Reklama

Televízna Trojka končí, vysielať bude už len pár dní

Televízny program Trojka, ktorý prevádzkuje RTVS, ukončí v budúcom týždni vysielanie.„Dovoľujeme si Vám oznámiť, že televízna programová služba Trojka z portfólia RTVS ukončuje svoje vysielanie k 30. novembru 2022. Obľúbené archívne programy nájdu diváci v budúcnosti vo vysielaní programových služieb Jednotka a Dvojka,” informoval dnes médiá RTVS.
Pokračovanie nižšie:

K zrušeniu Trojky dochádza hlavne z finančných dôvodov. Hlavné piliere financovania telerozhlasu v súčasnosti tvoria koncesionárske poplatky, Zmluva so štátom a príjmy z vysielania reklamy. Podľa vyjadrenia RTVS zo začiatku novembra v súčasnosti prebiehajú rokovania manažmentu RTVS s kľúčovými ministerstvami a je dôležité, aby sa čo najskôr uzatvorili, inak je ohrozené ďalšie fungovanie inštitúcie.

Trojka odštartovala oficiálne 22. decembra 2019. Programovým základom je bohatý televízny archív verejnoprávneho vysielateľa. Stanica vysielala nepretržite do 28. februára 2022, kedy sa RTVS rozhodla spustiť v súvislosti s vyhlásením mimoriadnej situácie na Slovensku, na pozícii Trojky, spravodajský kanál pod názvom RTVS 24. Opätovne bolo vysielanie obnovené 10. júna 2022 a vysielať bude až do 30. novembra 2022.

Po skončení Trojky bude RTVS prevádzkovať štyri televízne programy Jednotka, Dvojka, RTVS 24 a RTVS Šport.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda. No čo už. Lepšie ako prïpadné zvýšenie koncesionàrskych poplatkov.

    1. K zvýšeniu koncesionárskych poplatkov dôjde tak či tak, je to len otázka času. A v tom prípade radšej budem platiť 10€ za 5 televíznych programových služieb ako za 4, resp. možno len 3.

    2. je tu zásadná otázka
      prečo platiť 10€ za nekvalitné služby RTVS ?nech si to platia tí čo ich chcú a ostatní nech platia len za elektriku a nie za zástrčkové výpalné

  2. Chvála Bohu že RTVS trojka končí mne to nevadí dúfam aj skončí RTVS 24

    1. dúfam že skončí aj RTVS šport to mi nebude vadiť – stačí jeden kanál – aj tak to bude nad pomery absurdistanu

  3. Mala by tam pribudnut nova tv stanica Bratislava Live tak ako na Antiku po Bratislava TV a Tv Ružinov je to 3 program.Otazne,len kedy v roku 2023 a či bude platena.

    1. Radšej mohli zrušiť 24 .Aj mne bude chýbať trojka!!

  4. prirodzene ju zrušili, lebo rozpočet je podhodnotený, a v EÚ má väčšina verejnoprávnych tv svoj spravodajský kanál a RTVS sa ho snaží vybudovať pomerne kvalitne podľa ich informácií, programy z trojky by mali byť na dvojka, tá je dosť prázdna, tak isto jednotka občas vysiela dosť braku… osobne poviem, že nedostihneme vo vývoji ČT, tá je v tejto chvíli celá výborná

    1. Ak sa zdvojuje vysielanie Hlavne správy v tom istom čase na :1 aj na :24 prípadne iné relácie načo sú nám potom televízne okruhy? Však ak urobili :24 ako spravodajsko-publicisticky kanál tak nech všetko dajú na 24 čo sa týka spravodajstva a publicistika a jednotku nech nechajú rodine bez správ. Na dvojku dať dokumenty rôzneho charakteru. Problém že oni sú lakomi kúpiť práva ale chce miliónové čísla čo sa týka divákov. A čo sa týka dokumentov tam sa dali použiť aj archív tohto typu. Na trojku mohli dať veci pre deti samozrejme aj s rozprávkami z archívu…len čo keď dnes svet patrí bláznom. Čím vácsi debil tým vyššia funkcia

  5. Po škandále 17. novembra mala Machala letieť z RedTVS treťou kozmickou rýchlosťou ako prvý…

    1. Si priletel práve z Marsu?

      Škandál v RTVS: Kvôli Ficovi končia 4 zamestnanci!:

      https://telkac.zoznam.sk/telkac-magazin/cl/178/9373/skandal-v-rtvs-kvoli-ficovi-koncia-4-zamestnanci

    2. Kvôli Ficovi končia 4 zamestnanci? A čo vlastne urobil ten Fico?

      A prečo vlastne prídu o prácu 4 zamestnanci, ktorí robili len to, čo majú v náplni práce?

    3. Súdruh Pobirmovaný komunista mal už dávno robiť tlačovky z rekreačného zariadenia v Leopoldove alebo Ilave…

    4. veď to, kde je tá chyba? polícia má že vraj rozviazané ruky, prokuratúru vedie lipšic,médiá stoja proti ficovi, matovič dodal milion dôkazov ktorými sa oháňal v opozícii.Majú všetky páky a nič.
      Tak prečo nie je v Leopoldove? Toto by mali na RTVS 24 preberať ale to by museli byť nezávislí a objektívni a nie súčasťou mediálnej mafie.

