Reklama

Trojka dnes ukončí vysielanie, vybrané programy sa presúvajú na iné stanice

Verejnoprávna televízia Trojka ukončí dnes vo večerných hodinách vysielanie. Program, ktorý odštartoval 22. decembra 2019, sa prioritne zameriaval na archívnu tvorbu RTVS. Cieľovou skupinou boli diváci nad 60 rokov. Poslednou odvysielanou reláciou bude dnes o 23:30 hudobný recitál Evy Sepešiovej s názvom Šťastný deň.
Pokračovanie nižšie:

Veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pracovali na tom, aby bola Trojka tým najlepším televíznym spoločníkom pre divákov. Osobitne ďakujem za veľkú profesionalitu a nadšenie intendantke Judite Gembickej. Odviedla naozaj bravúrnu prácu s televíznym archívom, z ktorého so svojím tímom vždy dokázala vytiahnuť tie najžiarivejšie klenoty,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Uzatvárame jednu kapitolu návratov do klenotnice televíznej tvorby. Sme radi, že sme spolu s divákmi prežili tri roky v naozaj dobrej spoločnosti. Na Trojke sme priniesli to najkvalitnejšie a divácky najpríťažlivejšie, čo generácie tvorcov po sebe zanechali,” povedala intendantka Trojky Judita Gembická.

Rozhlasové programy Hosť Nory Gubkovej a Nočná pyramída, ktoré boli v televíznej forme vyrábané do vysielania Trojky, prejdú do konca roka s premiérovými časťami vo vianočnej štruktúre na televízny okruh RTVS :24. Na okruhu :24 zostáva aj relácia Historický kalendár, ktorú vyrábala Trojka a už skôr ju vysielal aj okruh :24. Jednotka plánuje odvysielať niektoré z českých seriálov kúpených pre Trojku v letnom období. Televíznu klasiku a seriály z bohatého televízneho archívu nájdu diváci v budúcnosti vo vysielaní Dvojky.

Od 1. decembra 2022 bude RTVS prevádzkovať štyri televízne programy Jednotka, Dvojka, RTVS 24 a RTVS Šport.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. super konci trojka RTVS už nikomu trojka mne nebude chýbať RTVS TV ANI RADIA NEBOZERAM RTVS ANI NEPOZERÁM NIKDY

    1. Dobre, tvoj hatlaninový komentár nikoho nezaujíma prifajaný hurón alebo hurónka?Hýbať tebe nem bude ,pozeraš hungaria tv.

    1. Pre blbcov, ktorí neovládajú ani základný pravopis, určite.

  2. To mal skončiť ten protislovenský rstv 24,tak to malo byť

    1. Viki, tiež mám na to rovnaký názor.
      Libtarda Dumpass si netreba všímať. Ten už má dutinu lebečnú tak vypláchnutú „mainstrímovou“ propagandou, že tu musí nadávať každému so zdravým rozumom a kritickým myslením. Zúfalec.

    2. Smartass … Nie je tomu tak dávno, čo Frindt v ranných správach hlásil, že netečie k nám ropa lebo Rusi odmietli Ukrajine zaplatiť za tranzit… a podobných sragor tam odzneje viac ako dosť…. problém je, že ty a tebe podobní neviete akceptovať, ak má niekto iný pohľad na tento konflikt a uchyľujete sa k osočovaniu či urážkam… kto si ty, že si myslíš, že iba ty máš pravdu a máš ešte potrebu ju druhým agresívne vnucovať? Mne sa tiež nepáči čo stvára rtvs a to platím koncesionárske poplatky vyše 20 rokov, takisto aj odvody a dane…. a tým pádom každý platiteľ má právo sa vyjadriť či sa ti to páči alebo nie

    3. Milan: anoooo, lebo ty zjavne niečo vieš o kritickom myslení, lol. 😀 Presne tak aj vyzerajú tvoje komentáre – argument žiadny, iba floskuly prebrané z dezinfo hоvnоmеtоv („cudzí agenti“, „RTVS slúži cudzím záujmom“ a podobné kydy). Fakty prekrúcaš – ako v prípade „riaditeľa RTVS vyberajú aktivisti z NGO“ a podobne. O vyplachovaní lebečnej dutiny vieš iste viac, ako hocikto iný – z prvej ruky. 😀 A strašne si prekrútil ešte jednu vec – nenadávam nikomu so zdravým rozumom a kritickým myslením. Nadávam dezolátom ako ty, ktorí si hovejú vo svojej zadubenosti, nenávisti, komplexoch, paranoji, zvrátenej fašizoidnej ideológii a zlobe ako prasce v hnoji. A ešte šíria ten smrad, kde len môžu.

