa mi sekol na Astra 23.5 a nešiel pohnúť ani manuálne ani cez prijímač. Po reklamácii však všetko ide ako má. Používam tieto pozície – 28.2E (the Box, 4music, Magic, Kiss, kerrang, now rock, now 80s, now 70s, pick, Challenge, sky arts) – väčšina programov má stabilný signál, pozícia však zvykne vypadávať medzi prvými, niektoré programy majú menší problém (pick, Challenge, sky arts), asi slabší transpondér a pozícia na hrane bytovky, 23.5E (Relax, óčko, óčko star, Noe, TV 8 a ďalšie FTA CZ/SK) – pozícia ide stabilne, niekedy vypadáva karta RTVS, ale to bude problém v Uni čítačke, ktorá má niekedy problém, väčšinu to ale ide OK, 19.2E (MTV, Deluxe Music, Eurosport, Sport Eins, RTL, Ard, ZDF, pro 7, SAT 1, CNN, BBC, KIKA, Nickelodeon, Disney Channel) – táto pozícia ide asi najstabilnejšie, aj vďaka transpondérom DVB-S a MPEG-2, ale aj silnému signálu, vypadáva často až ako posledná, 16E (ANTIK SAT, HRT 1, HRT int,slovenia 1, slovenia 2, tvr int, pro TV int, …) – niektoré transpondéri majú slabší signál, ale zväčša idú OK, ANTIK SAT bez problémov, slabší signál majú napríklad CZ stanice ČT 1, … A potom RTVS šport, RTVS 24 a TV Lux a WAU, ale aj napriek slabšiemu signálu idú bez problémov, a naopak najsilnejší signál majú jednotka, dvojka, JOJ, JOJ Plus, Markíza, doma, Dajto, Markíza krimi, TA3, a potom ešte Rik, JOJ šport, Eurosport, ale majú nižší bitrate, inak OK, 13E (TVP polonia, TVP info, polonia 1, tele 5, RAI 1, RAI 2, RAI 3, RAI Sport+, RAI Gulp, tve int, …) – trošku menej stabilné, než Astra 19.2, ale stále silný signál, viac sa využíva DVB-S2 nevypadáva medzi prvými, ale zväčša skôr, než 19.2, 9E (M1, M2, M4 Sport, M5, Duna, M6, W9, 6ter, RTG TV) – ide pomerne stabilne, ale o niečo slabšie, než hotbird 13E, 7E (nedávno som vymazal túto pozíciu, nakoľko turecké TV stanice tu skončili) – išla stabilne, 4.8E (Inter+, ictv, … jednoducho Ukrajinci) – idú stabilne porovnateľne s 9E, 1.9E (,The Voice, Magic BG) – pri zhoršenom počasí vypadáva často ešte pred ANTIK SAT a Astra 28.2E, inak ide OK, 0.8W (1 Music, UTV, Galaxy 4, …) – ide pomerne stabilne, podobne, ako napríklad hotbird, 4W (EKO TV, Malyatko a ďalší Ukrajinci dočasne počas vojny) – porovnateľne s 4.8E, 5W (KTO, talianské a francúzske multistreamy) – ide občas, jedná sa o transalpine beam a má teda slabší signál, ako iné pozície, Francúzsko žiadny signál na 80cm, talianské stanice cez multistream idú, podobne ako KTO, ale vo večernom čase vypadávajú, a tiež pri zhoršenom počasí, ideálne počasie je mierne zamračené cez deň, nie hustá oblačnosť ani úplne jasno, a cez deň pokiaľ je vidno, nie počas tmy večer, podobne ide aj KTO, ktoré nejde cez multistream. Nahrávanie (ANTIK SAT, FTA, karta RTVS) – používam vlastný HDD 500 GB, funguje OK, ak je plný, presúvam na 4TB HDD cez PC. Dá sa nahrávať všetko (FTA, ANTIK SAT, RTVS karta), kódovane programy sa nahrajú šifrované, ale ide to odkódivat cez PC na PC tool Ali, nekódované programy sa nahrávajú nekódovane a idú rovno prehrať cez PC. Nahrávam len program z rovnakého transpondéra, ako sledujem. Kapacita je limitovaná veľkosťou HDD/USB.
      Magio IPTV:
      Funguje bez problémov, ale niekedy pri rýchlejších scénach vidieť nižší bitrate, teda obraz má nižšiu kvalitu pri rýchlej scéne, inak to ide OK, niektoré stanice majú aj optik kvalitu a idú ešte o niečo lepšie. Inak to ide v pohode. Nechýbajú programy s ligou majstrov, Premier League a ďalšími. V ponuke je aj JOJ šport a JOJ 24. V ponuke sú v XL aj všetky MTV okrem MTV Germany (MTV Europe, MTV Live HD, MTV Hits, Club MTV, MTV 00s, MTV 90s, MTV 80s) a tiež iConcerts HD a 360 TuneBox HD, tieto stanice (MTV, iConcerts a TuneBox) boli dôvodom výberu služby od Telekomu (IPTV), pred tým bol