Reklama

Dnešné zmeny v DVB-T a DVB-T2 po vyradení Trojky

Dnes v skoro ranných hodinách došlo k viacerým zmenám v terestriálnom vysielaní. Dôvodom je ukončenie vysielania televízneho programu Trojka. V prvom celoplošnom DVB-T2 multiplexe (MUX 1) sa na doterajšej pozícii Dvojka HD objavila spravodajská RTVS 24 HD a v treťom multiplexe (MUX 3) bola Dvojka v SD (SD/MPEG-4) nahradená programom Dvojka vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4). Na doterajšej pozícii po Trojke je v MUX 3 už len oznam o ukončení vysielania.
Pokračovanie nižšie:

Od 1. decembra 2022 prevádzkuje RTVS už iba štyri televízne programy Jednotka, Dvojka, RTVS 24 a RTVS Šport. Všetky sú dostupné divákom bezplatne prostredníctvom terestriálneho vysielania a to v HD kvalite. Okrem toho zostáva šírený v MUX 1 aj naďalej športový kanál RTVS Šport v kompresnom formáte HEVC. Diváci si tak môžu vyskúšať príjem športového programu aj v tomto novšom kompresnom formáte. V staršom formáte MPEG-4 vysiela RTVS Šport HD v 3. multiplexe.

Programy RTVS šírené v DVB-T/T2 k 1. decembru 2022

MultiplexŠírené programy
MUX 1RTVS 24 HD (MPEG-4) a RTVS Šport HD (HEVC)
MUX 3Jednotka HD (MPEG-4), Dvojka HD (MPEG-4), RTVS 24 SD (MPEG-4) a RTVS Šport HD (MPEG-4)

Kompletnú a vždy aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2 môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače, kde sa nachádza tiež zoznam vysielačov s ich presnou polohou na mape.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A ten oznam bude RTVS ešte vysielať mesiac namiesto toho aby to vypla.

  2. To, ze to budu vysielat s minimalnym datovym tokom par dni je akoze zle ? Ved je to snad uzitocna informacia pre ludi aby vedeli, ze sa nieco zmenilo !

    V tejto spolocnosti proste vadi uplne vzdy a uplne vsetko.

  3. Mne 24 v HD asi tak chýba ako mŕtvemu kabat a myslím si že aj väčšej polovici SLOVENSKA!!!

    1. Toto je informacia o technickej problematike. Co tu splietas o tom ci ti to chyba alebo nie.

    2. Žiaci, neexistuje nič také, ako väčšia alebo menšia polovica. Polovice sú z princípu vždy rovnaké. Ale zbytočne vám to vysvetľujem, keďže väčšia polovica z vás zase nedáva pozor…

  4. Podle CZ informací by měl být dostupný volně z plustelky program Minimax a AMC tento měsíc.

  5. Všetky sú dostupné divákom bezplatne—odkedy sú zrušené koncesionárske poplatky??

  6. Mne chýba trojka na tie ich 24 nie je nikto zvedavý čistá politika fuj…

    1. Presne tak. Rtvs sa už vyrovná hnojke aj narkóze. Sú to kanále,priam stoky.

    2. Ale vy na to aj tak budete čumieť, aby ste neprišli o svoju Farmu a Inkognito… 😛

    3. Súhlas.
      Trojka mala zostať a 24 vyhodiť. Kto má záujem neustále a zo všetkých strán byť oblbovaný zaručene objektívnym spravodajstvom? Navyše za peniaze daňových poplatníkov. Keď teda má fungovať samostatný spravodajský kanál, tak v tom prípade treba prestať vysielať hlavné správy na jednotke a dvojke! Nech to vysielajú na 24-ke a kto má záujem si to tam pozrie…
      Alebo uvažujem zle?