    4. Viki
      rstv 24 je co? Russia tv 24?
      Ak myslis rtvs 24, co je na nej protislovenske?

      @all
      Ak si chcete len ulavit tak ok. Ak Vam to pomoze, tak preco nie.
      Ak chcete nieco zmenit tak mi svoje nazory (aj s argumentami) poslite do RTVS.
      Nedoporucujem nikomu prestat platit koncesie aj ked sa vam vysielanie nepaci, ale nemusite ho sledovat. To iste mozu ludia povedat o vlade, ze sa im nepaci tak nebudu platit dane, dodrziavat zakony… Kam sa takymito postojmi dostaneme?
      Ak sa Vam nepaci :24 tak ju nesledujte.
      RTVS ma aj dalsie programy snad si tam predsa len nieco zaujimave najdete. Pozerajte to co vas zaujima, nie to co vas irituje.
      Pracujeme na zlepseni spravodajstva, viem ze su tam rezervy. Obcas sa v buducnosti na :24 pozrite, aby ste zhodnotili, ci tam bude pozitivny progres.
      Dakujem vsetkym.
      L.M.

    5. súhlas viki
      usatanistických brigádnikov si nevšímaj

    6. Re: Dumbass
      Reagoval som na Tvoj príspevok „plný argumentov“ – citujem: „Ďalší kremľobot sa ozval.“ Aký protiargumnet by si chcel čítať na svoj arogantný výgrc? Veď Ty ani nevieš čo to argument je.
      Základom kritického myslenia je pluralita názorov, ktorú Ty odmietaš. Myslíš si, že máš patent na rozum, ale iba infantilne opakuješ bezduché frázy z propagandy a snažíš sa urážať každého, kto nie je jednostrannou propagandou „vymletý“ rovnako, ako Ty. Ale prezentuješ tým iba to, že sám si hlupák bez vlastného názoru, ktorého uráža, ak si niekto dovolí mať vlastný názor odlišný od oficiálnej propagandy.
      To heslo o „zadubenosti, nenávisti, komplexoch, paranoji, zvrátenej fašizoidnej ideológii a zlobe“ dokonale sedí na Teba. Ty to však vo svojej zaslepenosti nemôžeš vidieť.

      PS: Kantidátov na riaditeľa vyberal aj zástupca MEMO 98. Čo to je, ak nie NGO financovaná zo zahraničia? Ani len internetovú stránku nemajú v slovenčine. V USA, kde platí zákon FARA, by si sami museli uvádzať označenie „cudzí agent“.
      AJ tu si svojou reakciou dokázal, že nič nevieš. Si len arogantný hlupák, ktorý v diskusii na tejto stránke nemá čo hľadať. K téme diskutovať nevieš (nemáš vlastný názor), iba tu slovne napádaš diskutujúcich a kazíš vecnú diskusiu.