    5. OIOI: cenzúra!? Toto nie je cenzúra, práve naopak – vysielať 17. novembra prejav komunistu, ktorý si 17. november podľa vlastných slov ani nevšimol, navyše keď ide o politickú reklamu zo straníckeho bašavelu, to je provokácia, drzosť a úbohosť. Dobre, že tí štyria leteli. Btw., je podľa teba cenzúra aj to, že RTVS neodvysielala podobné prejavy papalášov aj z iných strán?!

    6. Súdruh Pobirmovaný komunista a Alipaš(k)a si 17. november ani nem všimli, lebo ftedy kahličkovali…

    7. Pisme vsetci modrym perom ina farba nebude. Propaganda sa nezastavitelne zakorenuje do chabych mozgov individui hltajucich „mienkotvorne“ media. Tak to ma byt tak je to spravne. Dovolte mi odejit.

    8. OIOI: píšeš len nekonkrétne kydy, nič viac. Pýtal som sa, či podľa teba je cenzúra, že niekto letel za hodinový prejav Fica, ale pritom je ok, že žiadna iná strana nedostala možnosť takej propagandy – na to si radšej neodpovedal, zbabelec. Ale nemáš zábrany tu vágne tárať o propagande a používať na obhajobu boľševika bonmoty z filmov, ktoré sa boľševikom vysmievali – ani toto ti nedošlo, lol…

  6. Z finančných dôvodov má končiť aj RTVS Šport. Hlavne, že Dvojka SD zbytočne vysiela a okruhy rozhlasu v DVB-T. To už nevadí. Tá RTVS 24 je nudná. Trošku ožila , keď bol SMER v priamom prenose a už je znovu slnečne nudná. 🙂

    1. ožila aj z Mikuláša, ked rečnil live jamkaty Peťo, všakže…

    2. Máš niekde link na to, kde bolo potvrdené, že končí aj RTVS šport? Alebo je to len špekulovanie, ktoré nie je potvrdené???

    3. Nebudem tu dávať linky ohľadom konca RTVS Šport kvôli reklame. Ale písalo sa to na mediálnych portáloch napr. Mediaboom ešte v lete (snáď to nie je reklama, len, aby bolo vidno, že to nemám z JPP – jedna pani povedala). Dôvod budú financie a riaditeľov majú v RTVS ako maku. Aj koncesionárske poplatky a príjem z reklamy im je málo. Výškovú budovu predali. 🙂

    4. Zákazník: Machaj sa mal prednedávnom tak vyjadriť teraz neviem či pre aktuality, alebo Denník N .
      Po jeho nástupe a vo výsledkoch po audite jasne vyplynulo že financií je oproti plánovanému rozpočtu na 3 a posledný 4 štvrťrok takmer žiadny a rozpočet sa za 6 mesiacov vyčerpal ☝️ .
      Predchádzajúci generálny riaditeľ Rezník rátal s tým že parlament a min financií buď dofinancuje tento rok a budúci pridá , alebo rovnako ukončí vysielanie 3/šport/24 čím zodpovednosť hodí na neschopnú vládu ☝️.
      Takže tzv vydieranie a Machajovi nezostáva nič iné než rovnako porušiť viaceré okruhy RTVS, čo bude zodpovedať aktuálnej výške rozpočtu – verejnoprávnych poplatkov !!!
      Machaj konečne rieši to čo má a to je vyrovnaný rozpočet RTVS a nie stále dookola vytvárať dlhy ☝️!!!
      Vláda, ak bude chcieť cez ministerstvo kultúry a financií , čo samozrejme dlhodobo odmieta – zmeniť doterajší model financovania, alebo zmeniť zákon povinností RTVS – rozsah poskytovaných služieb.
      Machaj najprv avizoval zrušenie RTVS 3 a ak to nebude dostatočné, tak najprv okresať Šport a nakoniec aj zrušiť RTVS Šport !!! Zároveň posilniť 24-ku novým samostatným pracoviskom+ ľudí samozrejme a to je plánované na spustenie koncom marca 2023 – uvidíme či !
      Posledná informácia hovorí aj o najhoršom scenári a ten je zrušenie aj RTVS:24 , ak stúpnu náklady RTVS vďaka inflácii a drahému chodu – nákladom (energie atď) .
      Machaj má veľký problém pri povinnosti zostaviť rozpočet na rok 2023 a to môže dopadnúť veľmi zle pre diváka

    5. Libor, tak taký „čistý“ riaditeľ RTVS, ktorý zamestná aj svojho transrodového syna tam ešte nebol. To bude transparentné a ľudia ho budú platiť. Zdroj Pluska. 🙂

