Reklama

V DVB-T2 skončil Sport 2 HD v HEVC, nahradil ho nový bezplatný kanál v MPEG-4

V terestriálnej platforme Plustelka nie je od konca septembra dostupný športový kanál Sport 2 vo vysokom rozlíšení (HD/HEVC). V piatok 30. septembra v nočných hodinách ho operátor Towercom nahradil, v 1. celoplošnom DVB-T2 multiplexe, novým spravodajským kanálom JOJ 24 vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4). Diváci a predplatitelia Plustelky o športový kanál Sport 2 neprišli, majú ho však k dispozícii už iba v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4) a to v rámci druhého celoplošného multiplexu.
Pokračovanie nižšie:

JOJ 24 HD bude v prvom DVB-T2 multiplexe šírená na bývalej pozícii po Sport 2 HD HEVC nekódovane (FTA). Program preto budú môcť sledovať diváci bezplatne. Vysielanie odštartuje oficiálne v nedeľu 2. októbra 2022. Vo vysielaní prinesie kompletný spravodajský servis TV JOJ. Chýbať nebudú ani pravidelné diskusie na aktuálne témy. Program televízie môžete v sekcii TV program.

Od začiatku je k programu JOJ 24 pripojené aj hybridné vysielanie, podobne ako je tomu aj u iných kanálov skupiny JOJ v terestriálnom vysielaní.

Kompletný zoznam vysielačov nielen MUX 1, z ktorých je šírená JOJ 24 HD, môžete nájsť v sekcii Vysielače. Okrem zoznamu vysielačov zozbrazených s presnou polohou na mape sú tam tiež dostupné detailné technické parametre.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takže jsem měl pravdu v tom jak jsem tu včera odpoledne ve dvou diskuzích psal o tom že JOJ 24 bude opravdu v Muxu 1 v HD kvalitě a hlavně o tom po zařazení do Muxu 1 bude vyřazen Šport 2 HD HEVC a že Sport 1 bude v Plustelce už jen v SD (Mux 2) zrovna tak jako Sport 1.

  2. Prečo v Plustelke – towercom sú zahraničné tv programy malo byť v Plustelke- towercom iba slovenské programy (televízia a rádio )

  3. Inak to poriadne dodrbali,hnoj 24 v HD a free a vyradili Sport2 v Hevc.Asi im dobrý bakšiš zaplatili za túto rošádu.

    1. BMX máš pravdu že by sa malo vysielať v kodeku hevc ale problém je vtom že nie každý kto má plustelku má aj zariadenie s podporou kodeku hevc.Ja osobne mám tv kodekom hevc a mám aj plustelku a bývam v pohraničí z ČR.Tak že mne to stačí ale športové programy by mali aspoň v hd kvalite

  4. Peter máš pravdu to radšej mali zrušiť RTVS šport hevc

  5. Nie aby posunuli Plustelku dalej v tejto modernej dobe , ale ju potápajú . Pán velkomožný aj s jeho poskokmi z Towercomu robia chybu za chybou . Neviem načo túto Plustelku tvoria . Na ten slovenský odpad súkromných tv sa nedá pozerať . Už väčšina obyvatelov SR má telku z kodekom HEVC . Kvalitný športový program ako je Sport 2 HEVC vyradia , no hanba .

    1. Cena Plustelky nie je adekvátna tomu, čo ponúkajú.
      Asi pred rokom sa šéf Towercomu vyjadril, že Plustelku možno zrušia.
      Otázka je, ako by celé vysielanie DVB-T potom vyzeralo…

    2. ANTIK SAT je lepší, než plustelka, máš problém namontovať parabolu?

    3. BMX
      To si ako na to prišiel že väčšina ľudí má už telku s hevc tunerom?
      Zisti si koľko je v SR domácnosti to by približne mohlo byť počet tv. Koľko TV by sa muselo ročne predať od začiatku predaja tv s hevc (od roku 2018?) aby mala každá domácnosť takú tv.
      Načo je väčšine domácností tv s hevc keď dvb-t tuner nepoužívajú, keďže používajú satelit, iptv, káblovku často aj s dodanym prijímačom od operátora.