    7. Milan
      cháp to tak že je za to platený – neverím že by bol tak hlúpy a robil to zadarmo

    8. Julo, ja si myslím, že platia obidve alternatívy súčasne 🙂
      Múdry človek by nerobil „prácu“ za „judášsky groš“.

    9. Pelikan: tak poďme bod po bode. 1. Keď sa nejaký redaktor pomýli, je to niečo diametrálne odlišné od úmyselnej puncovanej lži, akých sú plné dezinfo weby a ruSSké štátne médiá, napríklad. Len hľadáš zádrapky, aby si mohol vytvoriť dojem, že „aha, veď všetci klamú!“. To je perfídny pokus o ospravedlnenie klamárov z Kremľa. A tiež toho, že sa tými lžami úmyselne kŕmiš, lebo z nejakého dôvodu chceš vidieť prekrútenú realitu. 2. To si teda pekne vedľa – ja viem akceptovať iný pohľad na čokoľvek. A čo ty, vieš akceptovať jednoduchý fakt, že ten tvoj pohľad môžu iní kritizovať a označiť za hlúpy, ak ho nevieš podoprieť rozumným argumentmi? A ešte ani nerozumieš pojmu „osočovať“, zase iba verklíkuješ niečo, čo si začul niekde v TV bez toho, aby si to vedel použiť v správnom kontexte. 3. Áno, ja si myslím, že mám pravdu. Nie „iba ja“ vo všeobecnosti, ale z nás dvoch a v danej veci iba ja. (Rozpitval som to príliš filozoficky, až sa obávam, že to nepochopíš.) Presne, ako si aj ty myslíš, že máš pravdu, presne ako si to o sebe myslí každý, kto je v nejakom názorovom spore. Alebo ty si myslíš, že nemáš pravdu? A píšeš tu veci, s ktorými vlastne nesúhlasíš? 😀 Aspoň trochu sa zamysli, kým položíš takú infantilnú otázku. A to o „vnucovaní pravdy“ je ešte väčšia blbosť. Tá tvoja „pravda“ je v danom kontexte totiž názor (aj tu máš zmätok v pojmoch) – a ani ten názor sa nedá vnútiť, ani s revolverom pri hlave. To, čo si označil ako „vnucovanie pravdy“ je často celkom normálna diskusia. A práve sila argumentov v diskusii rozhoduje, čije názory majú bližšie k pravde. 4. Samozrejme, že máš právo vyjadriť sa, bez ohľadu na to, či sa mi to páči, alebo nie. Dokonca bez ohľadu na to, či platíš nejaké – hocijaké – poplatky. A veď si to aj práve urobil, nie? Tak kde je problém? 😀 Zase si nerozmýšľal, kým si niečo napísal. A vieš čo? Mne sa to práveže páči, že si sa vyjadril, kráľovsky sa zabávam. A len pre istotu upozorňujem: ja mám zase právo vyjadriť sa ku tvojmu vyjadreniu – či sa ti to páči, alebo nie. 😀

    10. Nechce mi prejsť komentár k nicku Pelikan, asi tu sú nastavené nejaké podivuhodné filtre, alebo čo. Ešte sa k tomu vrátim.
      Julo: chápem, keď si skorumpovaný ako počasie a nekriticky preberáš postoje Kremľa, nedokážeš pochopiť, že niekto iný neberie prachy za svoje presvedčenie.
      Milan: aj teba chápem – ty si hlúpy celkom zadarmo. 😀 K tvojmu ďalšiemu príspevku sa ešte vyjadrím.