    6. Kedy za dlhé roky bola RTVS čistá čo sa týkalo zamestnancov – rodinkárstvo atď ??? Nikdy a dlhodobo sa zanedbávalo aj riešenie financovania/ rozpočtu ☝️.
      Podľa mňa sa nedá v krátkom čase dať do poriadku veľa a to vďaka podosadzovaným kostlivcom vo všetkých radách a to dokazuje aj odchod šéfa licenčnej rady (mediálneho regulátora) pri podnetoch na rôzne prešľapy RTVS nevyvodila žiadnu zodpovednosť pre teplé miestečka napríklad známej tváre komunistickej žurnalistiky Gabriela Rothmayerová, či napríklad protežant SNS Pavol Holeštiak, sympatizant Jozefa Tisa, ktorý šíri dezinformácie.
      A to je jeden príklad za všetko čo nebolo riešené nikdy od novembra 1989 ☝️.
      Rovnako Rezník dotiahol za dlhé roky doslova škodnú a naopak slušných zamestnancov doslova vyštval preč !!!
      Ak za pár rokov podarí Machajovi nielen poupratovať, ale hocičo zlepšiť v RTVS, budem len rád a ak nie , tak rozhodne horšie to už nebude než je teraz 😉 !!!

  7. RTVS 3 mala končit až na konci roka 2022 Neviem prečo sa tak ponahlaju.Jedine čomu a komu tu z vas verim je Dalibor a aj to ukazoval pisane v novinach.Takže smola RTVS Sport i RTVS 24 pojdu dalej.Ale maš pravdu je blbost vysielat spravy na programe ked ešte k tomu maju spravodajske tv Ct 24,CNN Prima News,Joj 24,TA3 a k tomu Tv9 ak sa pozrieme na Anglicku,alebo Nemecku Tv Tak maju vlastne Spravodajske kanali a spravy už nevysielaju na zakladnych programoch,to len tu a Ceši 100 rokov za o…a.Mali by to prisposobit JoJ plus,Wau tak isto i JoJ a tak by zväčšila obsah vyselania a ne pol dna na JoJ zabite spravodajstvom ktore beži i na JoJ 24 a RTVS to iste a Ceši tiež.

    1. Idú. Ard tagesschau, ZDF Heute, RTL aktuell, RTL zwei news, pro 7 newstime, kabel 1 news, SAT 1 nachrichten, Vox nachrichten, teda správy idú takmer na každom programe.

  8. Keď tu bol článok o začatí vysielania Trojky, bolo plno komentárov aká je to zbytočnosť. Teraz keď končí tak zasa komentáre ktoré ju chcú. Všetkým nevyhovies.

    1. Podľa PMT/Kantar media mala Trojka sledovanosť dlhodobo nejakých 0,5-0,7%. To je dôvod, prečo končí ako prvá. Máš pravdu, každému nevyhovieš, ale môžeš sa snažiť ‚nevyhovieť‘ čo najmenšej skupine. 🙂

  9. Skoda ake naklady ked vsetko vysielaju zo svojho archivu

  10. Myslím si že tento akože riaditeľ RTVS veľa vody on ani nenamúti,preto sa tam dlho ani nezohreje,lebo okrem rušenia a vyhadzovania,ešte nič nové neukázal. 😛

  11. RTVS 24 treba ZRUŠIŤ ako prvú a nie posilňovať ! Je to tu presne ako za komunizmu len sa vymenili strany. Verejnoprávna TV a jej spravodajstvo by nemalo byť využívané na presadzovanie názorov žiadnych skupín inak sa nebude líšiť od súkromných TV vysielajúcich to, čo im niekto prikáže. Ak chce niekto znižovať počet okruhov tak súhlasím ale chce to zvýšiť kvalitu zostávajúcich kanálov. „Vedomostné“ súťaže napchaté na hlavný okruh ešte k tomu pred správami tú kvalitu neprinášajú.

    1. Máš infantilné predstavy o fungovaní médií. A mýliš sa, vedomostné sútaže kvalitu prinášajú, pretože zvyšujú všeobecný rozhľad.

  12. Nemajú peniaze…ale na takých haj zlov ako je Vagovič peniaze sú

    1. Dvaja dezoláti sa ozvali… Že vás hanba nefackuje!

    2. Kľud degeš…. lebo ti praskne ten vred plný sračiek čo nosíš na krku….

    3. Juraj :⁠,⁠-⁠) všetci sú tu kľudný, až na tvoje duševné výlevy plné popierania komunizmu a dovie akého ešte režimu !!!
      Slovák :⁠-⁠) Budaj či sa ti páči, alebo nie bol tvárou nežnej revolúcie a áno bol aj ŠTB-ák , no povedzte si či nie náhodou aj režim zámerne nevytváral umelú spoluprácu bez vedomia a nakoniec samotný ŠTBák nebol nepriateľ režimu – kotolník☝️.
      Ak , doteraz každý nadáva nie na komunizmus, ale na demokraciu, tak to znamená ,že sa ešte nedokázal vyrovnať zo svojou vlastnou minulosťou a stále v nej žije ;⁠-⁠)

    4. To, že sa Budaj objavil v záznamoch ŠtB ešte neznamená, že bol eštébák. Existovalo totiž viacero úrovní spolupráce a najmä nie každý spolupracoval dobrovoľne. Ale to taký bežný dezolé nepochopí, hlavné je, že si môže kopnúť do niekoho, kto ho vo všetkých smeroch prevyšuje.
      Juraj: to si sa zrejme práve videl v zrkadle. Daj si ten vred liečiť.

