Reklama

Towercom spustil v tomto týždni nový DVB-T2 vysielač 4. multiplexu, ktorý šíri programy z platformy Plustelka

Telekomunikačný operátor Towercom zlepšil v tomto týždni pokrytie štvrtého celoplošného multiplexu (MUX 4) na východnom Slovensku, konkrétne v regióne Gemer. V pondelok 22. augusta bol podľa informácií SatelitnáTV.sk uvedený do prevádzky nový vysielač Rožňava – Dievčenská skala, ktorý šíri signál MUX 4 na 22. kanáli (482 MHz).
Pokračovanie nižšie:

Priamo v Rožňave a veľmi blízkom okolí mohli prijímať MUX 4 niektorí diváci aj doteraz a to z tamojšieho miestneho vysielača na 32. kanáli (562 MHz), ktorý prevádzkuje AVIS. Nový vysielač vysiela z lepšej kóty (Dievčenská skala), má výrazne vyšší povolený výkon (19,80 kW), lepšie pokrytie a prevádzkuje ho priamo Towercom. Divákom v Rožňave, ktorí prijímali doteraz programy MUX 4 z 32. kanála odporúčame, aby si preladili svoje prijímacie zariadenia. Je viac ako pravdepodobné, že AVIS tento vysielač v budúcnosti vypne.

Aktuálne je z vysielača Rožňava – Dievčenská skala dostupná už kompletná ponuka celoplošných DVB-T/T2 multiplexov. Prvý multiplex vysiela na 47. kanáli (682 MHz), druhý na 21. kanáli (474 MHz), tretí na 42. kanáli (642 MHz) a štvrtý na 22. kanáli (482 MHz).

Súčasťou 4. multiplexu sú k dnešnému dňu programy JOJ HD, Prima Plus, Markíza HD, Doma, Dajto, Jojko, NGC, Prima Cool, Nova Sport 1 HD, Sport 1, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Minimax, AMC, MTV 00s, Senzi a Eroxxx. Všetky sú kódované, prístup k ním majú iba klienti platformy Plustelka.

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Konečne kvalitný signál pre RV, rozšíriť ešte ponuku programov v DVBT a lepšiu informovanosť.

  2. A Uhrovec -Ostry vrch kedy konečne spustia 4 mux,1,2,3 mux ide super .To nevedia za tie roky páni z Towercomu spustiť aj štvrtý mux.

    1. Uhrovec ma maly dosah, resp. malo divakov v jeho dosahu, ktori by si boli ochotni platit Plustelku. Mux 1 je tam len preto, ze si ho zaplatila (prispieva nan) RTVS. Ak by nemala v muxe programy RTVS Towercom by tuto kotu pre mux1 ani nespustil.

  3. Áno. Uhrovec má malý dosah. Chytám z neho 3muxy. Keby towercom zapol v Uhrovci mux4 určite by si to predplatilo viacero ludi.

Komentáre už nie sú povolené.