    11. Milan: reagoval si na môj príspevok, ktorý sa ťa netýkal. Tváriš sa pritom, že si zabudol na našu predošlú debatu pod iným článkom, kde som použil kopu argumentov – ale čuduj sa svete, ty si si to nevšimol, tváriš sa hlúpo, aby si mi mohol vyčítať, že môj komentár, ktorý – opakujem – SA ŤA NETÝKAL, neobsahoval argumenty (naozaj ich neobsahoval, chcel som len stručne uzemniť iného dezolé). Ale v ďalšej časti svojho príspevku už zrazu vieš, o akých argumentoch som to vravel, že? 😀 Pekne drzé prekrúcanie si predviedol… „Základom kritického myslenia je pluralita názorov“ – teraz si ma fakt rozosmial. Tak po prvé: základ kritického myslenia je schopnosť používať logiku, aby si vedel vyhodnotiť (často protichodné) informácie, po druhé: názor nie je fakt ani expertná znalosť, po tretie: podľa vás dezolátov „pluralita názorov“ je „vyvažovanie“ faktov, ktoré sa vám nepáčia, lživou propagandou. Aby ste si mohli klamať do vrecka, že „praUda“ je niekde uprostred (to „U“ je tam zámerne). Ďalšia blbosť z tvojej strany je, že vraj „odmietam pluralitu názorov“. 😀 Nie, ja len tvrdím, že tvoje názory sú totálne hlúpe. Nezakazujem ti, aby si sa vyjadril. Pluralita názorov je v skutočnosti sloboda slova – a tú máš, veď tu slobodne tliachaš. Aha, rozumiem, tebe vadí, že RTVS a iné médiá netliachajú rovnaké lži – lenže pod slobodu slova spadá aj sloboda nesúhlasiť s niekým a najmä to neznamená povinnosť pre médiá zverejňovať klamstvá, aby sa zavďačili každému, vrátane dezolátov, a to len kvôli zle chápanej „vyváženosti“. Vyváženosť spravodajstva totiž neznamená, že každú pravdu treba vyvážiť lžou. Osobná poznámka: tie tvoje pokusy uraziť ma sú dosť veselé – musel by si mať formát a úroveň, aby sa ti to podarilo. Ale aspoň skús byť nabudúce trochu originálny, lebo papagájuješ nielen blbosti po fašizoidných politikoch, ale už sa opičíš aj po iných diskutujúcich na tomto webe. 😀 A nie, neuráža ma, že si niekto dovolí mať názor odlišný od „oficiálnej propagandy“ a v súlade s fašistickou kremeľskou propagandou, iba to vo mne vyvoláva opovrhnutie voči takým dezolé, ako si ty. A tiež poľutovanie nad tým, že aj takíto jednobunkovci a dvojkrížni kromaňonci majú volebné právo, ergo podiel na riadení štátu. Hoci zväčša nedokážete riadiť ani svoje osobné financie. (Polovicu prelejete dole krkom a druhú polovicu vám vezme exekútor, lebo ste si v minulosti bezhlavo nabrali zbytočné pôžičky – a na vine za vaše zbabrané životy sú samozrejme liberáli, USA, Židia, imigranti, LGBTI, Rómovia, slobodomurári, atď. Ale to už príliš odbočujem.) PS: Písal som ti už, že ak je iba 1 z 15 členov komisie z NGO, tak je debilita tvrdiť, že NGO vyberajú šéfa RTVS. A ty tu znovu trepneš tú istú hlúposť – a potom ešte píš niečo o hlupákoch a že kto tu nevie, čo sú to argumenty! Ani len to nevieš, že parlament sa neriadi odporúčaním poradnej komisie, môže zvoliť aj toho, koho rada neodporúča. Takže aj keby boli v komisii všetci z NGO, aj tak by bolo hlúpe tvoje tvrdenie, že vraj šéfa RTVS vyberajú NGO. Ale mne budeš úplne scestne vyčítať, že nič neviem a že vraj nepíšem k téme. 😀 Čo viac k téme by si ešte chcel? Veď reagujem na tvoje konkrétne vyjadrenia z predošlej debaty, truhlíku! Ďalšia sprostosť je to, že v USA sa musia NGO označovať za „cudzích agentov“ – toto práveže platí v RuSSku! Tak drzo prekrúcať fakty, to chce už inú úroveň drzosti. Normálne sa prekonávaš. Zákon FARA v USA vyžaduje, aby sa ako zahraniční agenti registrovali zástupcovia a úradníci zahraničných vlád a politických strán, ale nie NGO a médiá, ako je to v RuSSku. Takže stále len klameš a klameš… K tomu poslednému odseku tiež len toľko, že zase len klameš a prekrúcaš. Celý si už taký pokrútený, že ti musí byť zo seba na zvracanie. Ale ešte si neodpustím dve veci: 1. Takže ja nemám na tejto stránke čo hľadať, áno? A aj to je súčasťou tej tvojej „plurality názorov“? Dochádza ti už konečne, že ti v skutočnosti nejde o žiadnu pluralitu, iba tým sám pred sebou zakrývaš, že si fašizoidný tajtrlík, ktorý vyžaduje slobodu pre seba a iným ju chce upierať? A ešte si presvedčený, že je to presne naopak, že to vy dezoláti ste utláčaní… Na smiech. 2. Prečítaj si po sebe svoj príspevok a spočítaj nadávky. A potom mi ešte raz zopakuj to, že slovne napádam diskutujúcich. Nech sa znovu zasmejem. Ty si asi fakt úplný pokrytecký ufňukaný retard, keď ma chceš kritizovať za niečo, čo robíš aj ty sám.

