Reklama

Poľská verejnoprávna TV obnoví vysielanie programu TVP 4K, k dispozícii bude zadarmo v DVB-T2

Poľský verejnoprávny vysielateľ (TVP) obnoví v tomto týždni vysielanie programu TVP 4K. Ako už názov napovedá, pôjde o program vysielaný v 4K kvalite (UHD). Vo vysielaní ponúkne všetky prenosy z MS vo futbale. Štart je naplánovaný na nedeľu 20. novembra o 15:00 hod.. Naposledy bola stanica dostupná divákom v roku 2021 počas ME vo futbale.
Pokračovanie nižšie:

Telewizja Polska je lídrom v distribúcii televízneho signálu v najvyššom rozlíšení. Opätovné spustenie kanálu TVP 4K je odpoveď na očakávania futbalových fanúšikov v celom Poľsku. Všetky prenosy zo zápasov v MS v Katare budú vysielané v UHD kvalite, vďaka tomu fanúšikovia futbalu – podobne ako v prípade MS v Rusku 2018 či Euro 2020 – budú môcť pocítiť výnimočnú atmosféru tohto futbalového sviatku,“ hovorí Marcin Klepacki, riaditeľ distribúcie TVP.

Testovacie vysielanie TVP 4K sa objavilo už dnes v tamojšom DVB-T2 multiplexe 5. Z kapacitných dôvodov však museli tento multiplex opustiť programy TVP 1 HD, TVP 2 HD a TVP Info HD, ktoré sú aj naďalej šírené v DVB-T multiplexe 1. Aktuálne je tak súčasťou celoplošného DVB-T2 multiplexu 5 celkovo 7 televíznych staníc (TVP Polonia HD, TVP 4K, TVP Nauka HD, TVP World HD, TVP Rozrywka HD, TVP Dokument HD a TVP Go ). Všetky sú šírené nekódovane a už v novom kodeku HEVC.

Televízny program program TVP 4K máme k dispozícii. Nájsť ho môžete v sekcii TV Program. Pokiaľ by ste hľadali prehľad prenosov z MS vo futbale, dostupné budú na špeciálnej stránke Futbal v TV naživo.

Zoznam vysielačov, z ktorých je možné naladiť TVP 4K, je dostupný v sekcii Vysielače. Niektoré vysielače majú presah aj na Slovensko. Program tak budú môcť sledovať aj vybraní slovenskí diváci. Potrebné je samozrejme už zariadenia s podporou príjmu programov v UHD kvalite.

Okrem terestriálnych vysielačov budú šíriť TVP 4K tiež vybraní kábloví a satelitní operátori ako Canal+, Skupina Vectra (Vectra, Multimedia Polska, SGT, Evio, Elsat), Orange, Toya, Inea, T-Mobile, Avios, Promax, JMDI, Telpol, Telewizja Kablowa Chopin a mnoho ďalších.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

Komentáre už nie sú povolené.