    5. Chcem upozornit na jednu vec. Za socializmu ked ste chceli (pravidelne) vycestovat pracovne do zahranicia (hlavne kapitalistickej cudziny) ste sa aj nedobrovolne vacsinou ocitli vo zvazkoch STB. Napr. pracovnici zahranicneho obchodu, sportovci (funkcionari) a pod. Vobec ste nemuseli donasat na kolegov a podobne. Takze bud ste podpisali a mohli ste cestovat a mat sa trosku lepsie ako ostatni co nemali tu moznost. Financne ste pomahali svojej rodine (myslim usetrenymi dietami cez bony nie odmenami od STB).

    6. Smartass ďakujem za poopravenie a nesledoval som či bol, alebo nebol dobrovoľne a vedome ✌️. Máš pravdu že v tom je veľký rozdiel

    7. Libor
      Ak chceš diskutovať, tak sa douč gramatiku, resp. čo je nominatív množného čísla – učia sa to deti na 1. stupni… Budaj bol za komunistov obyčajný darebák a Vagovič je zapredaná novinárska presstitútka… Dag Daniš z Aktualít, ktorého si vážim a ktorého som vždy bral vážne, neodišiel od tých gaunerov ako je Vagovič čo Bárdy len tak…. si natoľko obmedzený, že akonáhle niekto nesúhlasí s tvojím názorom a pohľadom na súčasné politické dianie, tak je každý dezolát, hlupák, nevzdelanec, dezolát… je to naozaj dosť úbohé a trápne

    8. Slovák: áno, presne to si.
      Juraj: nie kvôli iným názorom je niekto dezolát, ale kvôli dezolátskym názorom. Ktoré si práve predviedol, gratulujem! A keď sa chceš niekomu posmievať pre gramatické chyby, tak ich nesmieš robiť ty sám. Len vo svojom poslednom príspevku máš 3 pravopisné chyby, 3 štylistické a 1 preklep. Ale od dezoláta, ktorý nadáva Budajovi do darebákov, hoci mu nesiaha po členky, sa zrejme nedá čakať, že uvidí brvno vo vlastnom oku…

  13. Česká televízia má 5 masívny rozpočet ako nasa RTVS,škoda že trojka končí stále sú tam archívne programy..ktoré sa dajú pozerať na rozdiel od rýchlokvasenych panelákov a telenoviel..a .. ďalšia věc bol názor pána riaditeľa že sa aj obsahovo vyčerpala a socialistické filmy a seriály nemieni ďalej vysielať lebo doba je iná ..čo sa aj prieči dnešnej demokratickej morálke..tak pardon..dnes sa vysielajú somariny.. a nie sú ani nebudú stále peniaze na nové..P.Machaja si vážím keďže pracoval v rozhlase dlhé roky ale toto s a zřejmě prehliadlo v názoroch,čo iné chcú vysielať ak nie staré komunistické kabarety a seriály..tie dnešné nebudú mať pozerátelnost..aspoň nie dlhodobo..a tie staré budú vysielať ďalších 20 rokov..na jednotke či dvojke určite nie všetko keďže sa vyčerpala tá stará programová štruktúra?? Nedivím sa že ľudia budú hľadať možnosti inej formy netlix,HBO Max, Disney,voyo…ďalšie uricte ešte pribudnú .preto sa prosím nad tým celým zamyslíte.. ešteže nechajú dvojku..keďže RTVS je platená z našich daní a poplatkov má sa vysielať nasa kultúra na rozdiel od komerčných televízií..Markíza a joj..a pod.dezim palce novému riaditeľovi,a dúfam že tých starších slovenských a českých filmov bude čo najviac..a malá poznámka nech sa zruší RTV 24 ,a ani šport netreba..kto chce šport nech si ho platí..sportu poníka dosť aj Digi TV,Sky link..
    Veľa zdaru..Janko

  14. pri takej bohatej diskusii je možné podebatovať o ideálnej programovej štruktúre Jednotky a Dvojky a verím, že tu bude 1000 rôznych názorov, skúsi niekto ???

    1. Dúfam, že si to myslel ironicky, lebo >80% takej diskusie by boli mentálne exkrementy slaboduchých. 🙂

  15. S názorom, že šport má byť na platených súkromných kanáloch zásadne nesúhlasím! To neplatíme dosť? Už nepozerám Ligu majstrov, Vlhovú na Eurošporte alebo ČT, teraz v Čechách MS CT nevysiela všetky zápasy, naša slabá liga na Dajto, hokejové zápasy… Šport a kultúra by mali byť dostupné. Čo teda majú koncesionári dostať za svoje peniaze? Propagandu aktuálne vládnucej elity? Alebo má verejnoprávna TV slúžiť na vyhlasovanie prírodných alebo iných katastrof?
    Neverím, že nie sú ľudia schopní nastaviť správnu skladbu programov pre dva okruhy. Ak uprednostnia kvalitné programy pred plytkosťou a povrchnosťou určite sa to podarí. Treba ľudí opäť donútiť kriticky myslieť a nie iba prehltnúť jednoduchý rýchlokvas.