  3. Vagovič nemá čo hľadať v RTVS,dúfam že toho akože riaditeľa čoskoro odvolajú,alebo nech láskavo zrušia polatky !!!

    1. Monika
      Tvoj názor Ti neberiem. Nemusíš Vagovica pozerať ak máš výhrady. A kto by mal v RTVS byť podľa Teba?

    2. Zaisto nie klamár Vagovič,čo len prekrúca pravdu a fakty podľa seba a poprosila by som láskavo RTVS ,keď nechcú dávať tlačovky opozície,nech láskavo nedávajú tlačovky koalície čo aj teraz išla, na čele s tým bláznom!!!

    3. Máte pravdu Monika,akurát ide tlačovka SaS na TA 3 a na Rtvs 24 nejde !

    4. monika: kúp si bielu palicu a vodiaceho psa. Pretože :24 dáva aj tlačovky opozície.

    5. mustafa
      Mame tu 3 spravodajske tv stanice. Myslis si, ze by mali vsetky 3 davat kazdu tlacovku? Co ak budu mat dve politicke strany tlacovku v rovnakom case? Ak by sa mali vysielat vsetky tlacovky tak by to politici zneuzivali a tlacovky by boli kazdy den.

    6. Ešte by to chcelo minimálne jednu spravodajskú stanicu,aby bol spokojný každý. 😀 😀

    7. Re: Joko
      Tak potom načo sú tri???
      Ak „spravodajská“ stanica o tlačovej konferencii aspoň neinformuje, tak potom nie je spravodajská.
      Ak sú tlačové konferencie v rovnakom čase, tak predsa existuje možnosť záznamu. Nemusia byť všetky odvysielané v rovnakom čase.
      A ak „tlačovky“ nie sú každý deň, tak načo potrebuje verejnoprávna televízia „spravodajský“ kanál s vysielaním 24 hodín denne???
      Nepriamo si tým len potvrdil, že RTVS túto stanicu vôbec nepotrebuje a jej prevádzkovanie je plytvaním peňazí občanov.

    8. Milan
      Ty nevies preco mame 3 spravodajske kanaly? Ty necitas tunajsie diskusie?
      Ved preto aby sa presadzovala americka propaganda a mainstream!
      Treba mat moznost vyberu ako to mas pri filmovych, dokumentarnych ci detskych programoch. Ked vysielala len TA3 tak boli take iste staznosti na propagandu a tendencnost. Ostatni vysielatelia len vypoculi kritiku divakov a mame dalsie spravodajske programy. RTVS sa navyse zaradila k vacsine verejnopravnych medii v Europe (svete), ktore maju tiez svoj spravodajsky kanal.
      Divak si moze vybrat medzi informacnymi zdrojmi, rozne TV kladu doraz na iny typ informacii, preto je mozne nazerat na jednu vec z roznych uhlov pohladu. Okrem spravodajstva v TV je tu rozhlas a internet, takze spektrum informacii takmer nekonecny.
      Ale ved spravodajstvo nie je len o tlacovkach. Informacie maju mat sirsi zaber, nielen o politike, ale aj o spolocenskom zivote, poradenstvo atd.
      Prekvapuje ma, ze taketo veci treba vysvetlovat, ked taketo informacie spravodajske programy uz vysielaju niekolko rokov (nebudem tu vypisovat nazvy nepolitickych relacii).
      Ak RTVS spravodajsky program nepotrebuje preco ho prevadzkuju verejnopravne TV v ostatnych krajinach, prakticky na celom svete, Rusko a Cinu nevynimajuc. Tie tiez plytvaju prostriedkami? Myslim si, ze tam kde spravodajsky kanal nie je vobec sa jednoduchsie siria nepravdy, hoaxy, dezinformacie.