  7. Goldfinger
    Podle CZ informací by měl být dostupný volně z plustelky program Minimax a AMC tento měsíc.

    Môžem potvrdiť, je to tak…

  8. Tá 24 v SD verzii má aký význam?
    Radšej by som uvítal Markíza Krimi, Nova International, Arena sport 1 a 2

    1. Tá Noha internacinalna to je riadný hnoj,mám ju v programe ale vymazal som ju

    2. Tero
      A ty si odkázaný len na dvb-t? Sú poskytovatelia, ktorí uvedené stanice majú v ponuke. Stačí si len vybrať.
      Provideri medzi sebou súťažia s rôznymi ponukami za rôzne ceny. My zákazníci máme možnosť výberu. Zmyslom konkurencie nie je to aby všetci mali rovnaké programy. Ani zákazníci nemajú rovnaké preferencie, preto sa aj ponuky providerov líšia.

    1. cez IPTV alebo SAT, pripadne prestahovat sa na Moravu.

    2. Programy ČT sa dajú chytať zadarmo cez Belintersat 51,5°E.

    3. Na východe je potrebná aká veľkosť paraboly na Belintersat 51,5°E ? ? ?

    4. Mala by stačiť aj 60cm, ja ale nerád idem pri veľkosti lavóra pod 80cm. Ale ak sa Ti zdá 80cm veľa, dobrá by mohla byť Panorama 67 – je dosť malá a pritom má lepší zisk, ako klasická 60-ka.

    5. A keď mám 90 cm parabolu nastavenú na 23,5°E a vedľa na držiaku mám konvertor aj na 19,2°E, dá sa ešte doplniť ďalší konvertor na Belintersat 51,5°E ? Mám tam ešte jeden voľný kruh…

    6. @ANTÉNA: veľmi pochybujem, že Ti to takto pôjde. Na normálnej parabole by mali tieto odľahlé bočné ohniská mizernú úroveň signálu a ani multifeedy nemajú taký rozsah, jedine na toroidálke, alebo aspoň Maximum E-85. Ale tie sú oveľa drahšie, ako separátna Panorama 67. Ešte môžeš spraviť to, čo poradil Pepo – nainštaluj si českú verziu appky Antik TV, tam je ČT zadarmo. (Kým nezavedú geoblokáciu, ale na druhej strane ani na Belintersate nemusia byť večne zdarma.)

    1. pozri si antik.sk za pár euro mesačne máš 300 hd stanic v českom, slovenskom jazyku… buď si to hodíš do smart telky, mobilu, alebo cez ich ip box pripojiť na starú TV. DVB-T je mŕtve.

  9. Možno „šetriči“ zrušia Jednotku, Dvojku i Šport. Ostane len :24. 🙂

    1. Rumunsko: Návrat kanálu TVR Cultural.
      Rumunská vysielacia spoločnosť Societatea Română de Televiziune (SRTV) [nie RTVS, 🙂 🙂 :)] obnovila vysielanie televíznej stanice TVR Cultural — kultúrny kanál verejnoprávnej televízie sa má stáť platformou pre propagáciu základných kultúrnych a duchovných hodnôt a aj rumunských umelcov.

    2. Tak Rumunska TVR rozšíruje ponuku kanálov a my ju rusime. Dosť divný ťah. Ale zas na druhej strane HD v DVB-T tam konci a pokračuje iba SD vysielanie.
      Takže žiadna sláva. Ale aspoň majú kanál zameraný na Kultúru.
      Ten uz raz bol ale pre zlé finančné problémy ho vypli pred 10 rokmi.
      Len neviem prečo je tam RTVS 24 2 krát.
      @FZJ. Len to nie. nech vypnú RTVS 24.Ta je na nič. Ale tu reláciu Pod povrchom rieši aj Rada RTVS. Za mna je to zbytočna relácia. Iba rozdeľuje spoločnosť. Také relácie nepatria na verejnoprávnu televíziu.

    3. Zetorko25,
      aj ja som tiež za zrušenie Twenty Four, radšej tú Trojku mohli ponechať.
      Môj príspevok bol skôr uštipačno-posmešný skrz slzy, no možno to tak aj „vyhútajú“ tí naši „osvietení“ kekonomickí ‚odporníci‘.

    4. Rumunsko má myslím 5x viac obyvateľov, ako SR. Čo to znamená pre príjmy ich VP TV, to asi netreba zdôrazňovať. Traktor Zetor: nepochopil si iróniu. A s tým rozdeľovaním spoločnosti je to inak. Keď niektorých pribrzdených rozzúri napríklad už samotná existencia :24, tak to nie je vina RTVS.

