Reklama

RTVS má nového generálneho riaditeľa, zmeny sú aj na manažérskych pozíciách

Verejnoprávna RTVS má od utorka 2. augusta 2022 nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Ľuboš Machaj. S jeho nástupom nastávajú prvé zmeny aj na manažérskych pozíciách v spravodajstve a na sekcii programových služieb v televízii aj v rozhlase.
Pokračovanie nižšie:

Do RTVS prichádzam s veľkým očakávaním. Už mesiac sa pripravujem na túto chvíľu, ale dnes je to oveľa záväznejšie po prevzatí dekrétu z rúk predsedu NR SR. Je to však pozitívne očakávanie. Verím, že sa podarí zrealizovať veci, ktoré som predstavil v projekte, a že to nezostanú len písmená na papieri, ale budú z toho reálne výsledky. V týchto dňoch sa sústredím na stabilizáciu manažmentu, stretnutia so spolupracovníkmi a samozrejme riešenie programových záležitostí v rámci jesennej programovej štruktúry. Sú predo mnou výzvy, s ktorými som počítal, nebude to jednoduché a viem, že ma čaká náročné obdobie, ale veľké výzvy slúžia na to, aby sme sa do nich s veľkou vervou pustili,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Nový generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj spolupracoval s verejnoprávnymi médiami už počas štúdia na Filozofickej fakulte UK. Napísal viacero scenárov k rozhlasových hrám aj televíznym inscenáciám. V roku 1980 nastúpil na miesto dramaturga do Československého rozhlasu v Bratislave. Pôsobil v redakcii hier pre deti a mládež a niekoľko rokov bol moderátorom populárnej motoristickej relácie Pozor zákruta!. Od roku 1993 bol desať rokov spolumajiteľom a programovým riaditeľom súkromného Rádia Twist. V roku 2003 začal pracovať v Slovenskej televízii na pozícii šéfdramaturga Dvojky a od roku 2006 sa stal, ako programový riaditeľ, členom manažmentu generálnej riaditeľky Slovenského rozhlasu Miloslavy Zemkovej. V roku 2011 sa aktívne podieľal na spájaní Slovenského rozhlasu a Slovenskej televízie do nového subjektu – RTVS. Od roku 2013 spolupracoval externe s RTVS pri príprave a realizácii niekoľkých projektov ako dramaturg, autor aj režisér.

Zmeny sa dotknú aj ďalších vybraných pozícií manažmentu RTVS. Od 3. augusta sa novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky stane Mária Hlucháňová, ktorá na poste vystrieda Atillu Lovásza. Ten bol dočasne poverený vedením spravodajstva a po nástupe novej riaditeľky bude naďalej viesť sekciu národnostného vysielania. Riaditeľom sekcie programových služieb STV sa od 3. augusta stane Vincent Štofaník, ktorý dlhodobo pôsobil v RTVS na viacerých pozíciách a počas ostatných dvoch rokov bol intendantom televízneho okruhu Jednotka. Novým riaditeľom sekcie programových služieb SRo sa od 3. augusta stane Ľuboš Černák. Ten v minulosti pracoval na manažérskej pozícii v Slovenskom rozhlase a počas vedenia Miloslavy Zemkovej viedol sekciu komunikácie RTVS. Na post riaditeľa sekcie generálneho riaditeľa nastúpi od 13. augusta Matúš Miklošík.

Ľuboš Machaj. (Foto: RTVS)

