Reklama

DVB-T2 platforma Simpli TV upravila ponuku

Rakúska terestriálna platforma Simpli TV, ktorá využíva pre šírenie programov päť celoplošných a jeden regionálny multiplex, upravila v novembri svoju programovú ponuku. Z DVB-T2 multiplexu F bol vyradený hudobný kanál Deluxe Music a v regionálnom multiplexe C, ktorý je dostupný iba v niektorých vybraných mestách, skončila Hope TV.
Pokračovanie nižšie:


Po vyradení Deluxe Music sa v multiplexe F neobjavila zatiaľ žiadna novinka. Náhradou za Hope TV, v multiplexe C, je TVP World.

Simpli TV šíri takmer všetky programy v kóde. Výnimkou sú iba verejnoprávne stanice ORF (SD/MPEG-4), komerčná ATV 2 (SD/MPEG-4) a rozhlasové stanice Hitradio Ö3, Radio Maria, Radio Österreich 1, radio FM4 a Ö3-Visual-Radio. Pre zabezpečenie obsahu využíva platforma bezkartový kódovací systém Irdeto (CAID: 069C). Po kúpe a registrácii zariadenia získajú klienti automaticky základný balík bez ďalších poplatkov s možnosťou predplatenia si rozšíreného balíka staníc.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Plustelka štandard nejdu programi severka,romana nedajú sa nahradiť napr . markíza krimi Prima max

    1. Severka a Romana neboli nikdy v Plustelke. Aby si bol v obraze: https://www.satelitnatv.sk/2022/10/tri-slovenske-televizie-ukoncili-sirenie-v-dvb-t/

  2. Neviem Co sa stalo visielacom mattersburg heuberg ale tak slabo ide ze vipadává signál nedávno som mal na max vsetki muxi

    1. A este k tomu ti vypadol aj ypsilon na klavesnici :))

  3. Takto nejako sa má robiť DVB-T/T2:
    základ bez mesačných poplatkov, ale vďaka kódovaniu celkom presný počet divákov,
    plná ponuka s kapacitou 6 multiplexov, robustnejšia modulácia 64-QAM,

    1. Aj 256QAM je v pohode. Mierne zmenšenie pokrytia sa dá kompenzovať zvýšením ERP.

    2. Zvýšenie ERP ? Ak si na nezmyselnej (vysokej) kóte, tak si koleduješ o medzinárodný problém. Ale hlavne, pri takom počasí, ako je posledné dva týžne, si rozhasíš SFN a si tam, kde je teraz CZ mux 21.

    3. Tiež divák: no samozrejme, na lakocinkách typu Kráľova hoľa nemá zvýšenie ERP zmysel. Ale mnoho ďalších vysielačov nejde na plný výkon podľa toho, čo majú v prevádzkovom povolení, takže žiaden medzinárodný problém. Navyše to zvýšenie ERP na kompenzáciu straty pokrytia pri 256QAM nemusí byť veľké, skôr bude dosť zanedbateľné. A podľa toho, čo viem, tak problém so SFN v ČR je nekvalita tunerov (vrátane tých v drahých 4K TV), ktoré nezvládajú silné pre-echo, pretože tamojšie SFN spĺňajú všetky technické požiadavky.

    4. Jesse J
      Nemáš celkom pravdu. Problém je ten, že pri tak veľkej SFN sieti pre CT mux prekračuješ vzdialenosti vysielačov pri danej modulacii a GI. Až po nasadení tohoto nezmyslu zistili, že nemôžu túto vzdialenosť teoreticky merať len medzi najbližšími vysielacmi. Pri zlepsenych Meteo podmienkach sa na určitých dosť rozsiahlych územiach objavujú signály zo vzdialenejších vysielačov, ktoré už sú mimo rozsah SFN. Bohužiaľ toto sa nestáva len výnimočne pár dní v roku ale deje sa to skoro 100 dní v roku. Dokonca sú územia, kde sa dá pri bežných podmienkach prijímať vysielač mimo požadovanej vzdialenosti SFN, teda je tam pre-echo za hranicou GI. A tam je často problém odtienit tento rusiaci signál od užitočného z najbližšieho vysielača v rámci SFN. Paradoxne ČT týmto spôsobom núti časť ľudí (koncesionarov) odísť z pozemného vysielania k iným formám sledovania tv. Je trestuhodné, že už niekoľko rokov s tým nič nerobia, lebo tento problém nastal hneď ako sa prešlo na dvb-t 2 a tak veľkú SFN sieť.

    5. Igor máš tam chybičku – to o čom píšeš je obyčajné ECHO, pre-echo je trochu iný jav.

    6. Stále je k dispozícii karta ČT. Tá je zadarmo, teda neplatia sa mesačné poplatky. Samozrejme jednorazový poplatok tam je. To ale nie je až taký problém. Horšie je to u Nova a Prima, ale tie si výberom poplatkov od operátorov za to môžu sami. Keby nepýtali poplatky a zaviedli prípadne vlastné karty, ako to kedysi mala Prima, tak by aj tieto išli zadarmo. Ak by ale komerčné TV v Čechách mohli, tak najradšej by zaviedli poplatky aj v DVB-T, ako Markíza na Slovensku.

    7. Igor: to, čo píšeš, znie logicky a tiež som si to pôvodne myslel. Ale potom som natrafil na jeden rozsiahly článok (tuším na lupa.cz, nie som si istý), ktorý obsahoval aj merania profesionálnym prístrojom a testy s rôznymi prijímačmi a z neho vyplynulo, že problémy nemajú úplne všetky prijímače – napr. STB Technics pracovali spoľahlivo za každých okolností. A tie tunery, ktoré problémy mali, ich mali aj bez rušivých signálov mimo ochranného intervalu – pokiaľ v rámci GI existovalo dostatočne silné pre-echo, čo je v českých SFN častý jav. A to, o čom píšeš Ty, t.j. silné post-echo mimo GI, môže situáciu zhoršovať, ale jednak to zrejme nebude hlavná príčina (vo väčšine lokalít) a po druhé, podľa informácií z iných zdrojov silno pochybujem, že sa taká situácia vyskytuje až 100 dní v roku. To by navyše nastolilo otázku, na ktorých miestach sa táto situácia vyskytuje 100 dní v roku, ale nechcem to ešte viac rozpitvávať.

    8. Jessie J
      Ten problém že na anténu príde aj signál z ďalekého vysielača, ktorý je už mimo ochranný interval sa deje pravidelne keď je inverzia, najmä na jeseň a na jar. S týmto javom si myslím neporadí ani Technisat, proste je to fyzika a zákonitosti nepustia.
      Iná vec sú prípady smejdovych tunerov , ktoré nedokážu spracovať signály z viac vysielačov aj pri dodržaní GI. O tom sa samozrejme nebavíme. O echu z dôvodu viacerých vysielačov z toho jeden už mimo GI by vedeli potvrdiť antenari z ČR, a ako je ťažké (niekedy až nemožné) to odstrániť.

Komentáre už nie sú povolené.