Reklama

Tri slovenské televízie ukončili šírenie v DVB-T

Telekomunikačný operátor AVIS dnes odpojil zo svojich miestnych DVB-T vysielačov tri slovenské televízie prevádzkovateľa Slov Media Group. Jedná sa o TV Severka, TV Vega a TV Romana.

Diváci uvedené televízie nemohli sledovať prostredníctvom vybraných DVB-T vysielačov už niekoľko týždňov. Napriek tomu však ešte pozície v multiplexoch boli stále aktívne. K definitívnemu odpojeniu pozícii došlo až dnes. Po spustení vyhľadávania sa tak už vôbec nezobrazia v ponuke vyhľadaných kanálov.
Pokračovanie nižšie:

TV Severka bola šírená z miestneho DVB-T multiplexu v Žiline (25. kanál), zatiaľ čo sesterská TV Vega v multiplexe v Košiciach (39. kanál). TV Romana vysielala v celej DVB-T sieti miestnych multiplexov operátora AVIS. Naladiť si ju tak mohli diváci nekódovane prostredníctvom 22 miestnych DVB-T vysielačov po celom Slovensku. Kompletný zoznam vysielačov je dostupný v sekcii Vysielače.

Po odpojení uvedených staníc upravil operátor AVIS technické parametre všetkých svojich miestnych DVB-T vysielačov, vzhľadom na to, že už nepotrebuje v multiplexoch tak veľkú kapacitu. Niektorí diváci preto môžu zaznamenať mierne zlepšenie signálu.

Slov Media Group šíri aktuálne svoje televízie Severka, Vega a Romana už iba prostredníctvom vybraných IPTV, OTT či káblových operátorov. Nekódované vysielanie je tiež k dispozícii aj prostredníctvom družice Belintersat 1 (51,5°E).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. TA 3 je zase aktuálne v kóde cez dvb-t,to je nejaká divná ochutnávka Towercom ???

    1. Áno,ale doteraz nešlá len v kóde,hocikedy je v kóde.

    2. @ RobertoS 21.10.2022 o 15:43 :

      Nic nevíš a včera od byla pod kódem!!! Po 23 hodině už byla opět FTA.

    3. To čo vyvádza Towertroll, zasa nem ide Teatro-jka ! ! !

    4. @Zero: a čo tým myslíš, že to robia schválne? 🙂

    5. To nemá zmysel ani komentovať. A dnes spravili čo? Ráno odkódovali a teraz večer zase zakódovali.

    6. Towercom by mal TA3 úplne vyradiť z ponuky,jedine ak by TA 3 chceli voľne vysielať.

    7. @Zero: stále neviem, čo tým chceš naznačiť. Kódovací systém(-y) má v správe Towercom. Takže to bude nekompetentnosť z ich strany.

    8. Keď vypnem kódovanie na určitej stanici tak sa samé nezapne len tak. Takže buď majú nejaký systémový problém (reštarty systému, ktorý potom nahodí kódovanie späť, lebo je to tak defaultne nastavené) alebo ľudský faktor).

  2. To bolo len na opantanie diváka, keďže okrem RTVS:24 začala voľne vysielať ďalšia spravodajská tv- JOJ24;a to voľne dostupná v DVB-T2

  3. Vidíte. Rizman mal byť prezident a Rizman krachol.

    1. Prezidentom čoho mal byť Rizman? A neskrachoval – v článku sa píše, že dotyčné TV vysielajú ďalej cez IPTV, OTT, Belintersat 51,5°E a cez káblovky. A ešte si myslím, že si pleteš Borisa Rizmana, konateľa Slov Media Group, s Jurajom Rizmanom. 😀

  4. Od minulého týždňa mi nejde naladiť programy, platené cez plus telka. Neviete mi poradiť?

  5. Od minulého týždňa mi nejde naladiť programy, platené cez plus telka. Neviete mi poradiť?

    1. Neviem. Pokiaľ neviem lokalitu. Možno vypli vysielač. Mali sa niektoré vypínať, kvôli tomu, že boli iné spustené ako náhrada a nemalo význam mať to duplicitne. Skús na stránkach plustelka pozrieť frekvencie pre tvoju lokalitu a podľa toho naladiť, možno bude potrebné sa aj pohrať s anténou…

    2. PS: ale ak nejdú len platené programy a to aj multiplex 2, tak potom niečo bude s kartou alebo modulom plustelka. Potom treba reautorizovať. Napíš, ktoré programy presne nejdú…

    3. Plustelku naladí aj bez karty, len bude písať hlášku „kódovaný program“.
      Chyba bude inde (anténa, alebo tuner….)

  6. Mohli by tie vysielače použiť aj na Plustelku ako predtým a vzhľadom na malý dosah bez doplatkov.

  7. Redakcia akosi spinká poslednou dobou … hu hu huuu … RTVS 24 HD od 1.11.2022 v DVB-T2 a vyradenie Trojka SD a Dvojka SD .. všade sa to človek dočíta .. tu už ani nemusí chodiť , a to ste boli vždy prvý a top

  8. Konečne RTVS to pochopí a vypne aj SD vysielanie. Bude viac miesta na HD stanice od RTVS.

    1. Už zase ide, ráno ta 3 mi nešla písalo kódovaný kanál, teraz zas ide

  9. Kedy vlastne má prísť k preklopeniu Muxu 3 do DVB-T2?

    1. Termín nie je určený. Budúci rok to určite nebude. Tipujem rok 2025, resp. keď RTVS skončí prenájom kapacity v mux 1.

    2. Tak som hľadal a našiel aspoň niečo…

      Kedy by ste sa mohli rozhodnúť o prechode do DVB-T2?

      Towercom môžeme požiadať o zmenu režimu od apríla budúceho roka. Spustili sme už rokovania na technickej úrovni, ale môžem vás ubezpečiť, že v apríli 2022 sa to nestane.

      Veľmi optimisticky by sme sa mohli baviť o jeseni, ale oveľa radšej by som sa bavil až o jari roka 2023. A možno dospejeme k úplne odlišnému riešeniu.

Komentáre už nie sú povolené.