    1. S Eurosport aj zadarmo. Pri vystačení so SD kvalitou.
      12226 H 27500 3/4

    2. Rado: zo športu by mala RTVS vysielať iba podujatia celospoločenského významu, t.j. s našou reprezentáciou – napríklad MS v hokeji, Vlhovú a pod. MS vo futbale tiež iba ak na ne postúpi naša reprezentácia. Liga majstrov či iné ligy tam nemajú čo hľadať, to nech si zaplatí kto chce u komerčných poskytovateľov. A na to, čo RTVS má zo športu vysielať, netreba špecializovaný športový kanál, pretože by bol 90-95% času nevyužitý. A nie, na 5 okruhov vrátane športu neplatíme dosť, keď sa už pýtaš. A zaujímalo by ma, čo si predstavuješ pod pojmom ‚kvalitné programy‘, lebo na toto má každý iný názor.

    3. Ad Smartass
      Ok o Ligu Majstrov mi až tak nešlo. Hlavne som myslel Vlhovú a rovnako už bola aj hokejová reprezentácia mimo. Nikde som nepísal, že sportový kanál musí zostať.

    4. Rado
      Ako chces dosiahnut aby RTVS vysielala Vlhovu ked o prava prejavila zaujem aj sukromna TV, ktora vlastnikovi prav ponukla viac penazi?
      Do akej miery by si sa chcel ako riaditel RTVS pretahovat o prava so sukromnou TV? O financnych zdrojoch a poslani verejnopravnej TV sa tu snad nemusime bavit v porovnani so sukromnou TV.

    5. Joko: presne tak, trafil si pointu – v skratke: vysielacie práva na športové podujatia sú drahé, ceny ešte zvyšuje licitácia medzi rôznymi vysielateľmi a tie peniaze potom budú zákonite verejnoprávnej TV chýbať inde.

  16. Mali zrušiť radšej spravodajskú 24rtvs, pretože šíri iba propagandu a nenávisť. Informujte účelovo a neobjektívne. Zrejme tento doslova kanál má štedrého západného sponzora. Jediné čo sa na akože verejnoprávnej televizii dnes dá pozerať je živá panoráma. Trojka bol najlepší projekt a dúfam, že ju nenahradí dajaké LGBTI vysielanie.

    1. Nenahradí ju nijaké LGBTI vysielanie. Trojka skončí a RTVS jednoducho bude mať len 4 programy. Bude o 1 program menej.

    2. Mirec: no jasné, :24 šíri propagandu a nenávisť a je neobjektívna… Pre takých, ako si ty, je zrejme etalónom objektivity Russia today, že? Alebo Slobodný vysierač či podobné dezinfo говнометы… A tú nenávisť si práve predviedol ty sám, ty „LGBTI vysielanie“. 😀

    3. Mirec chcel asi povedať, že spravodajstvo RTVS získava informácie z jedného smeru a nedáva priestor na vyjadrenie iných názorov. Nevysvetľuje historické súvislosti tak, aby si divák mohol urobiť vlastný názor. Nie je to v súčasnosti len bojov na Ukrajine ale aj v otázke vakcinácie, morálnych hodnôt podsúvaných liberálne orientovanom EU atď.
      Je po podobné správanie aké je charakteristické aj pre jedného diskutujúceho….všetci čo majú iný názor sú hlúpi a pod.

    4. Rado: nie, Mirec si chcel len kopnúť do LGBTI a vypustiť sem svoje mentálne zvratky a komplexy. A ty sa k nemu teraz pridávaš a tiež píšeš nezmysly. Spravodajstvo RTVS totiž berie informácie zo serióznych tlačových agentúr celého sveta a dáva priestor na vyjadrenie všetkým zainteresovaným stranám, alebo ich aspoň cituje. A nebuď smiešny s tým „vysvetľovaním historických súvislostí“, aby si „divák mohol urobiť vlastný názor.“ Jednak názor nie je expertná znalosť a veľmi veľká časť názorov je vyložene hlúpych, po druhé názor si každý vytvorí (vytvoril) tak či tak a po tretie obaja dobre vieme, že si to napísal len ako floskulu na zakrytie faktu, že by si chcel v spravodajstve počuť kremeľské lži na spôsob Infovojny, len sa to hanbíš priznať priamo. Tvoje zmienky o vakcinácii a podsúvaní nejakých liberálnych hodnôt to len potvrdzujú. A nie ten je hlúpy, kto má iný názor, ale ten, kto má hlúpe názory. A takých som tu v tejto diskusii bohužiaľ našiel veľmi veľa (niežeby ma to prekvapovalo)…

  17. ked skončí stv 3. mala by na tej istej frekvencii ihned začať vysielať stanica pre deti do 20.00 hod. a od 20.00 hod. stv art tak ako je to v českej televízzi .

    1. Ale Trojka nekončí preto, aby začal vysielať iný program, konci lebo nie sú peniaze, takže bez náhrady.

    2. Veď na Trojku stačí jeden comp, ktorý to odbaví, tak aké náklady. A archív neodvysielali ani zo štvrtiny…

    3. Otras
      Bohuzial si si to pekne zjednodusil. Realita je ina. Ked bude den otvorenych dveri v RTVS tak si tam zajdi a opytaj sa na to povolanych ludi.