  6. SK DVBT/T2 ID po zaradení JOJ 24 HD 01.10.22:

    3.verejnoprávny multiplex rtvs:
    3002 Dvojka
    3003 JEDNOTKA HD
    3004 rtvs 24
    3005 RTVS ŠPORT HD
    3006 Trojka (30.11 končí)

    2.komerčný multiplex joj:
    2001 joj tv
    2002 joj plus
    2003 (sport2 code)
    2004 wau
    2005 (ta3 hd code)

    DVBT2 1.Multiplex:
    1001 JOJ 24 HD
    1002 (joj cinema code)
    1003 DVOJKA HD
    1004 RTVS ŠPORT HD HEVC
    1005 LUX TV HD
    1007 (čt1 code)
    1008 (čt2 code)
    1009 (joj šport hd)
    Rádia:
    1020 Slovensko
    1021 Regina BA
    1022 Regina BB
    1023 Regina KE
    1024 Devin
    1025 Radio_FM
    1026 PatriaFM
    1027 PatriaD
    1028 Slovakia
    1029 Pyramida
    1031 Litera
    1032 Junior

    4.kodovaný multiplex DVBT2:
    4001.joj hd code
    4002.prima plus code
    4003.markiza hd code
    4004.doma code
    4005.dajto code
    4006.jojko code
    4007.national geographic code
    4008.prima cool code
    4009.nova sport1 code4
    4010.sport1 code
    4011.viasat explore code
    4012.viasat history code
    4013.viasat nature code
    4014.minimax code
    4015.amc code
    4016.vh1 code
    4017 senzi code
    4019.eroxxx code

    1. Inak taký bordel v ID a v názvoch RTVS. Všetky štáty v EÚ majú pekne poradie 123…24 U nás Dvojka prvá, Trojka posledná, v strede Jednotka.
      Pri tom stačilo by dať technické názvy RTVS1,RTVS2,RTVS3, RTVS24, RTVS ŠPORT a všetky stb by si to uložili po poradí 123..24

    2. A VH1 tiež už nie je VH1, ale MTV 00s. Ešte stále to majú pod starým názvom???

    3. Inak k VH1:
      Náhrada pre tých, čo majú satelit je magic UK. Obsahovo asi najbližšie k zrušenej VH1 – samozrejme ešte z pred pár rokov, nie z úplne posledných rokov pred koncom.

    1. Ziadna zbytocna TV…Pretoze sa blizia komunalky a mozno aj predcasne parlamentky. Takze PENTA potrebuje vlastnu TV propagandu JOJ 24 HD 😀

    2. @Autista.
      Penta portfolio:
      DÔVERA,Dr.Max, Prima Banka, Fortuna, NC Bory,.….
      J&T portfolio:
      JOJ GROUP (CS FILM, CS HISTORY…)
      J&T Banka, Poštová banka, Panta Rhei, TOWERCOM, nedávno aj radia Europa 2, Vlna, Antena Rock….

      Odpoveď: Veľký

      Je to ako porovnávať v ČR Kretinskeho a Kellnerove PPF.
      Kretinsky AC Sparta Praha, West Ham United (Som fanúšik Hammers)

      Kellner: O2, Nova/Markiza….
      alebo Babiš: Penam, Hyza, Očko tv, Lidovky.cz pod.

      Ešte raz, VEĽKÝ ROZDIEL.

    3. Towercom vlastní – Macquanie European Infrastructure Fon4 (MEIF4) a nie J&T!

  7. @Autista takže po voľbách skončí? Alebo bude ďalej vysielať?

    1. Takže podľa autistu vznikla Joj 24 len kvôli volbám, ale po volbách neskončí. Takže tu niečo nesedí. Vlastne všetko sedí – autista si ako vždy iba kadí do huby.

    1. Ty už máš vymytý dosť, tak sa nemáš čoho báť.

  8. Aká stanica je odkódovaná v októbri v Plustelke v rámci ochutnávky ? ? ?

  9. A komerčnym televiziam krasne rastu zisky, politici platia, stat plati, agentury platia a divak je uz uplne zblbnuty. Chodte radšej na huby, na prechadzku , alebo na bazen, dokedy nezavru.

  10. nemusíš kupovať novú televiziu stačí kúpiť set top box cena už okolo 30 eur.

  11. pre Skrateka:

    TV Romana nefunguje v DVB-T už asi mesiac, je len čierny obraz. Bola vyradená?

  12. Plustelka by mala radšej zaradiť české Tv – CT 1 , 2 , …. 3 a zmeniť ich na HD – kvalitu, ale oni zaradia radšej odpad teda Joj 24 , no čo už ked Joj Group financuje J & T . Plustelka klientom neslúži a nepočúva ich o čo maju záujem , čo chcú pozerať , im je to je jedno čo vysielajú o kvalitné tv programy im nejde , zaujimaju ich len peniaze , ale keby zaradili kvalitnu CT 1, 2, 3 , CT sport , CT 24 , CT D / CT Art , tak Joj Group sa by bála konkurencie , že by pozeraná nebola Tv Jojky .

