Reklama

AVIS vypol dva DVB-T2 vysielače s ponukou MUX 4

Telekomunikačný operátor AVIS vypol v tomto týždni dva svoje DVB-T2 vysielače, ktoré šírili programy štvrtého celoplošného multiplexu (MUX 4). Konkrétne ide o vysielače Trenčín – Drietoma (36. kanál/594,00 MHz) a Rožňava – Edelényska 2 (32. kanál/562,00 MHz).
Pokračovanie nižšie:

Oba vypnuté vysielače boli s menšími výkonmi a nie sú potrebné, vzhľadom k tomu, že operátor Towercom má už pre dané oblasti svoje vlastné vysielače s výrazne väčšími výkonmi a tým pádom aj lepším pokrytím. Pre Trenčín a okolie je to vysielač Trenčín – Nad Oborou (27. kanál/522 MHz) a pre Rožňavu a okolie Rožňava – Dievčenská skala (22. kanál/482,00 MHz).

V prípade, že diváci prijímali programy zo 4. celoplošného multiplexu z vypnutých vysielačov, odporúčame, aby si preladili manuálne svoje zariadenia na nový kanál, prípadne spustili automatické vyhľadávanie.

Aktuálnu ponuku šírených programov v DVB-T/T2, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Uvítali by sme aj vypnutie K22 Hlohovec … MTT nepozeráme.

    1. Veru tak, vypnite Hlohovec K22 … prestaňte nám rušiť Val.Klobouky !

  2. Mohli by konečne spustiť 4.MUX v Brezne (ostatné MUXy v Brezne šíria signál…)

    1. Mux 4 v Brezne asi nebude. Je tam veľká penetrácia satelitov a iných druhov príjmu, velmi veľa ľudí si v okolí vysielača nepredplatí Plustelku, nezarobilo by sa na to. Aj Mux 1 je v Brezne len kvôli RTVS, ktorá ho spolufinancuje. Ak by RTVS z muxu 1 odišla, na pár vysielačoch skončí.

  3. Aj tak sa asi nikto na to nepozera,lebo kto by už platil za par programov a ešte čo za nič nestojia.Totalne zle urobene na Slovensku.Mali by si brat priklad od Ceskej republiky a inych štatoch napr. Nemecko si dovoli pustit cez DVB-T 2 svoje programy i lokalne a regionalne volne tu i cez satelitne vysielanie.

    1. Nemecko nebude asi najlepší príklad pre bezplatné DVB-T vysielanie.

  4. AVIS prešiel pred niekoľkými dňami zo 64QAM na 16QAM

    1. V Košiciach na K39, no inde neviem. Nové parametre 16QAM, FEC 2/3, ochr.interval 1/4, kapacita 16,59 Mbit/s. Vysielané sú v podstate len 2 programy NoeHD a ZemplinHD, i keď naskenuje aj TV Romana a TV Vega. Na ich pozíciach je však už vyše mesiaca len čierna obrazovka.

    2. Asi nem platili, tak ich vypli… Škriatok nem chce odpovedať…

  5. Ja mám v Prešove k dispozícii tieto programy (FTA, anténa v kuchyni na stole – mal som na vyskúšanie):
    MUX1:
    Dvojka HD
    RTVS šport HD HEVC
    TV Lux HD
    JOJ 24 HD
    Všetky rádia RTVS
    MUX2:
    JOJ
    JOJ Plus
    WAU
    TA3 HD (dočasne)
    MUX3:
    Jednotka HD
    Dvojka
    Trojka
    RTVS šport HD
    RTVS 24
    MUX4:
    Všetko je aktuálne kódované
    MUXRPO:
    TV Noe HD
    TV7 Prešov
    TV Zemplín HD
    TV Romana (nefunguje)

    Všetko na obyčajnú izbovú anténu, signál bol stabilný a bez výpadkov. Tak neviem, prečo niektorí hovoria o sfušovanom DVB-T…

  6. Teres, prečo by som mal mať 2 antény a zlučovač ?
    Smer Brno je na figu kvôli K26, ja tam až príliš veľa vysielačov a potom to podľa počasia blbne. Smerom na Val.Klobouky je vysielačov na K26 podstatne menej a preto je signál stabilnejší.

  7. mne nejde ani sport 1 sport 2 ani prima a nova programy vysielač Borský Mikuláš

Komentáre už nie sú povolené.