Reklama

RTVS má nového riaditeľa sekcie športu

Verejnoprávna RTVS má od utorka 13. septembra nového riaditeľa sekcie športu. Sekciu športu RTVS viedol od januára 2018 Matej Hajko. V pondelok 12. septembra 2022 v tejto funkcii skončil. Novým riaditeľom sekcie športu RTVS sa stal Ján Žgravčák.
Pokračovanie nižšie:

Dnes (utorok, 13. septembra) som bol na sekcii športu predstaviť nového riaditeľa, pána Jána Žgravčáka. Ako som predtým deklaroval, chcem sa v manažmente obklopiť  ľuďmi, ktorých poznám a s ktorými som v minulosti spolupracoval. Pán Žgravčák má veľmi úspešnú kariéru, prešiel si viacerými pozíciami v rámci RTVS, ako aj v externom prostredí. Myslím si, že bude pre RTVS prínosom. Mnohí ľudia na sekcii športu ho poznajú, čo bolo aj na úvodnom stretnutí vidieť. Samozrejme, ďakujem pánovi Hajkovi za odvedenú prácu. Iste nebolo v danom čase jednoduché spustiť televízny športový okruh. Verím, že nájdeme priestor, aby sme s pánom Hajkom spolupracovali aj naďalej,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Ján Žgravčák bol v minulosti dlhoročnou súčasťou športovej redakcie RTVS, kde pôsobil ako moderátor, komentátor a redaktor. V RTVS bol moderátorom relácie Góly – body – sekundy, Pozor, zákruta!, či štúdií k športovým prenosom a ďalších programov. Pôsobil aj ako hovorca spoločnosti Kia Slovakia. „Som rád, že sa vraciam do známeho prostredia, medzi známych ľudí, s ktorými som spolupracoval vyše 20 rokov. Šport v RTVS je veľmi silná značka a garancia kvality a verím, že sa bude naďalej modernizovať a prepláva spolu s RTVS do nových moderných vôd. Je to pre mňa veľká výzva, na ktorú som veľmi rád zareagoval pozitívne,“ povedal nový riaditeľ sekcie športu RTVS Ján Žgravčák.

Päť rokov v RTVS bolo veľmi intenzívnych, a to od vzniku sekcie až po vybudovanie samostatnej športovej televízie. Museli sme nanovo vyskladať kolektív a nastaviť fungovanie v rámci celej sekcie športu. Som vďačný, že všetci moji spolupracovníci tieto procesy a zmeny chápali a vďaka tomu všetko úžasne fungovalo. Všetkým kolegom ďakujem za spoluprácu a za to, že mali zmysel pre celý systém, ktorý sme, športovou terminológiou povedané, chceli hrať na tomto ihrisku,“ povedal Matej Hajko.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. RTVS Šport je nad moje očakávanie, teraz bude ešte lepší?

  2. Možno ano,možno nie. Ale som zvedavý čo ešte nakúpia. Len majú rušiť jednu stanicu. Raz púšťajú jednu raz rušia. Nech si vyberú čo chcú. Z Trojky mohli spraviť dokumentárny kanál. A z Dvojky detský a kultúrny.

  3. Nový riaditeľ, noví ľudia. Spúštanie 24 bol nezmysel.

    1. Ja si myslím, že to nebol nezmysel. Len mala prísť skôr. Hneď ako sa TA3 stala platenou, tak tam bola príležitosť pre RTVS. A viac by sa mi hodil názov RTVS Info ako RTVS 24.

  4. máte pravdu že je RTVS 24 je nezmysel a tiež bude nezmysel bude joj 24 tiež spravodajská televízia

    1. Je to obyčajné dvadsaťštvorkové opičenie sa.
      Ako sa vraví, sto ľudí, sto chutí.
      Moja chuť:
      • 24-ku zrušiť (módna objednávka) alebo z nej urobiť Dokumenty a umenie.
      • Trojku ponechať.
      • Dvojka možno trochu viac deťom, no radšej nech nesedia vnútri, nech idú von.

    2. Oni tvrdia, že sa pre Trojku minuli programy, čo je blud, lebo RTVS má nekonečný ČS archív (filmy, seriály, dokumenty, zábava), len treba hľadať a vyberať a niekto asi na to nemá nervy… Na Trojke sa doteraz určite neodvysielala ani štvrtina archívu… Tiež nesúhlasím s rušením Trojky a škoda, že nezvolili Búzu…

    3. Búza
      Neviete niekto aké mal plány s RTVS? Chcel tiež niečo rušiť, či nie?

    4. nééé… iba Machala kcel šecko rušiť, ečte tam ani nem bol a už kcel zrušiť: RTVS – 3, RTVS – Šport: a pozastaviť RTVS 24. Neviem kdo a na kerú onú gutu ho tam narvali…

    5. Toto sú len také reči do médií, že čo na to povedia ovečky. RTVS už spúšťala aj detský kanál a nakoniec aj Plustelka mala skončiť už dávno.

