Reklama

Rádio Europa 2 vylepšilo pokrytie na východnom Slovensku

Prevádzkovateľ rozhlasovej stanice Europa 2, spoločnosť D.EXPRES, vylepšil v tomto týždni svoje pokrytie na východnom Slovensku. K zmene došlo v spolupráci s operátorom Towercom. V stredu 7. septembra 2022 vo večerných hodinách došlo k presunu vysielača z kóty Bardejov – Mihaľov na novú kótu Bardejov – Magura.
Pokračovanie nižšie:

Frekvencia Europa 2 sa po zmene kóty nemenila, rádio tak aj naďalej vysiela na doterajšej frekvencii 107,1 MHz. Poslucháči si tak nemusia prelaďovať svoje prijímacie zariadenia. Po zmene kóty sa však výrazne zlepšilo pokrytie na východnom Slovensku.

V tomto týždni ide už o druhú zmenu v prípade rozhlasových staníc spoločnosti D.EXPRES. V rovnaký deň bol spustený aj nový výkonný vysielač rádia Melody z kóty Nitra – Zobor na frekvencii 88.8 MHz.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Aj rádio Expres aby vylepšilo pokritie v okolo Prešova obec Záhradné

    1. Ty si zo Záhradného?? No, tak to už sa nečudujem, že píšeš ako píšeš… 😀

    2. Ja tiež bývam Záhradnom (nie som rodák), ale musím konštatovať, že Dtyjj to asi nepísal v úplne triezvom stave.:-D V Záhradnom je celkovo biedny signál na rádiá (možno s výnimkou Cintorínskej, Tulčíckej a Záhradnej). Dobrý signál doma mám len na Rádio Košice, Europa 2 a Lumen.

    3. @ pre Kamil:

      Keď si Záhradného, tak by si mal poznať toho technika, volá sa Peter Š.

    4. Technic, ako vravím, som z Záhradného, ale nie rodák a bohužiaľ nepoznám ešte všetkých (asi ani nikdy nebudem) a tie iniciálky Peter Š. mi nič nehovoria. Je to nejaká „známa osobnosť“ v Záhradnom?

    5. …pochopiteľne zo Záhradného (nie z Záhradného)… 🙂

    6. @ pre Kamil:

      Priezvisko má na 4 písmena, ale nemôžem napísať, lebo je ochrana osobných údajov. Ale choď na stránku „radia“, vieš taká modrá o rádiách a tam stlač podstránku „Diskusia“ a pozri si niektoré témy napr. „Dobré rádio“ a tam má príspevky pod nickom „Peter technik“ a napíš mu a pošle Ti e-mail alebo napíše v ktorej časti Záhradného býva, lebo tu chodí menej. On sa venuje vysielačom, rádiám…

  2. Pokrytie sa zlepší po zmene z 0,25 kW frekvencie 99,5 MHz Prešov na 1 kW frekvenciu 105,2 MHz a okrem toho môžeš prijímať aj 20 kW frekvenciu 106,2 MHz Makovica.

  3. Ako je vidieť, tak o klasicky príjem rádia je stále veľký záujem, preto do pokrytia stanice investujú.
    Hoci sú tu aj diskusie o príjme cez net, resp. mobilný príjem, stále je tento príjem medzi poslucháčmi významne minoritny.
    Treba sa trošku odosobniť a nemyslieť si, že ak ja niečo takto robím (počúvam rádio) tak to robí 80% ľudí.
    Treba si naštudovať dáta aby bol človek trošku zorientovany a neobhajovat len svoj názor ako najlepší možný.
    Samozrejme zasa nepodľahnúť optimizmu, že FM sa bude významne rozširovať… Nie je kde, FM pásmo nie je nafukovacie.

Komentáre už nie sú povolené.