Reklama

Odštartovať môže nová televízia TA3 Doku

Rada pre mediálne služby (RPMS), bývalá Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR), udelila na dnešnom zasadnutí licenciu na celoplošné digitálne vysielanie pre novú televíziu s názvom TA3 Doku. Prevádzkovateľom bude spoločnosť C.E.N., ktorá stojí aktuálne za spravodajskou stanicou TA3.
Pokračovanie nižšie:

Na základe udelenej licencie môže TA3 Doku vysielať 24 hodín denne, 7 dní v týždni v slovenskom jazyku. Ako už názov napovedá, nová programová služba sa má zamerať hlavne na dokumentárne programy (85%), chýbať by nemalo ani spravodajstvo (5 %), politická publicistika (3%) a ostatná publicistika (7 %), ktoré budú preberané zo spravodajskej stanice TA3.

Termín štartu nového programu nie je aktuálne známy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pripomína mi to časy, N24 v Nemecku ta tiež mala spravodajský kanál a teraz aj Doku kanál len ten Bild je skôr Doku kanál a Bild Live, beží na N24 Doku do 14:00. Tak som zvedavý aké dokumenty tam budu na TA3 DOKU.

  2. Lenže spravodajská N24 a N24 Doku idú voľne a nie kódovane ako henté čudo…

  3. Keď budeme poslúchať tak nám to Towercom pustí na mesiac ako promo.

    1. Keď tam nem narvali Angeliku Krimi, tak asi ťažko tam narvú Teátro-jku Do ku…

  4. Miki Mouse, tvoja prezývka Ťa úplne vystihuje. Otrasné skloňovanie a o názoroch ani nepíšem :(.

    1. Nie, to len ty nechápeš jeho ironický štýl a slovné hračky. A čo sa názorov týka, tak názor je ako otvor v zadku – každý má nejaký.

  5. Už sa teším na to ako sa nebude dať pozerať u UPC Broadband Slovakia .
    Poslednú dobu sa pekne rozrastá jedna novinka za druhou . M Krimi a čoskoro JOJ 24 , TA3 Doku

  6. Prínosnejsie to bude ako Markíza Krimi, očakávam. Mohla by už nastať doba že čo je platené nech je bez reklám alebo z hodiny iba 5 minút bytia diváka po hlave.

    1. Vieš aká by potom bola reálna cena? Mnoho slovákov by sa na to potom odmietlo pozerať keďže lamentujú aj za prípadne 1 alebo 2 eurové navýšenie koncesionárskych poplatkov. Kde by potom akceptovali navýšenie rádovo v desiatkach

    2. Marián: ako si prišiel na to navýšenie v desiatkach eur? Dnes je cena TV reklamy dosť nízka – kvôli lacnej cielenej reklame na nete. Taká Markíza má, pokiaľ mám dobré info, oveľa vyšší príjem z poplatkov od operátorov, než z reklamy. Okrem toho je veľa TV staníc, ktoré sú platené, vysielajú minimum reklamy a operátorom účtujú oveľa nižšie poplatky, ako skupina Markíza. Ktorá len drzo využíva svoje dominantné postavenie a situáciu na trhu a hrabe, koľko môže – z každej strany.

  7. TA3 nemá kodovat chce len opakovať Markízu kód aj logo čierna biela tak ako markiza

  8. Ak sa bude čakat na Towercome ako na JoJ 24 tak to Ta3 ani nespusti.A i tak už sa tu na Slovensko tlačia Ceši vo velkom.Ako niekolko kanalov sieti Prima a Ct tv a tiež už i Tv Nova na Mux 23 dost huževnato i Polske tv.Ale myslim si,že Ta3 doku bude kodovane tak ako spravodajska Ta3.Tiež sa vravilo o novom programe z RTVS Box Tv a nič z toho asi nebude tak ako u Skvele tv u Antiku.V buducnosti by mal pribudnut novy MUX 5 Sr s troma tv kanalmi ktore budu ovšem kodovane.Ale to už predbieham dobu.

Komentáre už nie sú povolené.