  18. RTVS je kapitola sama o sebe. Na jednej strane plačú že nemajú peniaze že treba zvyšovať koncesionárske poplatky. A na druhej rozhadzujú peniaze do vetra financovaním dvoch muxov pre Towertrol a tam vysielajú dvojmo to iste. A konečne by mohli pochopiť že je rok 2022 a vysielať všetko v HD či čakajú kedy budú mať HD prijímače aj bezdomovci.

    1. Treba si uvedomit, že vysielanie mimo verejnoprávny mix v dvb-t bolo zmluvne dohodnuté za iného vedenia. Takže nemožno očakávať rýchle zrušenie takej zmluvy, keďže sú tam sankcie za skoršiu vypoved. Ak by sa to vypovedalo tak bude zasa kritika voči penále ktoré by museli zaplatiť.

  19. Čo tam po trojke… mňa by viac potešilo ak by vzniklo niečo také ako je ivysilani – tam je úplne všetko… dokonca je spustená aplikácia tejto platformy aj na mobilných telefónoch a smart tv…. možno sa niekedy za 10 rokov dočkám :-/

  20. Trojka bola bola veľmi dobrá pre seniorov, spomínali sme si na mladé časy. A kto najviac pozerá televíziu? Seniori. Mladí majú iné záujmy.

    1. Lenže väčšina seniorov nie je odkázaná na dvb-t, platia si balíčky programov, kde majú aj Markízu, šlágre a senzi, možno aj cs film. Takže neboli odkázaní pozerať stv3.

    2. miko
      Situacia s financovanim RTVS je taka, ze je financovana z koncesionarskych poplatkov, trosku z reklamy a sponzoringu a zo ŠR formou zmluvy so statom. Kedze koncesionarske poplatky sa nezvysovali uz vyse 10 rokov (rozhoduju o tom politici) tak je RTVS priputana k politikom (a ich tlakom) prave zmluvou so statom, kedze to financovanie z koncesii nestaci po tolkych rokoch na bezny chod. Ak by sa zaviedol system financovania RTVS autonomny od politickej moci mohlo by to byt lepsie. Napr. nejakou formou valorizacie poplatkov/prijmov naviazanu na inflaciu a pod. Potom by bolo celkom jedno, ci by boli koncesie ale by dostavala nejaky obnos len zo ŠR. Kazda sluzba, ktorej naklady neakcentuju aspon inflaciu stoji za velke H.

  21. treba zrušiť koncesionárske poplatky a financovať RTVS zo štátneho rozpočtu – stačia 2 verejnoprávne programy kedže nie je financií tak treba šetriť

    1. No ale potom nenadavajme, že RTVS je neobjektivna a poplatna vláde, ktorá je práve pri moci. Financovaním len zo ŠR to tak bude. Radšej zvoliť formu financovania, ktorá bude mimo priamy dosah politikov.

    2. Joko: keďže riaditeľa RTVS vyberá nejaká politická garnitúra, financovanie z koncesií nezaručuje politickú nezávislosť tak či tak. Podľa mňa by sa nič nezmenilo, ak by bola RTVS financovaná zo štátneho rozpočtu.

    3. Samozrejme by sa mala nastaviť aj voľba GR tak aby nebol vazalom politikov a nebol závislý aj finančne od nič. Ale myslím si, že Mika nevisel na snurkqch žiadnych politických gatí, hoci ho zvolili politici. Snažil sa byť imúnny voči politickým tlakom.

    4. Joko: áno, ale ako presne by mala potom taká voľba GR vyzerať? Už sa to tu niekde v diskusii riešilo a nedospeli sme k ničomu použiteľnému. 🙂 Ani priama voľba nie je riešenie, keď si zoberieme výsledky väčšiny volieb. A čo sa týka V. Miku, tak ten bol možno imúnny voči politickým tlakom, ale nebol imúnny proti blbosti. Za jeho éry RTVS odvysielala viacero pseudodokumentov, ktoré propagovali hlúposti typu inteligentný dizajn, kreacionizmus a podobne.

    5. Smart
      Vies, tazko je hodnotit prinos riaditela RTVS len na zaklade par programov, ktore sa prave Tebe nepacili – mas na to pravo. Skus si ale zistit, ake investicie Mika dokazal realizovat, dokazal usetrit a zaroven pridat zamestnancom. A co viem, zanechal hospodarenie TV v plusovych cislach. Treba sa spytat napr. zamestnancov RTVS a pozriet rocne uzavierky. A programovo to tiez v tom case nebolo horsie ako pred alebo po nom. Na jednotlive programy mozeme mat kriticky pohlad ale celkovo to bolo, podla mojho nazoru, lepsie. Bolo vidiet, ze mal v tejto branzi nieco za sebou.

    6. Re: miko, mám na to rovnaký názor.
      Re: Smartass, RTVS je spolitizovaná, preto bude lepšie, ak o jej chode budú rozhodovať politici, ktorých si zvolila väčšina občanov Slovenska (dúfam, že nabudúce si zvolia lepšie).
      Dnes o nej rozhodujú nikým nevolení aktivisti z mimovládneho sektora a z ideologických „médií“. Stačí sa pozrieť, kto vyberal kandidátov na riaditeľa RTVS. Zástupcovia mimovládnych organizácií, „novinári“ zo SME a Denníka N, riaditeľ ČT… Preto sa jednostranná ideologická propaganda RTVS nezmení ani po voľbách. RTVS slúži cudzím záujmom, Slováci ju musia len povinne financovať.