    6. Tak tá trojka je už istá, že sa bude rušiť…
      … ešte v Novembri 😀

    7. nam píšem e-mail, aby Psychô z Trnavskô odvolalo Machalu…

    8. Miki Mouse : Netuším odkiaľ máš také hlúpe informácie o rušení staníc, ale Machaj sa jednoznačne vyjadril o zrušení RTVS 3 teda Trojky k dátumu 1 novembra 2022 !!!
      RTVS Šport stratil akvizície na mnohé športové prenosy a preto sa bude v blízkej budúcnosti zvažovať prehodnotiť či zachovať a v akej forme !!!
      RTVS 24 je jeho absolútnou prioritou a vo verejnoprávnom záujme zachovať spravodajský kanál, tak vôbec netuším o čom rozprávaš a vôbec sa aj púšťaš do takých debát a pritom si absolútne vedľa !

    9. pre Libora Vaculíka: Machala písala v článku ečte pred zvolením, čo všechno v RedTVS zlikviduje…

  5. ja preferujem seriózny spravodajský kanál na spôsob ČT24, nechcem pozerať Trojku, lebo je rovnaká ako Dvojka…

    1. čt 24 seriozna? :))))
      jednostranná propaganda nikdy nebude seriozna

    2. Zoly mám úplne na 100% rovnaký názor a okrem Trojky treba spraviť zo stanice RTVS Šport do budúcna minimálne hybrid a nie kupovať drahé licenčné poplatky za zahraničné ligy !!! MS – futbal/hokej a olympiáda či MS kde reprezentujú našu krajinu Slovenský športovci je treba ako prvoradé zachovať a ostatné prenechať súkromnému sektoru a nie konkurovať !
      RTVS 3 bol a aj je zbytočné mrhanie za licenčné poplatky (autorské práva) a rovnako s toho dôvodu aj ČR ku koncu roka končí ČT 3.

    3. lukin: áno, ČT24 je seriózna. A naopak, jednostranná lživá propaganda prichádza z prokremeľských médií a dezinfo scény.

    4. Keď to platia aj druhí, tak by mala RTVS kopírovať názor aj ostatných. RTVS24 vyzerá ako UA TV24 trúba s obrazom z rozhlasového štúdia. Zase zbytočnosť. RTVS 3 mal byť retro kanál. Podobne vznikla ČT3. Skôr by mali vypnúť RTVS 2 SD. Zbytočne, keď je HD už bežné.

    5. L17: o spravodajstve vieš zrejme veľké guľové. Tu nejde o „kopírovanie názorov“, ale o fakty. Druhá vec sú komentáre a tam už je možné publikovať subjektívne názory – ale musia byť zreteľne oddelené od spravodajskej časti. A tie subjektívne názory tiež musia reflektovať realitu a nie sprosto klamať – ako klamú dezinfo weby a kremeľské žumpy.

    6. BFG10K
      jednostranná prowashingtonská hlásna trúba čt24 nebude nikdy seriozna. A môžeš sa hádzať aj o zem nič s tým neurobíš .Môžeš to popierať buď ako platený troll ktorý si robí svoju robotu alebo ako naivná ovca ktorá nevie o čom je propaganda

  6. Na mrtve.sk píšu , že RTVS zruší jednu stanicu . Nech zrušia celú RTVS lebo nie sú schopný 5 tv kanálov šíriť alebo tvoriť ju v kodeku 265 HEVC keď ani nie sú schopný dodať k logu ikonu HD , v káblovke mám dve RTVS 3 a neviem či to je HD alebo SD . Systémy sú nové a z dobou nejdu . SD verzie už nemaju existovať. Peňazí je dosť len treba chcieť zainvestovať , ale pánom veľkonočným a ich poskokom by neostalo peňazí do vrecka , nikto neslúži verejnosti teda občanom Slovenska . Nech sa inšpirujú verejnoprávnou českou televíziou a tak isto je na Slovensku aj s DAB + signálom . No za to môže slovenský parlament a možno ministerstvo kultúry .

    1. BMX
      A to akoze je na vine RTVS ze nejaka kablovka vysiela jeden program 2x, raz v SD a raz v HD? RTVS dava k dispozicii svoj signal vsetkym providerom na Slovensku. Ako s nim dalej nalozia je na nich. Neverim, ze si nevies zistit ktory signal je HD a ktory je SD (povie Ti to ta kablovka, alebo web). Aj tak Ti to je nan nic, ked to nevies rozoznat volnym okom.

    2. A naco tebe budu programy v HD, ked ani nevies rozoznat v akom rozliseni mas programy, ktore prijimas… 🙂

    3. RTVS zbytočne platí RTVS 2 SD v DVB-T z naších koncesionárskych poplatkov a daní.

Komentáre už nie sú povolené.