    9. Milan: „Tak potom načo sú tri???“ Tá istá otázka mi napadla pri pohľade na tvoje tri otázniky. 😀 Ale teraz vážne. Tvoja otázka je irelevantná – komerčné spravodajské TV si asi myslia, že sa uživia – a je to výlučne ich vec. Potreba verejnoprávnej spravodajskej TV by mohla byť dobrá téma na diskusiu – ale s niekým, kto vie diskutovať vecne. A ty to nie si, sorry. Z plačoviek stačí priniesť report a zostrih dôležitých vyjadrení (aj s kontextom, samozrejme) – čo spravodajstvo každej TV u nás aj robí. A zvyšok tvojho komentára je celý založený na chybnom predpoklade, že plačovky politikov sú jediný (alebo aspoň najdôležitejší) žáner spravodajstva. No nie sú – a tým tvoj záver o (ne)potrebnosti :24 ide úplne mimo akékoľvek rácio.

  4. Machaj so skupinou bláznov zdecimuju RTVS. Treba ich čím skôr odvolať

    1. Bez ohľadu na to, kto by šéfoval RTVS, musel by decimovať tiež. Rezník zaťal sekeru, mal veľké oči a spustil nové okruhy bez finančného krytia – spoliehal sa, že mu churál dodatočne niečo schváli. Nevyšlo. A teraz bude zlý Machaj, že musí šetriť, kde sa len dá.

    2. Re: Mach Aj
      Machaj práve že nešetrí tam, „kde sa dá“. Keby chcel šetriť efektívne, tak by zrušil úplne zbytočnú RTVS 24. Je vidieť aj z ďalších reakcií tu, že táto jednostranná ideologická propaganda „nezabrala“ a väčšinu ľudí vôbec nezaujíma.
      A tiež by neťahal by do vysielania „Havrana 2“ menom Vagovič.

    3. Milan: sledovanosť Trojky sa pohybovala na úrovni 0,5-0,7%. :24 má sledovanosť typicky medzi 1,5-2,5%. Zdroj: PMT/Kantar media. Takže sa mýliš – Machaj šetrí efektívne, ruší to, čo bude najmenej chýbať. Ak chceš odvodzovať štatistiky o tom, čo zaujíma väčšinu ľudí len z tej okolnosti, že ste sa tu zišli štyria-piati dezoláti v jednej diskusii, tak musíš byť strašne zúfalý. A ak si myslíš, že sa RTVS musí riadiť želaniami vašej hŕstky uvrieskaných paviánov hnedých, tak si na smiech. A ak chceš vidieť, čo je to tá tvoja „jednostranná ideologická propaganda“, zapni si Rossiju 24.

  5. Tak to je doslova šokantné. Bude mi chýbať. :‘-( Kým sa relácie, filmy, inscenácie a seriály nečakali opakovať, sledoval som Trojku aspoň raz denne. Občas aj potom, ak som niečo zaujímavé nezachytil pri „premiérovom“ vysielaní. Nikde však nie je žiadna zmienka, prečo vlastne končí?? Veď mala mať lacnú réžiu, keďže nemusela nič nakupovať, iba vysielať svoj vlastný archív, teda 0 €. Urobila síce hlúposť, keď začala kupovať české seriály, ale ani toto ju predsa nemoholo zruinovať natoľko, aby ukončila vysielanie. Či? Alebo kde bol vlastne problém? Dúfam, že čoskoro bude nejaká náhrada, privítal by som retro zahraničné seriály, ktoré kedysi STV-čka vysielala a teraz sa po nich zľahla zem. Nech sa dabing na policiach nesuší nadarmo.

    1. Bobrik
      Dôvody pre ktoré Trojka končí sú známe, dokonca boli uverejnené aj na tomto webe. Stačí hľadať.
      Ak si myslíš, že ten program stal 0€ tak sa mýliš. Spomedzi všetkých okruhov stal asi najmenej s tým možno súhlasiť. Ale ani to nemusi stačiť a možno bude zrušený aj Šport.