Slovanet. Nahrávanie na HDD žiadny problém. Niekedy sa nahrávka zasekne, ale je to len výnimočne, asi 3 krát celkom, ale ja pozerám nahraté programy často, každý deň pomaly, teda takéto problémy sú aj inde, teda za problém to nepovažujem. Niekedy vypadávajú niektoré stanice pri zhoršenom počasí, nakoľko sú preberané zo satelitu, ale hlavné CZ a SK stanice nemajú problém. Archív ide bez problémov, ale nakoľko máme platený archív M aj Magenta archív zadarmo, tak sa to niekedy pletie. A pri programoch, ktoré sú v obidvoch archívoch treba pristupovať nie cez EPG ale cez TV archív v menu Magio IPTV. Inak žiadny problém som nezaznamenal na Magio IPTV. Obidva Magio boxy idú 2 roky bez problémov. Nahrávky mám prakticky od začiatku – 2021, jedna z prvých Ellie Goulding live main square festival na iConcerts HD, je uložená na HDD Magio boxu dodnes a funguje. Nahrávať je možné aj iný program, než práve sledujem, ale na službu sú dostupné len 4 streamy a jeden len SD. Pri dvoch Magio boxoch je teda možné bez problémov nahrávať jeden HD program a jeden SD program súčasne bez obmedzovania sledovania na obidvoch boxoch. V prípade nahrávania dvoch HD programov je nutné sledovať na aspoň jednom z boxov iba SD programy, pri dvoch boxoch. Pri nahrávaní viac ako dvoch programov súčasne je potom sledovanie nezávislé od seba na dvoch boxoch obmedzené len na sledovaný program na prvom boxe alebo jeden z nahrávaných programov. Celkom sa dajú nahrávať 3 HD a 1 SD program súčasne na optike, pri DSL je to viac obmedzené. Bežne sa však zvykne nahrávat 1 program súčasne, teda nemal by byť problém s tým. U klientov bez Magio boxu s HDD sa nahráva na cloud. Na rozdiel od HDD však nahrávky ostávajú len 180 dní, nahrávať je však možné až 4 HD programy súčasne bez ohľadu na práve sledovaný program, nie je to limitované. Pri HDD je kapacita limitovaná veľkosťou HDD, u cloudu je to 100 hodín nahrávok bez ohľadu na SD/HD. Oneskorenie je oproti satelitu minimálne.
      Magio Go (OTT, cez Magio Go box, pripojené cez kábel na router):
      Chýbajú programy MTV Live HD a iConcerts HD, tiež 360 TuneBox HD. Archív ide OK, nahrávanie ukladá len 30 dní, potom sa nahrávky vymažú. Nejdú nahrať niektoré programy bez TV archívu, počet súčasne nahrávaných programov ale nie je obmedzený. Kapacita nahrávok je 30 hodín bez ohľadu na SD/HD. Kvalita obrazu sa prispôsobuje rýchlosti internetového pripojenia. Na wi-fi nám to často padalo na nízke rozlíšenie alebo nízky framerate, na kábli OK. Je to ale oneskorené oproti IPTV a satelitu.
      ANTIK TV (OTT, pripojené cez wifi na routeri za stenou, ANTIK nano 3s):
      Funguje OK, kvalita sa však nastavuje manuálne, a ak sa zhorší signál wi-fi, tak to neprepne kvalitu, ale začne sa zasekávať. Archív je na väčšie SK aj niektorých CZ programoch. Archív je až na 20 dní. Niektoré stanice majú nižší framerate a idú trošku zasekne (trhane), ale opravili to na RTVS šport, takto ešte idú RTVS 24 a JOJ 24, ostatné OK. ANTIK umožňuje dať do ponuky aj vlastné zadané IPTV streamy – cez TV plugin (ja tak mám napríklad VIVA TV Russia), od dnes ale sa takto pridané programy zobrazujú len v ponuke moje kanály a nie aj medzi hlavnými TV kanálmi, ako to bolo doteraz. Za toto dávam trošku bod dole. Inak to ide OK. Aktuálne mám celú satelitnú ponuku do konca januára, nejdú len programy, ktoré sa nachádzajú len v OTT balíčkoch. Nahrávanie prebieha na USB alebo externý HDD, mám tam 64 GB USB, je síce pomalší, ale ide spoľahlivo. Nahrávky ostávajú do kým ich nevymažem, nezmiznú automaticky, ako u Magio Go napríklad. Nahrávať sa však dá len práve sledovaný program, kapacita je limitovaná veľkosťou HDD/USB. Oneskorenie je len minimálne oproti Magio Go, ale výrazné oproti IPTV alebo satelitu.