  10. Pre mňa je nova international dobrá stanica. Rtvs by podľa mňa mala mať všetky stanice v muxe3 a mux1 uvoľniť miesto napríklad na spomínanú nova international.

  11. vráťte TROJKU a zrušte propagandistickú a nenávistnú 24-ku !!!

    1. Nenávisť tu predvádzaš akurát ty. A čerta starého vieš, čo je to propaganda.

    2. Peeet
      V čom je nenavistna? Nabáda jednu skupinu obyvateľov proti inej, podnecuje k násiliu, nenávisti? Nerozumiem. Nemyslel si náhodou „nenávidenú“. Ak Ti nevyhovuje nemusíš ju pozerať. Ja to tak robím úplne slobodne, a nemusím na to upozorňovať ostatných. Každý má svoj rozum a preferencie.

    3. Joko: on len papagájuje, čo začul vo svojej dezinfo bubline. Bez toho, aby rozumel významu pojmov.

    4. Peeet má pravdu páni.
      V dnešnej dobe berieme v našej rodine ako dôležité naučiť naše deti samostatne myslieť a :

      – overovať si prichádzajúce informácie, pasívne ich neprijímať ale naopak kriticky myslieť
      – hľadať historické fakty a dať si ich do súvislostí resp. sa na tom poučiť
      – neveriť meniacim sa politikom ktorí neustále klamú o svojom vzdelaní a reálnych cieľoch
      – zachovať si morálne hodnoty a neposúvať ich hranice. Neprijať zvrátenosť ako štandard ktorý by mal byť tolerovaný alebo dokonca zvýhodňovaný

      Dish, Joko, Smartass… každý kto uvažuje a vie to porovnať s časom komunizmu to musí cítiť. Bomba zhodená na obyvateľstvo krajinou A (mierová misia) a krajinou B (genocída národa) je vždy rovnaká a zabíja bez rozdielu.
      Po revolúcii všetci oslavovali disidentov ktorí mali tú odvahu na iný názor. Prečo ich teraz premenovávať na plagiátorov, hoaxerov, dezolátov a pod?

    5. Rado
      Píšeš, že Peeet má pravdu. Ale nepíses v čom má pravdu. Veď sám píšeš ako je dôležité overovať si prichádzajúce informácie. Len neviem ako si vytvoris ten správny nepropagandisticky názor keď dokážeš nájsť na jednu udalosť 2-3 rozdielne názory. Nezostáva Ti nič iné len sa prikloniť k určitému názoru či prúdu (ak si nebol priamym účastníkom tej udalosti, a máš len sprostredkované informácie). Tí ostatní s iným názorom Ťa ale hneď môžu označiť za propagandistu atď.
      Je treba rešpektovať názor iných, slušne diskutovať a poukazovať na tých,ktorí zámerne klamú, rozostvavaju atď.
      Pýtal som sa v čom je nenávistna:24. Neodpovedal mi Peeet ani ty, hoci s jeho názorom súhlasíš. Ja Vám Váš názor neberiem len s ním nesúhlasím keďže chýbajú niečím podoprete argumenty.
      Neviem ktorí z ponovembrovych disidentov sa označujú za dezolatov, ale snáď nie všetci. Veci by prospelo, ak by sa takto nezovseobecnievalo, ale písalo konkrétne. Takže nehadzme všetkých disidentov do jedného vreca, ak sa bavíme o pár ľuďoch. Ale to je mimo túto tému.

  12. 24 o lajno informátor hnojka a narkóza najväčší odpad na sk

    1. Nauč sa zrozumiteľne vyjadrovať, píšeš ako Hotentot.

  13. Dajte si cele slovensko antik je vyborny a drzi obraz dlho tv antik tv

  14. Radšej zapnem ta3 ako :24.
    RTVS 3 už zrušili 2x. Najprv to bol športový kanál, potom ho zrušili a potom urobili RTVS 3 retro. Na tej trojke sa každý nový riaditeľ vyvŕšil. Ekonomika 2x :24 a 2x Šport. 🙂

  15. v každom štáte má verejnoprávna televizia zpravodajský kanál.

Komentáre už nie sú povolené.