    7. Milan
      Nože daj 2-3 mená osôb, ktoré by mohli byť v komisii pre voľbu GR RTVS podľa Teba. To, že je tam GR inej verejnoprávnej tv zo susedného štátu je podľa môjho názoru v poriadku

    8. joko
      dnes je financovaná RTVS s koncesií a je poplatná vláde.
      to je presne to isté prečo sa odsúhlasil zákon na financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu.Argumentovali tým že ked to bude financovať štát(nad 3% ktoré získa strana vo voľbách dostane za každý hlas peniaze od štátu)tak budú nezávislé od oligarchov a pokútneho financovania.A realita?
      Peniaze dostávajú aj od oligarchov aj pokútne aj od štátu.A už to nebude mať kto zmeniť lebo si to sami zrušenie neodhlasujú.Kedysi si straníci financovali svoju stranu z členských alebo z príspevkov dnes im to financujú aj tí čo majú minimálnu mzdu.hnus

    9. Re: Joko
      Kam to mám „dať“? Nauč sa aspoň normálne vyjadrovať. Tá Tvoja hatlanina je úbohá.
      Riaditeľ cudzieho štátu RTVS neplatí, preto sa nemá miešať do výberu jej riaditeľa.
      To isté platí aj o politických mimovládkach platených zo zahraničia. Sú to cudzí agenti, ktorí nereprezentujú názory slovenských občanov.
      Novinári z ideologicky jednostranne zameraných „médií“ sú už len vrcholom arogancie.
      O RTVS by mali rozhodovať tí, ktorí ju platia. Teda VŠETCI občania a mala by byť zabezpečená názorová pluralita. Ak to nie je možné zabezpečiť, treba zrušiť koncesionárske poplatky a klamstvo s „verejnoprávnosťou“. Ja nechcem povinne platiť televíziu, ktorá slúži cudzím záujmom.
      Radšej nech je RTVS štátnou a rozhodujú o nej zástupcovia, ktorých si občania zvolili vo voľbách.

    10. Milan
      Takze skusim jednoduchsie snad to bude zrozumitelnejsie:
      Napis 2-3 mena ludi, ktore by mali byt podla Teba v komisii pre volbu GR RTVS.
      „Riaditeľ cudzieho štátu RTVS neplatí, preto sa nemá miešať do výberu
      jej riaditeľa.“
      Otocim to, kedze nam sem EU dava peniaze (eurofondy) tak ma pravo sa nam tu do toho „miesat“ napr. tymi ich mimovladkami, nie?
      Spat k RTVS.
      Myslim si, ze su staty, kde verejnopravne media funguju lepsie ako u nas (nemyslim tym prave CR) a preto by bolo dobre keby sme mali pri volbe aj takehoto odbornika z „ineho“ sveta.
      To heslo SNS „svoje si nedame cudzie nechceme“ sa po 30-tich rokoch moc neosvedcilo pretoze moc nenapredujeme ako spolocnost pri porovnani s inymi podobnymi statmi. Podla mojho nazoru je vhodne sa inspirovat aj mimo SR, kde su v tejto otazke (verejnopravne media) dalej a nemusime opakovat podobne chyby ako iní pred nami.
      „O RTVS by mali rozhodovať tí, ktorí ju platia.
      Teda VŠETCI občania a mala by byť zabezpečená názorová pluralita.“
      Ako chces toto zabezpecit?
      Raz za 4 roky mame pravo zvolit si parlament potazmo vladu. Pozri kolko stran sa dostava do parlamentu – a to su len strany, ktore dosiahli viac nez 5%. Ludi, ktorí volili mensie strany tak nikto nereprezentuje.
      „Radšej nech je RTVS štátnou a rozhodujú o nej zástupcovia,
      ktorých si občania zvolili vo voľbách.“
      Plati to com pisal vysie. Takze nech RTVS riadi vlada, resp. strany, ktore ju tvoria? Ale tie strany volilo mozno 30-35% ludi – ti maju pravo zvolit riaditela RTVS? Co ta ostatna vacsina?
      Myslis, ze ak by to tak bolo, ze by bolo spravodajstvo vyvazenejsie, pluralitnejsie, programy zaujimavejsie?
      Dovolim si s Tvojim nazorom nesuhlasit , co neznamena, ze so situaciou ktora tu je suhlasim. Som ale presvedceny, ze Tvoje „riesenia“ tuto sitauciu nevyriesia, ani ju nezlepsia, prave naopak.
      Vychadza mi z toho, ze si nezazil socializmus ani meciarizmus… Zazivas realitu vsednych dni – vymyvanie mozgov, dezole scenu, trollov a tento mix je Ti servirovany anonymnym svetom internetu.
      Prosim neber to ako urazku, len som vyjadril svoj nazor. Staci, ked sa nad inym nazorom len zamyslis, nemusis ho velebit ani zatracovat. Staci len premyslat, pokial mozno bez predsudkov.