  6. Feri – ja mám optiku 130 Mbps ale horko ťažko ide 80 Mbps ale sledovanie.tv max kvalita adaptívny tok dát, lepšia.tv full HD, HBO max, YouTube, voyo Netflix v 4k HDR. Skôr by som riešil internet,jeho stabilitu a hlavne TV mať k routeru pripojenú cez kábel. Nikdy WiFi. To je chyba ktorú robí veľa ľudí. WiFi tieto služby proste nedáva.

    1. Peter vďaka. Mám TV pripojenú k routeru cez kábel. HBO max, youtube idú 4k bez problémov, ale sled.tv mi zasekáva, dokonca aj cez kodi. Neviem či nerobí problém systém android v mojom TV, možno webos, tizen idú v poho. To zasekávanie vidno najlepšie pri športe.

    2. Wi-Fi 802.11n (150 Mbps teoreticky) dá v reálnom svete 50-70 Mbps aj s lacným routrom za dvacku. Takže stačí aj na 4K, ktoré zvykne mať 10-12 Mbps, len výnimočne nad 15. Full HD v HEVC zvykne mať bitrate 3-3,5 Mbps. Pravdaže, Wi-Fi nesmie byť rušené, čo môže byť v bytovke problém – ale častejšie je problémom len neznalosť správnej voľby kanála. Okrem toho existuje aj Wi-Fi štandard 802.11ac a novší ax, ktoré pracujú v menej rušených pásmach nad 5GHz a majú oveľa vyššie teoretické rýchlosti. Samozrejme, pripojenie káblom je najlepšia voľba, ale nie je pravda, že cez Wi-Fi to nejde. Čo sa týka rychlostí na optike, ktoré udávajú Pomaranč, Tydlikom a podobní provideri v hodnotách 100 Mbps až 1 Gbps, tak to sú maximálne hodnoty, ktoré zákazník dosiahne s kvalitným hardwarom a o tretej v noci. ISP predsa nebudú ľuďom vysvetľovať nič o agregácii, t.j. že o tú rýchlosť sa zákazník delí so 40-100 susedmi – to by predsa nebola dobrá reklama. Ale každý nech si radšej dobre prečíta zmluvu, tam údaj o agregácii má. Potom pochopí, že keď má polovica susedov OTT / VOD služby a večer v primetime si každý v rodine sadne osobitne k svojmu TV / PC / noteboku / tabletu a pustí si FHD stream, že je zrazu aj taký zdanlivo plnotučný 600-Mbit internet pomalý ako slimák s artritídou. A aby toho nebolo málo, tak ešte aj tí poskytovatelia OTT služieb často šetria na kapacite serverov a konektivity, lebo tieto služby začnú byť rentabilné až od určitého – nie malého – počtu klientov. A také čísla zatiaľ asi nedosahuje nikto okrem Telekomu, Skylinku a možno ešte UPC a Antiku.

    3. Feri – tak už ma pri Sledovanie.tv napadá iba jediná vec. Či máš v menu nastavené-adaptívny dátový tok. Čím rýchlejší internet, tým vyššia kvalita obrazu.

Komentáre už nie sú povolené.