(zdroj TS RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dobry deň !
    Pod novým riaditelom RTVS táto televízia upadne , parlament zvolil dôchodcu do kresla Generálneho riaditela , človek ktorý už mal sedieť v kresle doma . Aký parlament taký štát . Hnus . Ked chce rušiť sútažné relácie tak nech zruší “ čo ja viem – pod vedenim moderátora z východného slovenska (Východoslováci ked chcete pracovať ,podnikať tak smer Poľsko , Ukrajina ) a taktiež reláciu Milujem Slovensko, v týchto reláciach su to afektovaný súťažiaci , žiadna dôstojnosť ani slušnosť – nájde sa ich málo . Bolo by fajn keby od septembra STV 3 upravil do podoby HD v Plustelke lebo ani nie je lebo pri STV 3 nevidím ikonu HD u ostatných prevádkovateloch TV ak ju vysielaju . Potom mal by upraviť internetovu stranku RTVS či vo Windows 11 alebo Androide alebo Aplikácia Android je to odpad a taktiež HBB TV upraviť ved tam nové nič nepridávaju tak nech sa pozre na verejnopravnu cesku televiziu CT . Nech sa dari.
    Prevádzka televiznych programov RTVS – Mal by nechať 1, 2, 3 , RTVS Sport v HD kvalite a MPEG 4 a v Plustelke voľne šírené . TELETEXT nezrušte , prezerám ho každý deň . Spravodajsku RTVS 24 mal by zrušiť . Vsetky spravodajské ako napriklad televizie RTVS 24 oblbuju mozgi ludom hnusnou Amerikou . Ja žiadne spravodajské Tv nepozerám . NATO Načo v SR . Bolo referendum 2008 nebolo .

    1. dochodca nadava druhemu dochodcovi do dochodcov…tak potom vyzera tento stat…Trojka je to najvacsie zlo co z Mlynskej doliny vzislo..plus k tej fantasmagorii o tom, ze vychodniari maju ist robit do PL a UA, tak vy pan z Pastekarova, by ste mal ist robit do uholnych dolov na maticku Rus…citat vas komentar je jak jazdit zadnicou po ziletke…

    2. Machala ečte ani nem bol v RedTVS a už kcel zrušiť Trojku, Šport a pozastaviť 24

    3. BMC – tebe asi dobre kvapká na karbid. „Východoslováci“ do UA a PL? A čo „západoslováci“? Do ČR a AT? Tvoje technické znalosti o webstránke „pre Windows 11“ sú obdivuhodné. A áno, vsetky spravodajské TV „oblbuju mozgi“ – tebe treba ešte oblbovať „mozgi“, keď neovládaš ani základy pravopisu? A vôbec, odkiaľ vieš, či spravodajské TV „oblbuju mozgi“, keď ich nepozeráš? K ďalším hlúpostiam, čo si tu nakydal, je škoda komentára.. .

  2. to nevadí nech upadne všetky RTVS televízia a rádia mne nebudú chýbať RTVS niektoré RTVS klame vždy

  3. Úprimne povedané neviem, či RTVS môže ešte viac upadnúť ako za posledné roky. Primárna funkcia RTVS má byť v poskytovaní nestranných, overených a objektívnych informácií zo všetkých oblastí života. Naplniť túto zdanlivo klišé vetu v dnešných pomeroch sa zdá byť neriešiteľné! Má to byť „nezávislá“ organizácia ktorá by nepodliehala žiadnemu nátlaku a ponúkala inteligentný, vkusný program ktorý by stál aj na morálnych hodnotách. Už len vyjadrovanie sa ku kandidátom a ich stranícke odsúhlasovanie automaticky vedie k nedôvere k novému vedeniu.Nemusí predsa vysielať 24h denne na 3 ,4, 5 programoch. Ten spravodajský by sa mal určite zrušiť. Žiaľ je treba konštatovať, že správy RTVS sa svojou povahou značne priblížili k štýlu komerčných televízií kde sa tendenčne propaguje iba jeden správny názor. Je to ako za socializmu len sa zmenili strany kto je zlý a kto dobrý.
    PS: novému vedeniu želám aby našli silu veci zmeniť tým správnym smerom

    1. „Jeden správny názor…“ Vy dezolé si uvedomujete, že 1. názor nie je expertná znalosť, 2. seriózne médiá sa v spravodajskej časti vysielania držia faktov, nie názorov, 3. existuje spravodajská a komentárová časť vysielania a v tej komentárovej môžu odznieť aj subjektívne názory – týmto sa napríklad jednotlivé médiá profilujú, 4. každý si myslí, že ten jeho názor je správny, tak prečo by mal prezentovať názor niekoho iného, s ktorým nesúhlasí? A ešte 5., odkedy je prezentácia názoru „tendenčná propaganda“? Uvedomuješ si, že podľa tejto tvojej zvrátenej „logiky“ je potom tendenčnou propagandou aj tvoj komentár vyššie??

Komentáre už nie sú povolené.