Reklama

Dokumentárne programy v novembri nekódovane v slovenskom aj maďarskom DVB-T a DVB-T2

Počas novembra pripravil operátor Towercom pre všetkých divákov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény, dve ochutnávky. Od 2. do 15. novembra bude šírený nekódovane program Viasat Nature a následne od 15. do 30. novembra Viasat History. Oba programy sú šírené v rámci 4. celoplošného DVB-T2 multiplexu v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4).
Pokračovanie nižšie:

Po ukončení ochutnávky budú programy zakódované systémami Irdeto a CryptoGuard. Prístup k ním tak budú mať aj naďalej iba predplatitelia terestriálnej platformy Plustelka s aktivovaným balíčkom Plustelka Štandard.

Ochutnávku dokumentárneho programu z dielne Viasat World pripravila pre divákov aj maďarská platforma MinDig TV Extra, obdoba Plustelky. Z maďarských DVB-T vysielačov bude preto šírený v najbližších týždňoch program Viasat Explore. Vysielanie stanice je dostupné od dnešného dňa na špeciálnej promo pozícii v DVB-T multiplexe B, kde bol v októbri šírený nekódovane program National Geographic. Jedná sa o zaujímavú ochutnávku, vzhľadom na to, že Viasat Explore nie je štandardne súčasťou ponuky MinDig TV Extra. V rámci promo vysielania je stanica dostupná v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Pripojené sú dve audio stopy – maďarská a anglická.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2 môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V KE na K34 (GeCom) aktuálne aj JOJKO a RIK voľne. Obe sú cez DVB-T2 vysielané v kodeku HEVC

    1. Ale figu deravú opakujú – je to akcia Viasatu, takže sa týka rôznych operátorov.

    1. Hádam „v decembri“, nie „decembri“. A vôbec, čo je to za stupídnu módu, to vynechávanie predložky „v“ v lokále?!

    2. To robia Maďari, že vynechávajú predložky alebo zámená napr.: Už tešíme…

    3. Signal: to nebude tým, Maďari vynechávajú najmä zvratné zámená a robia to takým špecifickým spôsobom, že človek hneď spozná, že ide o Maďara. To vynechávanie „v“ majú na svedomí práveže Slováci a je to záležitosť posledných cca. 2-3 rokov. Je to buď nejaká čudná móda, alebo nám mládež blbne čoraz viac.

    4. Pred pár rokmi bola čudná móda vyplazovať na fotkách jazyky ako kravy a dávať si graficky na fotky prilepené uši, nosy a okuliare – vyzeralo to otrasne…

  2. Ab com Topoľčany že vraj majú primace ktoré rozhodujú layer2 na skylinku???

Komentáre už nie sú povolené.