Reklama

TA3 v HD kvalite teraz nekódovane cez anténu

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plusteka, operátor Towercom, odkódoval dnes v DVB-T vysielanie spravodajského kanálu TA3. Jedná sa však iba o dočasné promo vysielanie počas mesiaca október. Spravodajská televízia bude tak až do konca mesiaca sprístupnená pre všetkých divákov, ktorí majú možnosť prijímať programy cez anténu bezplatne. Od novembra bude vysielanie opäť zakódované a sprístupnené iba pre klientov platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:

Po odkódovaní stanice TA3 je aktuálne možné prijímať prostrednítvom celoplošných DVB-T a DVB-T2 vysielačov bezplatne všetky tri slovenské spravodajské televízie. V 3. celoplošnom multiplexe je šírená verejnoprávna :24, v druhom multiplexe TA3 HD a 1. multiplexe nová JOJ 24 HD, ktorá spustila svoje vysielanie v nedeľu 2. októbra.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Joj24 fta a ta3 v kóde v dvb-t no nech sa strčia niekam

  2. Podľa sledovanosti u konkurencii pôjde jedna TV z kola von. Asi pravdepodobne TA3.
    3 spravodajské TV pre Slovensko je nezmysel.Snáď ešte pribune Markíza News.Sme malý štát.Tu ma problém sa uživiť, športová TV . Nie to ešte spravodajská TV,
    Viď 213 , Slovak Sport.Stačila 1 TV.Pre spravodajstvo.

    1. TA3 popri JOJ24 bezproblemov prezije. Ziadna Markiza News nebude. To skor RTVS nikdy nedotiahne svoju 24ku na plnohodnotny program.

    2. Bol by som opatrný. Večerné spravodajstvo sa naťahuje ako guma v trenkách. 5 miliónové Slovensko má v rovnakom čase spravodajstvo od 80 min (RTVS) po 100 min. (Markíza a JOJ). Počasie od Atlantiku po Dubai, ale či bude zajtra pršať v Bardejove sa nedozviem. Takže ten potenciál na Slovensku je a diváci to u toho asi radosťou slintajú.
      Dlhodobo žijem v Taliansku a „televízne noviny“ majú dĺžku 30 min. Jednoducho za 30 min. mám súhrn všetkého čo sa za deň v Taliansku a vo svete stalo a na záver počasie, ktoré mi do 30-40 sekúnd da odpoveď, aké bude počasie v kraji v ktorom bývam. A hlavne, na Italia uno začínajú správy o 18:30, na Rete 4 o 19:00, na Rai o 19:30 a na Canale 5 o 20.00.

  3. Zetor: ta3 má najväčšiu sledovanosť zo všetkých spravodajských staníc zatiaľ ju ani raz nepredbehla verejnoprávna :24-ka.

    1. @Rišo uvidíme o pol roka a za mňa je lepšia JOJ 24 a TA3, RTVS 24 nemusím.
      Brumnty.
      Pri Markíze by som bol opatrný. Ich správy sa nedajú pozerať.
      Radšej nech bude Markíza Šport keď uz kúpili práva na svetové futbalové šampionáty aj na tie Európske. Maju aj Fortuna ligu tak by to mohli vysielať tam.

  4. A este moze prist Prima news Slovakia, az potom bude pretlak. No a zaujimava moze byt aj reakcia Markizy.

    1. Žiadna Prima News SK nebude. Prima spravodajstvom išla do priameho súboja s ct24 a aby mala nejakú šancu prizvala si na to globálneho partnera CNN. Aj JOJ sa snažila nájsť si globálneho partnera, ktorý by jej pomohol s rozbehom a nákladmi, bohužiaľ sa nedohodli, tak to skúšajú sólo, s obmedzeným rozpočtom. Samozrejme s Primou News spolupracujú minimálne čo sa týka výmeny príspevkov atď. Do roka sa dozvieme ako sa na trhu etablovali a akú majú sledovanosť (a príjmy). Ak by to nevyšlo sú už pripravené ďalšie scenáre.

  5. @Rastislav Presne tak kedysi správy sa vysielali aj u nás od 19.00 do 19:30 bolo to fajn.Program za niečo stál dnes hodinové správy každý deň stále to isté do okola ale správy z regiónov nikde.Iba zo sveta.Žijem na Slovensku tak nech viem čo sa deje tu a nie vo svete.Keď chcem správy zo sveta tak si ich pozriem inde.Aj tak tie správy sú o ničom.Nikde sa nehovorí o dobrých správach ale iba o katastrofách. Divná doba.

    1. Na správy z regiónov máš regionálne TV. Ešte stále ich je dosť, hoci Brumty by mohol dlho hovoriť o tom, aký je to nevďačný biznis.

  6. Zakodovanie joj24 v dvbt by bolo velmi cudne, kedze ostatne svoje kanaly ma jojka dlhodobo nekodovane. Tam kde joj plati viac za hd kvalitu na joj24, setri za cenu obsahu. Ten je lacnejsi ako filmy a serialy.
    Jedine ze ako bezplatne skoncia v dvbt vsetky joj kanaly, kedze to na SK nieje najefektivnejsi sposob sirenia signalu (pocet divakov vs cena distribucie).

    1. V dvb-t má Jojka nekodovane 3 programy v SD kvalite. Všetko ostatné čo bolo a je zaradené v HD je (šport) a bude (24) zakódované. Je dlhodobo neudržateľné mať program v platených ponukách a zároveň v dvb-t zadarmo.

    2. Zatiaľ sa vie len toľko, že nekódovaná distribúcia bude minimálne do konca roka. Potom sa JOJ rozhodne čo ďalej.

  7. Kto chce domace spravy, nech sleduje regionalky a lokalky, ak preziju.

  8. Vie mi prosím niekto povedať kde by som si mohol pozrieť objektívne spravodajstvo? Myslím také kde dostanú vždy obe strany priestor na vyjadrenie a kde sa vysielajú overené fakty bez používania slov : údajne, neoficiálne a pod. Ďakujem

    1. Rado: V normálnom (mainstreamovom) spravodajstve máš v prípade sporných záležitostí vždy vyjadrenia oboch strán, pokiaľ sa teda jedna zo strán vyjadriť neodmietne. A ak tým myslíš to, že by okrem overených faktov mali dostať priestor aj tí, čo ich prekrúcajú a klamú, tak to nemá s objektivitou nič spoločné. A keďže nie všetky fakty sa dajú okamžite overiť, tak vždy bude nejaké to „údajne“ a „neoficiálne“. Až kým sa dotyčnú vec nepodarí overiť.

  9. Ta 3 ráno bola už v kóde a ešte 2.11. nie je !!!!,asi Jojka zasahla.

    1. Deťušiky práve som kcelo nampísať, že nej de Teátro-jka . Niekto zaemajlujte do Towertrollu, že de je porucha… Píšte, telegrafujte, bliakajte… že čó to tam vystrájajú…

Komentáre už nie sú povolené.