Reklama

V Maďarsku majú po dlhšej dobe opäť ochutnávku plateného programu v DVB-T

Po niekoľkých mesiacoch majú v susednom Maďarsku, v terestriálnom vysielaní, opäť ochutnávku vybraného plateného programu z ponuky MinDig TV Extra. Od 1. do 31. októbra môžu preto všetci diváci prijímať nekódovane dokumentárny kanál National Geographic v štandardnom rozlíšení.
Pokračovanie nižšie:

Nekódovane vysielanie National Geographic je k dispozícii pre všetkých divákov v celoplošnom multiplexe B, ktorý ešte využíva štandard DVB-T. Navyše je stanica šírená v staršom kodeku H.264. Štandardne je pritom National Geographic kódovaný systémami Conax a súčasťou DVB-T2 multiplexu C, kde vysiela aj teraz v kodeku HEVC. Novú pozíciu v multiplexe B pripravil operátor preto, aby mohli ochutnávku sledovať aj diváci, ktorí ešte nevlastnia zariadenie s podporou DVB-T2 a kodeku HEVC.

Počas písania tejto správy bolo vysielanie National Geographic šírené v kompresnom formáte H.264 s rozlíšením 720×576 px. Na výber majú diváci dve audio stopy: maďarskú a anglickú. Obe sú v kompresnom formáte AAC-HE. Vzhľadom k tomu, že signál z maďarských celoplošných vysielačov má dosah aj na Slovensko, môžu program prijímať aj diváci na našom území, hlavne tí, ktorí bývajú v blízkosti hraníc s Maďarskom. Kompletný zoznam staníc, šírených nielen v maďarskom DVB-T/T2, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Technické parametre pre príjem National Geographic :
Norma: DVB-T (MUX B)
Názov: National Geographic
Provider: Antenna Hungaria Zrt.
Video formát: H.264
Kódovanie: FTA
Programová pozícia LCN: 12

PIDy:
Video PID: 2061
Audio PID: 2062
Audio stopy: 2062 hun (AAC), 2064 eng (AAC)
PCR PID: 2061
PMT PID: 2060
TSID: 0002
0NID: 8903
SID: 0206
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Bývalá pozícia po Pesti tv,čiže kazdý mesiac bude nejaká ochutnávka,niečo ako u nás SVK,keď bolo promo na Muxe 2,potom to zrušili a keď nemá terevízor podporu dvb-t 2 má smolu.Nechápem načo je Joj 24 HD v 1.Muxe a v 2.Muxe je platená v kóde TA 3 HD,však to stačí vymeniť a budú to mať aj všetci a TA 3 môže byť aj v sd iba berie kapacitu multiplexu .

Komentáre už nie sú povolené.