    1. Už si umrel? Alebo asi len netušíš, čo táto skratka znamená. Od dezoláta sa to dalo čakať.

    2. Yawn… Zobuď ma, až ti dovezú rozum a budeš mať čo povedať.

  6. TV TROJKA ČT A STV NEKONčIA. Obe trojky sa spoja a od Februara 2023 vznikne Československa televizia 3, kde budu CT a STV spolocne prevadzkovat trojku v oboch štátov ako Československu TV v oboch štátov SR a CR ako jednotne vysielannie.

    1. Spolocny program by mi vobec neprekazal, bohuzial nateraz sa jedna o dezinformaciu.

    2. JOKO nie je to dezinfomacia keďže to uviedli v radii , a či to planju spustiť v r. 2023. od februara je len predpokladom. avšak presný datum spostenia spoločnej TV ešte nikto nevie.

    3. Peter T
      No vidis, v prvom prispevku pises o februari, v druhom uz termin spochybnujes. Zatial nie je nic potvrdene, ziadny termin, len akysi zaujem.
      Dokazem si predstavit spolocny program tvoreny vlastnou produkciou, tym by sa podelili aj o naklady. Len potom by museli obaja riaditelia hladat a najst dalsie uspory nakladov (to je dovod rusenia trojky v oboch statoch). Je tam este vela otvorenych otazok, takze by som dnes bol opatrny tvrdit, ze bude spolocny kanal v dohladnej dobe spusteny.

  7. RTVS a CT to by nebolo dobré vytvoriť spoločnu československu Tv . Po hrdej Revolucii 1989 a rozdelení československa 1993 všetko ostalo v čechách tu neostalo na slovensku nič teda socialistické filmy a serialy , ale aj celkove kultura .
    Slovenská STV a aj Rozhlas mali nakupovať vysielacie práva pre vysielanie alebo aspoň spolupraca medzi CT a RTVS mala existovať od 1993 .
    No dalej ked je už vymyslená Plustelka tak všetky kanály CT by mali vysielať na slovensku v terestrike a kanály RTVS v česku v ich terestrike samozrejme za poplatok .
    Mal by byt zmenený zákon o vysielani verejnopravneho media aby sukromná (e) spoločnosti ako Joj Group neposielali vyzvy do spoločnosti o vypnutí CT Sport . Sukromne media by nemali šprtať do verejnoprávneho media . No mala by byť konkurencia verejnopravne medium a sukromnik .
    Za 3 roky RTVS čo prevádzkovala retro 3 , tak neboli schopný urobiť digitálnu retuš ani digitálnu audioviziu filmov trebarz Dobrodzužstvo pri obžinkoch (rok výroby 1968) alebo ani ženský zákon (rok výroby 1967) čo sa hodia vysielať na RTVS 3 , ale ani nevyrobili nič akurat Klub na 3 .

    1. 1) Tak sme sa nemali rozdeliť.
      2) VP televízie v každom štáte si ponechali to, čo (ich právni predchodcovia) vyprodukovali. Nie je v tom žiadna nespravodlivosť, že kvôli tomu v ČR zostalo viac filmov a seriálov. A nezostalo im „všetko“, netreba preháňať.
      3) VP telky štátov EÚ vzájomne spolupracujú v rámci EBU. Ale ani tak nie je a nemôže byť legálne, aby ČT nakupovala športové práva iba pre ČR a vysielala aj v SR. De facto napriek tomu vysiela, lebo nikomu zo zainteresovaných (diváci, operátori, ČT…) tento protiprávny stav ešte donedávna neprekážal – kým sa nezjavila konkurencia (Joj Šport). Ktorej to prekáža.
      4) Tvoja predstava o fungovaní práva a legislatívy je veľmi insitná. A čo ak sa Joj group obráti na zmluvných partnerov ČT, od ktorých ČT nakupuje práva a tí ju požiadajú (najprv slušne a potom prípadne pod hrozbou sankcií), aby sama trvala na vyradení ČT Sport z rastrov slovenských operátorov? Zabrániš im v tom zákonom s extrateritoriálnou platnosťou, aby zahraničné firmy nemohli „šprtať“ do zahraničnej TV, s ktorou majú zmluvu? Asi už aj sám vidíš, že sa to nedá.

Komentáre už nie sú povolené.