    11. Joko: veď toto Mikovi neberiem, že za jeho vedenia hospodárila RTVS dobre, za to klobúk dole. Aj za odolnosť voči politickým tlakom. Ale čo sa spomínaných programov týka, tu nejde o to, komu sa čo páči – proti gustu žiaden dišputát. Ale niečo celkom iné je šarlatánstvo a pavedecké bludy vo vysielaní. Našťastie, týchto programov nebolo veľa a nevidím v tom zámer vedenia, takže vo všeobecnosti tiež hodnotím Mikovo pôsobenie v RTVS kladne. Akurát tie nešťastné pseudodokumenty si mal ustrážiť, to je celé.

    12. Milan: „RTVS je spolitizovaná, preto bude lepšie, ak o jej chode budú rozhodovať politici…“ – no veď z toho, čo som vyššie písal, hádam jasne vyplýva, že iné varianty momentálne ani nepovažujem za dosť dobre realizovateľné. To o aktivistoch z „mimovládneho sektora“ je kolosálny nezmysel, sorry. Ako asi môžu nejakí aktivisti z NGO rozhodovať o RTVS, keď jej riaditeľa volí parlament?! Navyše ani kandidátov nemenujú, to je ďalší blud, tí kandidujú takpovediac na ‚vlastné triko‘. Neviem, kam na také výmysly chodíš, že nejakí aktivisti z NGO „vyberajú“ riaditeľa RTVS. A ak si tým myslel odporúčanie poradnej komisie, tak v nej bol po prvé len 1 zástupca NGO z 15 členov – zvyšní členovia boli zo štátnych inštitúcií, profesných organizácií, akademickej obce, RVR, SAV, predseda výboru NRSR, atď., dokonca jeden bol z KBS. Po druhé, parlament môže odporúčanie takej komisie ignorovať – a aj ho napoly ignoroval, lebo do finále sa dostal aj Rezník, ktorého komisia neodporúčala. Takže šíriš bludy o niečom, čomu ani nerozumieš. Alebo aj vtedy riadili RTVS nejakí aktivisti (bububu!), keď RTVS robila za predošlej vlády nechutnú reklamu JUDr. Exkapitánovi? Alebo keď pred pár dňami zbabelo zrušila dúhové logo, ktoré na malú chvíľku nasadila na pamiatku obetí teroristického útoku na Zámockej? Nejako to nesedí, nemyslíš? „Jednostranná ideologická propaganda RTVS…“, „RTVS slúži cudzím záujmom…“ – to sú smiešne dezolátske hlúposti, ako vystrihnuté z facebookových statusov neonazi scény. Predpokladám, že pre teba je „jednostranná ideologická propaganda“ všetko, čo odporuje sprostým klamstvám z Kremľa, či? A je to práveže tvoja hatlanina, ktorá je tu úbohá – Joko píše zrozumiteľne, to ty používaš nezmyselné patvary, ako napr. „riaditeľ cudzieho štátu“. 😀 Tie ďalšie sa mi ani nechce vypisovať. „Sú to cudzí agenti…“ – tak som sa nemýlil, toto je terminológia RuSSkej špinavej totalitnej propagandy. Ono v dotknutom prípade išlo o profesionála zo zahraničia, na čom nie je nič zlé. Ale keď má niekto plnú hlavu paranoidného nacionalizmu, tak to samozrejme nedokáže spracovať, všade bude vidieť „agentov“, zbytočne budem niečo vysvetľovať. „…ktorí nereprezentujú názory slovenských občanov…“ – skús občas najprv myslieť a až potom písať, ok? Názory slovenských občanov nereprezentuje nikto, pretože 100 slovenských občanov má na jednu vec 101 názorov. 😀 Je to niečo iné, ako keď trebárs percentá politickej strany reprezentujú VOĽBU istej časti občanov (a nie názory celku). „O RTVS by mali rozhodovať (…) VŠETCI občania…“ – myslíš tým priamu voľbu gen. riaditeľa? To by odporovalo tomu, čo si napísal na začiatku svojho prvého komentára, takže sa rozhodni, čo vlastne chceš. Alebo tým myslíš nejakú utopickú formu „priamej demokracie“? To nebude fungovať, už nie sme antický mestský štát – a ani tam to nefungovalo lepšie, ako zastupiteľské modely. A názorová pluralita JE v RTVS zabezpečená – priestor dostávajú zástupcovia všetkých relevantných politických strán, citujú sa vyjadrenia Bieleho domu aj Kremľa, atď., atď. To, že sa do vysielania nepúšťajú vyložené klamstvá, nie je v rozpore s pluralitou. Spravodajstvo má byť totiž založené na faktoch, nemá miešať fakty s nezmyslami a nútiť diváka tipovať ako v lotérii, čo je fakt a čo lož.

  22. No veď včera 24.11 okolo 15.00 už dávali na hlavnej jednotke reprízu Brichtovej z roku pána 2013… dovidopo

  23. Ja len toľko k Rtvs a čo sa teraz tam deje,človek čakal lepšie a príde ešte oveľa horšie.

    1. Tak povedz ty niečo múdre. Lebo toto tvoje vyjadrenie tiež za nič nestálo.

Komentáre už nie sú povolené.