Reklama

Magio Sat a DIGI TV vyradili z ponuky slovenskú TV 8, klienti ju môžu ale sledovať naďalej

V priebehu minulého týždňa vyradili operátori Slovak Telekom a DIGI Slovakia zo svojich vybraných TV služieb slovenskú TV 8. Konkrétne sa to dotklo služieb Magio Go, Magio Sat, ako aj satelitnej DIGI TV. Na programovej pozícii TV 8 môžu aktuálne vidieť klienti uvedených služieb už len oznam o vyradení stanice z ponuky. Vyradenie programu sa nedotklo IPTV služby Magio TV. V tomto prípade zatiaľ zostáva TV 8 dočasne v ponuke.
Pokračovanie nižšie:

Napriek tomu, že TV 8 už Slovak Telekom nešíri na svojej vlastnej satelitnej kapacite, môžu klienti Magio Sat a DIGI TV sledovať stanicu aj naďalej a to z kapacity konkurenčnej M7 Group (frekvencii 11 766 MHz), vzhľadom k tomu, že je šírená nekódovane (FTA). Pre jej naladenie však musia užívatelia dodávaných prijímačov spustiť v menu boxu manuálne vyhľadávanie nekódovaných staníc (Menu-Nastavenie-Nastavenia systému-Vyhľadať voľne šírené kanály) a následne sa im TV 8 uloží na koniec zoznamu staníc. Zákazníci s CA modulmi si môžu v zariadeniach naladiť stanicu manuálne podľa nižšie uvedených parametrov.

Technické parametre pre príjem TV8 :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 11766 MHz
Polarizácia: V
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: TV8
Provider: M7
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: 651
Audio PID: 0660
Audio stopy: 0660 slo (MPEG)
PCR PID: 651
PMT PID: 0650
TSID: 0702
0NID: 1536
SID: 30212
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. TV 8 je pomerne obľúbená stanica, hlavne u starších spoluobčanov. Je to realita.

    1. Ale hlavne sa ich dotklo vyradenie TV Paprika z ponuky DiGi kábel.

  2. super že vyladili TV 8. Dúfam že to urobia všetky oberatory že vyladia tv 8

    1. No, a ked to ulobia vsetki obelatoli, tak TV8 oberie o peniaze vesetkych operatorov 😀

    2. na mrtve . sk píšu, že Machala kce zlikvidovať aj kanál RedTVS Šport ak nem bude mať peňáze…

    3. to čo ten generálny robí teraz s RTVS je brutal, niekto urobí 5 okruhov a do pol roka od jeho nastúpenia zruší 2 okruhy a ostanú len 3 .. však, čo sa zas vraciame 10 rokov dozadu čičo .. nepochopim .. P.S. mrtve . sk s tým zamknutím príspevkov a diskusií to pekne pokafrali taktiež .. dávam tomu do konca roka a návštevnosť klesne viac ako polovicu .. blahoželám, good luck

    4. Koncesionárske poplatky sa nemenili desiatky rokov, všetko sa zdrazuje. Ak by ste vy mali plat spred 15 rokov čo by ste si zaň asi dnes kúpili? Asi nie to čo pred 15 rokmi. Na čo nám je Trojka s archívom? Môže byť len na webe. Na čo nám je športová stanica, ktorá vysiela priemerne 80% času len neprísť? Je to neekonomicke. Stačí vyprofilovať 3 kanály, šport zaradiť na niektorý existujúci kanál. Myslím, že sa s tým dá takto žiť.
      Alebo chcete ďalej RTVS zadlžovať? Výhodou bude aj to, že všetky programy môžu byť v jednom dvb-t muxe a v HD.

    5. mozem operdzec sprvodajsky kanal, ktory je totalne neobjektivny, radsej budem pozerat serm alebo slovenske vodne polo nez tie tlste prasacke hlavy z politiky, sport aspon obcas prinasa ludom radost…

    6. Chulio: a ktoré spravodajstvo je podľa teba objektívne? A podľa čoho sa posudzuje objektivita?

    7. to BFG10K : a podla teba ktore ? ked zjavne si myslis,ze to na RTVS je objektivne

      sledujem spravodajstvo na zahranicnych weboch, kt. si vyberam, slovenska politika ma vobec netrapi, kedze to politika ani nie je…

    8. Chulio: pýtal som sa prvý. Tak prezraď, ktoré zahraničné spravodajské weby sleduješ. A áno, podľa mňa spravodajstvo RTVS celkom ujde. Ale ČT24, Welt či BBC sú lepšie.

    9. citam si co sa mi zachce, ak mas VPN mas slobodny pristup k informaciam, mne sa paci aj SkuNews napr.

    10. SkuNews alebo Sky News? A slobodný prístup k informáciám máš aj bez VPN. Nemýľ si prístup k informáciám s prístupom k licencovanému obsahu.

  3. Igor …nie ste vy poradca toho idiota Machaja, lebo on má tiež také hlúpe myslenie ako Vy ..trojka aj športový kanál má svoj význam. Skôr načo nám je toľko rádio staníc alebo načo nám je RTVS24?
    Tých mimoriadnych správ je naozaj tak veľa že tak výrazne ovplyvňujú štruktúru ostatných programov že potrebujeme samostatný spravodajský kanál. Ale čo chceme keď sa do vedenia dostanú debili

    1. Je už potvrdený koniec RTVS Šport? Lebo sa zatiaľ podľa finančnej situácie len o tom uvažovalo…

    2. Marián
      Napísal som Vám pár argumentov, prečo je súčasný stav najmä z ekonomického hľadiska neudržateľný.
      Vy píšete len to, že programy sú potrebné, že ich chcete. To ale nie je protiargument. Je to na dlhšiu debatu o presných číslach, ktoré ja a zrejme ani vy nemáte. Ale to, že je dnešný stav ekonomicky neudržateľný je fakt. Samozrejme archívne a športové programy budú zastúpené vo vysielaní RTVS, len nebudú mať svoj vlastný kanál.
      Zrejme viete, že k úsporným opatreniam pristupujú aj iné a fin. bohatšie TV než je RTVS (napr. ČT ruší ČT3).
      Čo sa týka :24, myslím si, že verejnoprávne tv by mali poskytovať takýto program a navyše u nás, kde je súkromná spravodajská stanica spoplatnená, nevysiela sa fta. Iné verejnoprávne TV v zahraničí (aj susedné krajiny) majú tiež svoj spravodajský kanál.
      Vyjadrujem tu len svoj názor a rešpektujem ten Váš. Nemienim o našich názoroch polemizovať.
      Až budúcnosť ukáže, či pripravované zmeny v RTVS posunuli veci správnym smerom a prevážia pozitíva.

    3. Marián: no keď si porovnám tvoje myslenie a Igorove, tak Igorove je rozhodne múdrejšie.

Komentáre už nie sú povolené.