Reklama

JOJ Šport v HD kvalite už aj pre klientov satelitných služieb freeSAT, Magio Sat aj DIGI TV

Luxemburský operátor M7 Group dnes preklopil slovenský športový kanál JOJ Šport, na družici Thor 7 (0,8°W), z SD na HD. Klienti satelitných služieb freeSAT, Magio Sat a DIGI TV môžu tak prijímať slovenský športový kanál JOJ Šport už v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:

JOJ Šport spustil svoje vysielanie 6. októbra 2021. Stanica vysiela najmä domáce a zahraničné športové súťaže v ktorých pôsobia slovenskí športovci. Predplatitelia služby freeSAT, ktorí ešte prijímajú programy z pozície 0,8 °W, nájdu HD verziu JOJ Šport na pozícii číslo 71, užívatelia Magio Sat na pozícii číslo 72 a DIGI TV 43.

Okrem obrazového rozlíšenia sa technické parametre programu nemenili. Klienti, ktorí využívajú CA moduly a mali už naladenú SD verziu, preto nemusia prelaďovať.

Technické parametre pre príjem JOJ Šport HD:
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12284 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: JOJ Sport HD alebo JOJ Sport HD (SVT)
Provider: M7
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 0B02 (Conax), 0653 (Irdeto) alebo 1882 (Nagravision), 1886 (Nagravision), 0B1C (Conax)

PIDy:
Video PID: 2401
Audio PID: 2411
Audio stopy: 2411 slo (MPEG), 2412 qaa (MPEG)
PCR PID: 2401
PMT PID: 4000
TSID: 0714
0NID: 1536
SID: 31431
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. „dnes preklopil slovenský športový kanál JOJ Šport, na družici Thor 7 (0,8°W), z SD na HD“
    Čo to znamená presnejšie? Vari nezvíšili iba rozlíšenie pôvodného konvertovaním? Tým sa kvalita obrazu veľmi nezlepší, mali by vysielať native HD kvalitu a nie konvertovaný obraz.

  2. Nedristaj, pretoze kvalita obrazu je rozhodne vyssia pri JOJ sport HD /0,8W/ ako pri JOJ sport SD /0,8W/. Okometricky vidiet podstatny rozdiel a zlepsenie na vacsich uhloprieckach LED TV ako na telkach malych s uhloprieckou mensou ako 42″ alebo plazmach TV…

    1. Komanc, čo znamená „nedristaj“? A kto si ty, aby si tak písal niekomu?
      Áno, je viditeľne lepší obraz, len ja nepozerám JOJ šport.
      Moja otázka sa týkala slovu v článku „preklopil“. To by mohol autor vysvetliť, pretože podľa mňa z pôvodného textu mi vyplýva, že z SD spravili HD. To sa ako dá spraviť?
      Ak sme u kvality, tak RTVS, čo vysiela v údajnej HD kvalite by mohol zlepšiť kvalitu obrazu, lebo na mojom 50 palcovom TV to vyzerá ako medzi HD a SD. Súkromné slovenské ako aj všetky české HD stanice majú oveľa lepší obraz.

    2. Divák: „HD zo SD“ sa spraviť dá, hovorí sa tomu upscaling. Samozrejme, že to nebude skutočné HD rozlíšenie, ale trochu to dokáže vylepšiť SD obraz na HD obrazovke. Túto funkciu inak majú aj prakticky všetky dnešné TV a prijímače – aj keď niekedy je jej implementácia dosť žalostná. A čo sa týka výrazu „preklopiť do HD“, tak väčšinou to znamená, že operátor berie už skutočný HD signál od vysielateľa a nejedná sa teda o upscaling z SD.

Komentáre už nie sú povolené.