    1. Plustelka/TOWERCOM v zasade im je jedno, kto si im objedná ich služby a bude platiť. Kľudne môže byť v slovenskom DVBT/T2 aj CNN, ale chce byť CNN v slovenskom DVBT a platiť za to? Otázka

      V prípade ČT akurat by nemohol byť na slovenskom území šírený ČT SPORT oficiálne kvôli právam.
      Ak operátori u nás majú ČT SPORT na výnimky ako dočasnú ponuku a pod. ČT SPORT radšej žiadny operátor neuvádza v cenníkoch a rastroch, lebo by porušili zákon.
      Z podobného dôvodu u nás nie je nemecká ProSieben v HD, ale iba v SD.

      Tak isto si zákazník (tv) vyberá v akom kodeku chce službu MPEG2/MPEG4, H264/H265 HEVC, HbbTV, EPG a pod. TOWERCOMu je to jedno, dohodnú si ceny. To je cele

  13. MIRO – máš šťastie , že bývaš v pohraničí , tak , ked máš modul na príjem Terestriky českých Tv , tak pozeráš aj verejnoprávnu česku Tv CT 1, 2, 3 …. CT sport .

    1. BMX to je paráda keď si pri hraniciach z ČR ale nemám akurát mux 24.Ak máš plustelku a máš Smart tv tak môžeš pozerať programy ČT aj cez Hbbtv.Mám plustelku duo takže keď si to tak spočítané tak sa tomu nevyrovná žiadna káblová a pod okrem iptv ale aj tam nemáš všetky CZ programy a zase musíš mať dobrý rýchly net.A odkiaľ si BMX len tak zo zvedavosti

    2. Programy ČT cez HbbTV ti idú? Keď som to naposledy skúšal, tak som narazil na geoblokáciu. Už ju zrušili, alebo používaš router s VPN, alebo niečo podobné?

  14. Miro , Ja BMX som Martinčan . Ja len uvažujem , že keby v Plustelke boli všetky tv programy verejnopravnej Ceskej televízie CT1 , 2 , 3 …. atd , tak je to kvalitna televízia a keby , že bývam na dedine alebo v horskej oblasti tak možno že by som si kupil terestrickú platformu prímu signálu ako satelit , ale museli by byť tam CT – čky . Tu v Martine máme regionálnu káblovku a internet tu je to fajn .

  15. @ BMX :

    ČT 3 HD na konci roku končí. At o nemá byt konec protože Dvořák vyhrožuje tím že toto je jenom začátek, že chce následné aj šáhnout na ČT Sport a nakonec může dojít aj ČT Déčko pokud mu nepovolí navýšení koncesionářského poplatku.¨

    Osobně nesouhlasím aby jakákoliv veřejnoprávní TV z koncesionářského poplatku platila a vysílala předražený komerční sport a to hlavně fotbal který je vůbec nejdražší!!!

    A ta RTVS taky neumí hospodařit když nakopí práva na WTA a pak ho víc nevysílá než vysílá. Nebo to během vysílání přenou na cyklistiku, lyžování a podobně nebo pak sdělí at se divák dívá na Tenis přes internet a aplikaci přitom mají jen pro mobily , tablety a pro chytré televize nebo Android TV už ne!!!

    To je opravdu takový problém v těchto situacích odvysílat další sport na Trojce nebo případně aj vyjímečně na RTVS 24 tomu RTVS Špor???

    Nezlob se na mě ale za mne má už delší dobu větší úroveň RTVS než ČT.

    Jinak po zrušení Trojky od RTVS bych ve veřejnoprávním Muxu 3 překlopil Dvojku do HD. Tři stanice v HD a jedna v SD se úplně bez problému vejdou aj do původního DVB-T při kodeku H264 v dobré kvalite.

    Takže by to tam mělo takto:
    Jednotka HD,
    Dvojka HD,
    RTVS Šport HD a
    RTVS 24 SD (SD vysílá dle mě na zprávy bohatě stačí!!!)

  16. ja mam tv sony 2015 / november a hevc ide set top boxy maju horsi prijem overene

  17. Využívaná kapacita k 4.10.2022:
    MUX1 – 32,9 Mbps
    MUX2 – 19,9 Mbps
    MUX3 – 19,9 Mbps
    MUX4 – 37,1 Mbps

  18. To je strašné čo sa tu deje. Hnoj namiesto športu v HD… Potenciál terestriálu je veľký ale jeho reálne využitie strašné. Všetkým musí byť jasné, že pri vhodnej skladbe programov (napr aj spomenuté CT) a rozumnej cene by mohli vygumovať Skylink a pod ale asi nechcú. Nie každý potrebuje 130 kanálov. Stačí aj napr 30 vkusných.

Komentáre už nie sú povolené.